Travel Hotels

 

 

 

 

Bezienswaardigheden Londen

Trafalgar square        
 

Trafalgar Square behoort samen met Piccadilly Circus en Leicester Square tot de bekendste pleinen in Londen. Het is genoemd naar de slag bij Trafalgar van 1805 waarbij Horatio Nelson een Spaans-Franse vloot van Napoleon versloeg. Bij dit zeegevecht kwam Admiraal Nelson om het leven. Nelson heeft op het plein gezelschap van 4 leeuwen. Op elke hoek staat bovendien een sokkel met een historisch figuur. Koning George IV zit op zijn paard. Schuin tegenover vind je Charles Napier, een mailitair die in India heeft gevochten. In het westen nog een vechtersbaas uit India, Henry Havelock. En de vierde? Die wordt bezet door een wisselend figuur, nadat de sokkel meer dan 100 jaar leeg stond.

Aan Trafalgar square vind je de uiterst interessante musea National Gallery en The National Portrait Gallery

    Metro Charing Cross , Leicester Square , Embankment 
    Wijk Westminster

    

Buckingham Palace    
 

Buckingham Palace is de officiële residentie van de Britse monarch in Londen. Als de koningin aanwezig is, wappert de koninklijke standaard op het middelste paviljoen; is zij er niet, dan wordt de Union Jack gehesen.

Wisseling van de wacht

De erewacht symboliseert de functie van hoofd van Defensie van de vorstin. Natuurlijk wordt de koninklijke wacht meerdere keren per dag afgelost. Kenmerkend voor de Britse paleizen is dat dit 's morgens met een uitgebreid ceremonieel geschiedt. In de winter geschiedt dit om de andere dag. 

    Metro Victoria, St James's Park, Green Park
    Website

    

London Eye    
 

London Eye is een gigantisch reuzenrad in Londen, Engeland. Het rad is 135 meter hoog, weegt 1.700 ton en heeft 32 gesloten capsules. Het was aanvankelijk het grootste reuzenrad ter wereld. Je begrijpt dat je een indrukwekkend uitzicht over Londen hebt.
Daar moet je wel iets voor over hebben. Het kost bijna 25 pound. Wil je niet wachten? Dan kan je een fasttrack ticket kopen voor zo'n 33 pound.

Geniet tijdens deze 30-minuten durende rit boven de Thames van een sensationeel uitzicht op de herkenbare gebouwen van Londen. Bekijk het parlementsgebouw, de Big Ben, West End, de Tower Bridge, St. Paul's Cathedral, de Thames en ach kijk zelf maar.

 Voor 12:00 en 15:00 is het minder druk

 

    Metro Waterloo, Embankment, Charing Cross and Westminster
    Tickets

 

 

 

London Tower    
 

Deze plek is vooral bekend vanwege de gevangenschappen en onthoofdingen die er hebben plaatsgevonden, maar het heeft ook, meerdere malen, gediend als koninklijke residentie, menagerie, wapenopslagplaats en observatorium, en het is de plek waar de Kroonjuwelen al eeuwenlang bewaard worden.

Hiernaast ligt de Tower Bridge. Het deel tussen de twee torens is een basculebrug die voor de scheepvaart geopend kan worden.

Wie meer wilt weten over deze bijzondere brug van Londen kan terecht op de Tower Bridge Exhibition en de Tower Bridge Experience. Hoogtepunt van de experience is het voetpad over de brug op 42 meter. Dit voetpad is niet zomer een voetpad, je loopt op glas waardoor je een prachtig uitzicht hebt op het verkeer wat onder je door rijdt en uiteraard ook op Londen en de rivier de Thames.

    Metro London Bridge, Bermondsey, Borough
    Tickets

 

 Top


Georganiseerde reizen naar Londen

KRAS reizen

Kras reizen biedt meer dan 40 stedentrips naar Londen aan. 

Kies uit verschillende vervoersmogelijkheden:

Trein, Vliegtuig, eigen vervoer, cruise, bus.

Ga je de stad op eigen gelegenheid verkennen of kies je voor (één van) onze excursies, waarbij je de stad onder leiding van een Nederlandssprekende stadsgids pas écht leert kennen.  Wil je aan meerdere excursies deelnemen, dan is ons complete excursiepakket, waarbij je profiteert van korting, een aanrader. Wanneer je de stad op eigen gelegenheid wenst te verkennen, word je met de bus naar het centrum van Londen gebracht. 

Veel excursies mogelijk zoals boottocht op Theems, Buckingham Palace, de Big Ben, St. Paul’s Cathedral, Westminster Abbey en Tower Bridge. 

Of anders dan anders: Bezoek eens de trendy wijk Shoreditch die bekend staat om zijn indrukwekkende “street art”. Het is de ideale plek om een heerlijk dagje te winkelen. Bezoek de vele boetiekjes en markten, zoals de Old Spitalfields Market. Je vindt hier prachtige vintage kleding of één van de vele ontwerpen gemaakt door een lokale kledingontwerper. Ook als echte foodliefhebbers ben je hier op je plek! Deze wijk kent vele foodmarkten, koffiebarretjes en restaurantjes. Aan de andere kant van de Theems vind je de Camden Lock Market. Bezoek de foodmarket in dit 19e-eeuwse pakhuis en proef verschillende hapjes. 

Meer info vind je hier.

 

 

Meer tips op www.vakantieidee.info/Londen

 

 

 

 


Hotels Londen

Luxe hotels

London Marriott Hotel Park Lane

Top


Winkelen in Londen

West End: Oxford Street, Regent Street, Bond Street, Belgravia en Sloane Street

 

 

Harrods is wel de meest bekende winkel van Londen. 

 

Covent Garden
De naam Covent Garden kom je veel tegen in reisgidsen en websites over Londen. De reden dat deze wijk veel genoemd wordt is de Covent Garden Market. Deze verzameling van vier markten behoort tot de populairste van Londen. Rondom en tussen de markten zijn verschillende winkels en horecagelegenheden te vinden. Hier vind je onder andere winkels van Accessorize, Dior, Burberry, Chanel, Swarovski en UGG Australia. 

Top 


Musea Londen

The British Museum
Al in 1753 werd het Britse Museum opgericht om de wereld een kijkje te geven in de roemrijke geschiedenis. De arts Hans Sloane had zeer welgestelde patiënten die hem zo nu en dan iets bijzonders schonken. Hierdoor begon hij te verzamelen. Tegen de tijd dat hij overleed bestond zijn persoonlijke collectie uit ongeveer 71.000 objecten. Dit alles is tegenwoordig terug te zien in dit indrukwekkende museum. Door de diversiteit maak je als het ware een reis door de wereld.

www.britishmuseum.org

Design Museum
Design in de breedste zin van het woord komt aan bod in dit populaire museum. Sommige komen hier voor inspiratie, andere uit nieuwsgierigheid en heel veel om zich te verdiepen in kunst, bijzondere vormgeving, architectuur en mode. Dit alles komt namelijk op bijzondere wijze aan bod. Er zijn naast het informatieve deel ook verschillende workshops te volgen.
www.designmuseum.org

Science Museum
Het pand aan de Exhibition Road, waarin het Science Museum zich bevindt, telt meer dan veertig zalen. Allerlei aspecten uit de wetenschap worden hier op bijzondere wijze behandeld. Ook vraagstukken over je eigen identiteit behoren tot de onderwerpen die gecategoriseerd zijn in onder andere kunst, energie, milieu, geneeskunde, biologie, ruimte en transport afdelingen. Ook voor leergierige kinderen of kinderen die graag op ontdekking gaan is dit een top museum.
www.sciencemuseum.org.uk

Tate Modern
Op het gebied van moderne kunst is het Tate Modern één van de toonaangevende musea ter wereld. Ze hebben een zeer brede maar ook spraakmakende collectie. Regelmatig zijn er grootheden uit de moderne kunst die er een expositie houden.
www.tate.org.uk/visit/tate-modern

Cartoon Museum
Liefhebbers van stripverhalen en stripfiguren mogen dit museum beslist niet overslaan. Allerlei karikaturen passeren de revue. Onder de strips bevinden zich veelal Engelse klassiekers als The Plum Pudding van James Gillray. Hoewel stripfiguren al snel gekoppeld worden aan kinderen is dit museum toch echt aan te bevelen onder de ouderen.
www.cartoonmuseum.org

 

Bijzondere Musea

Sherlock Holmes Museum

Het Sherlock Holmes Museum is een museum in Londen, Engeland, gewijd aan de fictieve detective Sherlock Holmes, bekend uit de verhalen van de schrijver en arts Arthur Conan Doyle.
The world famous consulting detective Sherlock Holmes lived at 221b Baker Street between 1881-1904, according to the stories written by Sir Arthur Conan Doyle. 
Mr Holmes shared his rooms with his loyal friend and colleague Dr Watson and the house is protected by the government due to its "special architectural and historical interest." The 1st floor study overlooking Baker Street is faithfully maintained for posterity and just as it was kept by Mrs Hudson in Victorian Times!

Step back in time and visit The World's Most Famous Address - 221b Baker Street - the Official Home of Sherlock Holmes!
Open every day from 9.30am - 6pm 
Admission:  Adult £15 Child £10 (under 16yrs)

http://www.sherlock-holmes.co.uk/

 Top


Musicals Theatre Concerts Londen

School of Rock   Tickets
 

Een rockmusical met muziek van de musical king, Andrew Lloyd Webber. Dat moet toch geweldig zijn!
De musical is gebaseerd op de film. 

Het verhaal gaat over een niet echt succesvolle muzikant die invalleerkracht wordt op een elite school. Hij ontdekt het talent van zijn vijfde klassers. De inspirerende leraar krijgt ze zo ver om een band te vormen en mee te doen aan "Battle of the Bands".

Je geniet van nummers als "I'm Too Hot for You" en Ïn the End of Time".

Theater: New London Theatre
166 Drury Ln, London WC2B 5PW
Metro: Holborn, Covent garden of Tottenham Court Road

     

 

 

Wicked   Tickets
 

Wicked gaat over de belevenissen van twee jonge heksen, Glinda en Elphaba, die respectievelijk de Goede Heks van het Noorden en de Valse ('wicked') Heks van het Westen zullen worden. Ze zijn studentes aan de Shiz University. Glinda is een blonde dame en heel populair. Elphaba is een onbegrepen groen meisje. Het verhaal vormt zo een 'prequel' voor het bekende verhaal De tovenaar van Oz.

Theater: Apollo Victoria Theatre
17 Wilton Road, London, SW1V 1LL
Metro: Victoria. St. James Park, Pimlico

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Footloose

 

 

 

Lion King

 

Mama Mia

 

 

Wicked

 

Les Misérables

 

 

 

 

 

 

 Top


Restaurants Londen

Five Guys

Heerlijke hamburgers. Op diverse plaatsen in Londen: Locaties.

 

 

 

Top


Meer informatie 

www.vakantieidee.info/Londen

www.vakantieidee.info/Engeland

http://vakantieinfo.goedbegin.nl