Afdrukken

San Francisco

Intro

Deze stad moet je zeker niet overslaan. De sfeer is San Fancisco is echt uniek.

Fisherman's Warf is terecht druk bezocht. Bij de pier kun je zeehonden bewonderen die er rustig de dag doorbrengen. Dit is ook het vertrekpunt van de boot naar Alcazar, het gevangeneneiland. Die eiland was oorspronkelijk eigendom van indianen. Een aanrader!

Spring ook eens op een Cablecar. Met veel gekreun wordt deze door kabels voortgetrokken tram, handmatig bediend.

Chinatown is een interessante wijk waar de Aziatische pot heerlijk smaakt. Een andere interessante wijk is de wijk Castro. In deze relaxte wijk wonen veel homosexuelen. Het is een onzettend schone wijk met veel sportscholen en een bijzonder theater.

De bochtige weg Lombard street vereist veel stuurmanskunst. Op een zeer korte afstand moet een redelijke hoogte overwonnen worden. San Francisco is verder vooral een gezellige, tollerante stad, waar je graag terugkomt.

Hotels

Booking biedt vaak de mogelijkheid om tot het laatste moment te annuleren. Daarnaast worden ook goedkopere prijzen geboden als je daar van afziet. Je boeking kan dan niet meer geannuleerd worden. Je kan zoeken op bepaald gebied, stad, wijk of hotel bij bezienswaardigheid. Je kan account aanmaken zodat je alle informatie makkelijk terugvindt.

 

Expedia heeft interessante aanbiedingen. vooral als vlucht, hotel of autohuur worden gecombineerd. Je kan een account aanmaken en dan krijg je specifieke aanbiedingen. Expedia geeft dan ook alerts voor vluchten.

 

 

Hotels.com is een sterk merk en een leidende aanbieder van hotelaccommodaties wereldwijd, van onafhankelijke en grote hotelketens tot accommodaties met kookfaciliteiten en B&B's. Via Hotels.com kunnen gebruikers snel en efficiënt zoeken naar hotels en prijzen, kwaliteit, rating, locatie, voorzieningen en de beschikbaarheid vergelijken in realtime. Hotels.com biedt klanten de beste waarde voor hun hotel, en dankzij hun Besteprijsgarantie biedt Hotels.com aan klanten die elders een lagere prijs vinden dezelfde lage prijs aan. Hun loyaliteitsprogramma - Welcome Rewards™ - heeft nu ruim 10 miljoen leden die een gratis hotelovernachting ontvangen voor elke 10 geboekte nachten

 

Bezienswaardig

Alcatraz

Fisherman's Warf

 

Golden Gate Bridge

De brug is uitgegroeid tot een icoon van San Francisco.
Het was bij de bouw in 1937 de langste hangbrug ter wereld.

Deze monumentale brug is 1280 meter lang is ook toegankelijk voor voetgangers. Je kunt wandelen langs de zijkanten van de brug. Er zijn enkele prachtige uitkijkpunten met een spectaculair uitzicht over de baai. Er is ook een bezoekerscentrum en je kunt helikopter en kajaktochten boeken.

Cable Car

Chocolade Museum

Lombard street

De straat is bekend vanwege een klein stuk aan de top van Russian (27°) dat het te gevaarlijk zou zijn voor de meeste auto’s om er recht op te rijden. Vandaar dat men tussen 1922 en 1923 dit stuk van Lombard Street omvormde tot een serie van acht haarspeldbochten. Auto’s kunnen enkel in oostelijke richting naar beneden rijden.

Rondreizen

 

 

Vliegveld

De internationale luchthaven van San Francisco is een luchthaven 21 km ten zuiden van de Amerikaans stad San Francisco. SFO is de grootste luchthaven in de San Francisco Bay Area en het op één na grootste in Californië. Alleen Los Angeles International Airport is groter.