Rotsklimmen

Overzicht

klimmen schotland.JPG

Rotsklimmen kan op diverse plaatsen in Schotland. Zoals bij Ben Nevis de hoogste berg ven het Verenigd Koninkrijk.

 

Glen Nevis

Glen Nevis

Je kunt Glen Nevis goed bereiken vanaf Fort William.

Hotels in Fort William

Vakantieparken Fort William, Glen Nevis 

glennevis.jpg

Het Glen Nevis Holidays ligt aan de voet van de berg Ben Nevis en biedt accommodatie met eigen kookgelegenheid en een prachtig uitzicht op het omliggende berglandschap. Het biedt een landgoed van meer dan 400 hectare, voorzien van 3-sterrencaravans en -cottages, 4-sterrenbungalows en 4- of 5-sterrenlodges. De verschillende accommodaties zijn zo geplaatst dat ze veel privacy bieden.

Op het landgoed graast een kudde rasechte Schotse Hooglanders en u vindt hier diverse picknickplekken. Tijdens de zomermaanden kunt u ook genieten van een ruim restaurant en een bar met een unieke collectie antieke ketels.

Meer info

 

Highland Mountain Company

Introductie Klimmen

klimmen.JPG

Deze introductie tot rotsklimmen in Glen Nevis is geweldig als je nog nooit bent geklommen maar je het eens wilt proberen. Dit is de perfecte gelegenheid om 'de touwtjes te leren' met een ervaren, gekwalificeerde instructeur en net buiten Fort William. Geen ervaring met klimmen nodig. Je moet wel over ruw grond kunnen lopen.

Er is een breed scala aan rotsklimmen in Glen Nevis. Op 10 minuten rijden van Fort William en met de meeste routes op korte loopafstand van de weg, is dit een geweldige locatie om je eerste ervaring met rotsklimmen te ervaren.  
Met de juiste instructie aan het begin van je klimervaring, beschik je over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de sport in je eigen tempo te ontwikkelen. 
Deze dag is geweldig voor diegenen die een gevoel willen krijgen voor het klimmen in de omgeving of gewoon een ontspannende dag op de rots willen, met veel plekken om te picknicken.

Deze rotsklimdag is geprogrammeerd om te beginnen om 9.00 uur voor een volledige dag of ochtend of om 13.00 uur voor een middag. We kunnen regelen dat we je ontmoeten in Café Beag in Glen Nevis, of we kunnen je ophalen bij je accommodatie in Fort William voor kleine groepen indien gewenst. Je moet je eigen pakket, eten en drinken meenemen voor de dag.

90 pound voor halve dag, 200 voor een hele dag. Goedkoper als je met meerdere personen komt.

Ben Nevis Ledge Route

Ben Nevis Richel Route wordt lovend beschreven als 'Een fantastische expeditie ... de situatie en het landschap zijn prachtig'.
 
De gemakkelijkste bergbeklimming strekt zich uit over de noordwand naar de top van de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland en zelfs het Verenigd Koninkrijk. 

Ledge-route is een perfecte introductierand voor je eerste scramble- of north face-route en een geweldige manier om naar de top van de Ben Nevis te gaan.

Op hun site wordt het als volgt omschreven: 

De dag begint met een wandeling langs de noordwandige weg naar de CIC-hut, die aan de voet van de hoofdbogen van het noorden staat. Hier kunnen we een pauze nemen terwijl we de grootsheid van de omgeving in ons opnemen: het grootste berggezicht in het Verenigd Koninkrijk, beroemd gemaakt door generaties enthousiaste klimmers die nieuwe avonturen beleefden in zowel de zomer als de winter. Vanuit deze positie kunnen we de belangrijkste noklijnen van Ben Nevis zien: links van ons stijgt recht naar de top Noordoostelijke Buttress, daarna Tower Ridge (misschien het volgende doel), dan onze route op de rechterhemellijn, Ledge Route. Het ziet er intimiderend uit vanuit deze hoek, maar er is een klein bergpad dat zich een weg baant naar het begin.

 

 

Island Skye

Island of Skye

De Cuillin is een reeks rotsachtige bergen op het eiland Skye in Schotland. De belangrijkste Cuillin-bergrug is ook bekend als de Zwarte Cuillin om het te onderscheiden van de Rode Cuillin (na Beanntan Dearga, lokaal bekend als Red Hills), die ten oosten van Glen Sligachan liggen. 

 

Skye Guides

Ervaren gidsen in bedrijf van Mike Lates die zelfs boek heeft geschreven over Skye The Cuillin.

Vanwege afgelegen locaties minimaal 1 dag. Vanaf ongeveer 250 pound voor 1 persoon tot 280 voor familie (4).

  • Leuke dagjes uit
  • Leer & ontwikkel vaardigheden
  • Rotsklassen masterclasses
  • Klassieke routes