Welkom

 

Ontdek de mooiste plekken op aarde

om naar toe te reizen.

 

 

 

 

Deze maand in de Spotlight:

Tanzania

wildlife-serengeti.jpg

Tanzania is een absolute aanrader voor natuurliefhebbers en reizigers die Afrika echt willen ervaren Van avontuurlijke safaritochten op de eindeloze vlaktes van Serengeti National Park, tot een uitdagende klim naar de 5.895 meter hoge top van de Kilimanjaro. Tanzania is hét safariland van Afrika en de Big Five zien is in dit geweldig indrukwekkende land zeer goed mogelijk. Serengetieis beroemed door de grote verplaatsing van dieren. Nergens ter wereld is er zo’n immens grote verplaatsing van dieren te zien als hier. Honderdduizenden dieren, vooral gnoes en zebra’s, bewegen zich jaarlijks in een grote cirkel door de vlaktes van de Serengeti. 

Eén van de hoogtepunten is de bekende oversteek. Miljoenen dieren proberen de wild stromende rivier levend over te steken terwijl krokodillen op de loer liggen. Een oversteek live en van dichtbij meemaken is een ervaring die je nooit meer zult vergeten.

Misschien krijg je wel de kans om de Masai te ontmoeten. Een nomadenstam die leeft in Tanzania en Kenia. Tanzania wordt nog altijd bevolkt door zo'n 126 verschillende stammen. Dit maakt Tanzania een erg bijzonder land als het aankomt op cultuur. De stammen verschillen niet alleen in uiterlijk van elkaar, maar ook wat betreft de tradities.

Na een indrukwekkende reis door dit geweldige land kan je heerlijk genieten aan de standen van Zanzibar en het interesaante Stonetownm bekijken. Zanzibar of Unguja is een eiland aan de oostkust van Afrika dat behoort tot Tanzania. Samen met het nabijgelegen eiland Pemba vormt het eiland de semiautonome staat Zanzibar. De eilanden Zanzibar, Pemba en Mafia worden soms de Specerijeneilanden genoemd

 

  

Antwerpen

Antwerpen.jpg

De historische havenstad Antwerpen is echt de moeite waard voor een stedentrip. Volop bezienswaardigheden zoals de Brabo fontein en vele musea, activiteiten, goede restaurants en cafe's en een bruisend nachtleven maken een weekendje Antwerpen weg nu al geslaagd. Bezoek nabij het centrum en hoofdstation van Antwerpen zeker de dierentuin of Zoo. Natuurlijk is ook de haven heel interessant. Wat een indrukwekkende bedrijvigheid.

Om te shoppen ben je in Antwerpen ook aan het goede adres. De Meir is echt een aanrader. De winkelcentra Grand Bazar en Stadsfeestzaal b eiden ook veel mogelijkheden. Houd je van het bezoeken van markten? De Vogeltjesmarkt is de bekendste markt van Antwerpen.

Verder staat Antwerpen bekend als de Diamantstad. Bezoek bijvoorbeeld eens het Diamantmuseum. Het Diamantkwartier, gelegen nabij het Centraal Station van Antwerpen vormt het hart van de Antwerpse diamantindustrie. Traditioneel kent de wijk een sterke joodse bevolking, waaronder het grootste aantal Orthodoxe Joden in West-Europa.

Een andere bezijnswaardigheid is de 123 meter hoge Onze Lieve Vrouwenkerk zowel de architectuur als de binnenkant.

Antwerpen biedt een brede reeks van hotels.  Van budget zoals Ibis Budget midden in centrum tot luxueus als Sapphire House waar je heerlijk verwend wordt.

Voor een brusiend uitgaansleven kan je in Antwerpen ook goed terecht. Rond Centraal station vind je veel leuek adressen. Zoals Ampère, gelegen onder het Centraal Station. oor fans van house en techno. Op het Eilandje vind je twee toppers: Club Vaag, dé undergroundclub van de stad en Club Lima, waar fans van R&B zich thuisvoelen. Op de grens van stad en haven ligt Ikon, de vroegere Noxx.

 Kortom een sfeervolle stad, echt aan te raden voor een gezellig weekendje weg.

  


 

Vorige maand:

Mongolië

IMG_5646.JPG

Mongolië roept beelden op van uitgestrekte graslanden, woestijnen, kleurige bergmassieven en witte nomadententen die afsteken tegen een helderblauwe lucht. Minder bekend is misschien dat het land ook rijk is aan wilde dieren, waaronder kamelen, gazellen, argalischapen, herten, steenbokken, beren en natuurlijk het beroemde przewalskipaard. En dat niet geheel Mongolië uit boomloze steppen bestaat bewijzen de vele wilde bloemen en berkenbossen in het centrale deel van het land, dat je bezoekt tijdens een vakantie in Mongolië. Reizen naar Mongolië is een droom voor natuurliefhebbers en wordt door velen gezien als het laatste land in Azië waar zich nog veel ongerepte natuur bevindt. Maar liefst 13,5% van het land bestaat uit beschermde natuurgebieden

Mongolië, bekend als het "Land van de Eeuwige Blauwe Hemel", is een fascinerend land van noord naar zuid. Gelegen tussen Rusland en China, is dit enorme land het op een na grootste land ter wereld dat niet aan zee grenst. Een groot deel van het gebied is bedekt met grasachtige steppe, met bergen in het noorden en westen en de Gobiwoestijn in het zuiden. 

Mis de kans niet om door Mongolië te trekken en kennis te maken met hun unieke manier van leven en cultuur. Van de Gobiwoestijn tot aan de Orkhonvallei, je zult verliefd worden op dit magische land en zijn bevolking!

 

 

 

 

 

 

 

 


Examenreizen Jongeren reizen 

beach.jpg

Je hebt het wel verdiend. In dit speciale jaar heb je hard gewerkt om je diploma te halen. Dan mag je wel even lekker chillen met je vrienden.

Waarschijnlijk moet je wel goed kijken wat er met je budget mogelijk is.

Kijk eens op onze pagina Jongerenreizen. We hebben een paar suggesties op een rijtje gezet. 

Natuurlijk de Costa Brava met het bekend Lloret de Mar. Hier kan je goed utigaan, naar het strand en genieten van de zon. En het interessante Barcelona is goed te bereiken voor shoppen, sfeer of beetje cultuur.

Andere suggesties zijn Mallorca en het mooie Griekse eiland Kos. Minder bekend wellicht, maar zeker een aanrader is Sunny Beach in Bulgarije.

Jongerenreizen

 

 

  

 

Photo by Leonardo Zanini from Pexels