South East England is een regio van Engeland met ongeveer 8 miljoen inwoners en daarmee de regio met de meeste inwoners.

Belangrijkste tips:

  • Windsor Castle
  • Bletchley Park
  • Dover Castle
  • Canterbury and Cathedral

 

Windsor Castle 

Dit kasteel is een van de residenties van het Britse Hof; de Britse koninklijke familie verblijft hier regelmatig. Het kasteel staat in het stadje Windsor in het graafschap Berkshire.

Het is een favoriete huwelijkslocatie. Na prins Charles met Camilla Parker Bowles, prins Edward met Sophie Rhys-Jones en De Britse prins Harry trouwt in mei in Windsor Castle met de Amerikaanse Meghan Markle. Het huwelijk wordt voltrokken in de St. George's Chapel in Windsor. In en onder de kapel bevindt zich de rustplaats van tien Britse monarchen.

Windsor Castle is het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld; en dit al gedurende ruim 900 jaar. De oppervlakte beslaat ruim 450 are. De meeste vorsten gebruikten het als tweede woning, omdat zij er de voorkeur aan gaven in Buckingham Palace in Londen te wonen. Sommigen, waaronder koning George IV gebruikten het ook als hun hoofdverblijfplaats. Sinds 1917 draagt het Britse koninklijk huis ook de naam Windsor.

Normaal kan je om 11:00 naar de wisseling van de wacht kijken.

Gratis toegang met de London Pass. Volwassenen 21 pound, family ticket 54 pound