Afdrukken

Langs een eigenlijk mislukte toren in Pisa die veel bezoekers trekt kan je door de schitterende heuvels minder bekende parels bezoekens als Lucca met zijn schitterende plein, de ruige Massa Maritima met leuke steegjes of een lekker ijsje eten op het grote indrukwekkende plein van Siena. De kunstschatten van Florence zijn indrukwekkend. Leuke armband gezien op de Ponte Vechio?

ToscaneProvincies.jpg

Vakantiehuizen Toscane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Florence

Intro Florence

Hoofdstad Florence
Belangrijke plaatsen Empoli, Scandicci, Sesto Fiorentino
Bijna drie eeuwen heeft Florence een leidende positie gehad in het economisch leven van Italie en West-Europa. Florentijnse koopmanshuizen trof men aan in alle handelssteden van Europa, de Florentijnse bankiers waren de financiers van de
belangrijkste Europese hoven. En toen de stad onmetelijk rijk was geworden, maakte ze mede door die rijkdom een grootse ontwikkeling door op artistiek en cultureel gebied. En men gaf in Florence de kunstenaars alle kans en alle kunstenaars
stroomden erheen. Tenslotte had deze stad het geluk op het juiste moment leiders te hebben die pasten bij de enorme bloei, begaafde politici, die Florence aanzien gaven tegenover de andere Italiaanse staten, die gewaardeerd werden door het
buitenland, geliefd waren bij het volk en die in liefde voor kunst en eruditie alle andere vorsten overtroffen: de Medici. 
Vooral dit geslacht heeft het huidige beeld van Florence bepaald.

BrugFlorence.jpg

Afbeelding van Ervin Gjata via Pixabay

Hotels Florence

Laurus Al Duomo

LaurusAlDuomo.jpg

Toplocatie.png

Laurus Al Duomo ligt naast de Santa Maria Maggiore, een van de oudste kerken van Florence, en op 200 meter van de kathedraal van Florence.
De kamers zijn elegant en ruim en hebben houten vloeren en lichte kleuren. Ze zijn allemaal voorzien van airconditioning, gratis internet, een minibar en een flatscreen-tv.
Van april tot oktober kunt u genieten van een drankje op het panoramische terras van de accommodatie, dat 's avonds geopend is.
Laurus Al Duomo ligt op minder dan 10 minuten wandelen van het treinstation Santa Maria Novella en wordt omgeven door enkele van de populairste winkels en restaurants van de stad.

Het Hotel Laurus al Duomo is gelegen in het historische Via de 'Cerretani op slechts 100 meter van de kathedraal en op 150 meter van het Santa Maria Novella centraal station , een steenworp afstand van de belangrijkste Florentijnse musea en de elegante straten van het historische centrum .
50 kamers in negentiende-eeuwse Florentijnse stijl, allemaal gedetailleerd met een naam en een verhaal; comfortabel, gastvrij en geschikt voor alle soorten behoeften van onze gasten
Ons prachtige panoramische terras op de 6e verdieping , onze gasten, kunnen tijdens het ontbijt genieten van een privé uitzicht op de Duomo van Florence tijdens de ochtenduren.
Het Caffè Astra al Duomo verwelkomt al onze gasten met een heerlijke selectie gebak, smakelijke sandwiches en traditionele Toscaanse gerechten. In de namiddag wordt een grote verscheidenheid aan thee en goede koffie vergezeld van uitstekende taarten voor een zoete middagpauze, vanaf het aperitief wachten uitstekende drankjes op u om een ​​dag doorgebracht met het bezoeken van de wonderen van Florence in stijl af te sluiten.
Het Auditorium al Duomo, geboren waar ooit een van de oudste bioscopen van Florence stond, is een unieke congresruimte. Grote vergaderruimten uitgerust met alle moderne technologieën en het amfitheater , een waar wonder voor 300 mensen in het hart van de stad.

Luxe hotels Florence

The Westin Excelsior  

The Westin Excelsior ligt aan de oever van de rivier de Arno aan het historische Piazza Ognissanti in Florence. Het biedt luxe kamers en suites, waarvan de meeste uitzicht bieden op de rivier en de wijk Oltrarno. De Ponte Vecchio bevindt zich 900 meter verderop. The Westin Excelsior heeft 5 sterren en ligt op 500 meter van het treinstation Santa Maria Novella en op een kort eindje van het historische centrum. Het hotel wordt omgeven door een aantal populaire restaurants en designboetieks van de stad.

J.K. Place Firenze

Het J.K. Place Firenze bevindt zich op slechts 7 minuten lopen van de basiliek Santa Maria Novella en heeft een dakterras met prachtig panoramisch uitzicht. Het hotel beschikt over een à-la-carterestaurant, gratis WiFi en luxe kamers met designelementen. U kunt uw dag goed beginnen met een uitgebreid ontbijt op de binnenplaats met glazen koepel. De J.K. Lounge is elke dag geopend tot 22:30 uur en is ideaal voor de lunch, afternoontea of ​​een aperitief. Voor het diner wordt een uitgebreid menu met Toscaanse en Italiaanse gerechten geserveerd. 

Gezinshotels Florence

Plaza Hotel Lucchesi

Het Plaza Hotel Lucchesi staat aan de oever van de rivier de Arno, op 10 minuten lopen van het Piazza della Signoria. Er wordt een Amerikaans ontbijtbuffet verzorgd, dat bestaat uit zoete en hartige gerechten. Het restaurant serveert lokale specialiteiten. Op het dakterras vindt u een zwembad en de bar, Empireo, welke een fraai uitzicht bieden. De elegante kamers van het Lucchesi zijn voorzien van gratis WiFi, een flatscreen-tv met satellietzenders en een minibar. Sommige kamers hebben een balkon en/of uitzicht op de rivier de Arno of de kerk van Santa Croce.

Hotel Alba Palace

Eén van de topaanbevelingen in Florence. Hotel Alba Palace ligt naast de kloosters van de Basilica di Santa Maria Novella van Florence. Deze elegant gerenoveerde accommodatie heeft een rustige binnenplaats. Het hotel biedt gratis WiFi en kamers met airconditioning, een Playstation2 en een dvd-speler. 

AlbaPalace.jpg

 

Hotels in Centrum Florence

 

Budget Hotels Florence

 

Musea

musea Florence.png

Uffizi

Het Uffizi herbergt één van de oudste en bekendste kunstcollecties ter wereld. Het Uffizi is gebouwd in de zestiende eeuw in opdracht van de Medici-familie. Het gebouw was oorspronkelijk bedoeld als kantoorgebouw. De bovenste verdieping van het paleis werd direct in gebruik genomen als museum De galerij werd ingericht door Fransisco de’ Medici. In de achttiende eeuw werd het gebouw samen met de kunstcollectie aan de stad Florence geschonken. In het museum hangen enkele van de bekendste kunstwerken ter wereld. De bekendste schilderijen die in het museum te vinden zijn “De Geboorte van Venus” en “ La Primavera” beide van Botticelli. Andere wereldberoemde schilders die te vinden zijn in het Uffizi zijn Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raphaël, Titiaan, Rubens en Rembrandt.

Galleria dell'Accademia

De Galleria dell’Accademia is opgericht in de tweede helft van de zestiende eeuw. Het was de eerste kunstacademie voor schilders in Europa. Om de leerling-schilders van genoeg inspiratie en voorbeelden te kunnen voorzien werd een indrukwekkende collectie kunstwerken aangekocht. Deze bijzondere collectie is nog steeds te vinden in het museum. Het beroemdste kunstwerk in het museum, “De David” van Michelangelo werd pas aan het einde van de negentiende eeuw aan de collectie van het museum toegevoegd. Het beeld was eerst te vinden op de Piazza della Signoria, maar werd om het te beschermen tegen de weersinvloeden naar de Galleria dell’Accademia overgebracht. Op het Piazza della Signoria is tegenwoordig een replica van “De David” te vinden. In het museum zijn verder kunstwerken te vinden van Sandro Botticelli en Andrea del Sarto.

Palazzo Pitti

Palazzo Pitti is een paleis op de zuidelijke oever van de Arno dat tegenwoordig dienst doet als museum. In het Palazzo Pitti zijn meerdere musea ondergebracht. Het bekendste museum is de Galleria Palatina met kunstwerken van Botticelli, Caravaggio, Rubens, Titiaan en Rafaël.
De andere musea die in het Palazzo Pitti te vinden zijn het Galleria d’Arte Moderna, Museo degli Argenti, Galleria del Costume, Appartementi Monumentali en het Museo delle Porcellane. Je kunt een passe-partout kopen voor alle musea of losse kaartjes kopen. Met een passe-partout kun je ook een bezoek brengen aan de Boboli-tuinen. Een Firenzekaart dient tevens als een passe-partout. Naast de vele bekende en schitterende kunstwerken die er in het museum te vinden zijn is het paleis op zich al het bezichtigen waard. De vele schitterende plafonds en de prachtige ornamenten maken het Pallazo Pitti tot een must see in Florence.

Palazzo Vechio

Het Palazzo Vecchio (Nederlands: Oude Paleis, ook bekend als het Palazzo della Signoria of het Palazzo del Popolo zoals het in de tijd van de Florentijnse Republiek werd genoemd) was honderden jaren lang het belangrijkste gouvernementele gebouw van de stad Florence. Eerst als zetel van de Signoria, het republikeinse bestuur en later onder de Groothertogen van Toscane. Feitelijk was het overnemen en verbouwen van het Palazzo door Groothertog Cosimo I een van de belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van de stad.

Het hoofdgebouw werd tussen 1298 en 1314 voor een groot gedeelte naar een ontwerp van Arnolfo di Cambio gebouwd en daarna met aanbouwen voltooid. De massieve rustica-bekleding van de gevel wordt onderbroken door marmeren tweebogenvensters en vooruitspringende rondbogen die in de bovenbouw van de toren worden herhaald. Deze toren werd op de grondslagen van een voorganger - de Faraboschi-toren - opgericht en voltooid met arcadebogen op het bovenstuk.

Groothertog Cosimo I verbond ook het Palazzo Vecchio met het Palazzo Pitti van de Medici door de constructie van de Corridoio Vasariano.

Het Palazzo Vecchio, gelegen aan het Piazza della Signoria, is tegenwoordig een museum waarin werken van onder andere Donatello, Mantegna en Pontormo te bewonderen zijn, hoewel de collectie niet zo belangwekkend is vergeleken bij die van musea als de Uffizi, het Palazzo Pitti of de Galleria dell'Accademia in Florence. Voor het Palazzo Vecchio staat een negentiende-eeuwse replica van Michelangelo's David. In het Palazzo bevindt zich ook het dodenmasker van Dante.

musea Florence2.png

Museo dell'Opera del Duomo

Het Museo dell'Opera del Duomo in Florence, Italië is een museum met veel van de originele kunstwerken die zijn gemaakt voor de Cattedrale di Santa Maria del Fiore, de kathedraal van Florence.

Galaria Palatina

Galleria Palatina is een museum in het Palazzo Pitti in Florence in Italië. Het heeft veel verschillende zalen met werken van onder meer de kunstschilders: Sandro Botticelli Giovane Madonna col Bambino e san Giovannino Caravaggio Ritratto di fra Antonio Martelli, Cavaliere di Malta Fra Filippo Lippi Tondo Bartolini

San Marco

Het Museo di San Marco is van oorsprong een dominicanenklooster dat tegenwoordig in gebruik is als museum. Het dominicanenklooster is gebouwd aan het begin van de zestiende eeuw en kon tot stand komen door donaties van de familie de’ Medici. De belangrijkste kunstwerken die in het museum te vinden zijn de fresco’s van Fra Angelico. In totaal zijn er in het museum veertig fresco’s van deze kunstenaar te vinden. Met name de fresco van de kruisiging van Jezus is erg indrukwekkend. Naast de fresco’s zijn er ook enkele schilderijen en miniaturen van de Fra Angelico te vinden.
Aan de achterzijde van het museum bevindt zich de voormalige bibliotheek van het klooster. Deze bibliotheek staat bekend om zijn prachtige zuilengang.

Galileo Museum

Geen enkele Italiaanse wetenschapper spreekt meer tot de verbeelding dan Galileo Galilei. In het geheel aan hem gewijde museum in Florence zie je de tot de verbeelding sprekende instrumenten die Galileo gebruikte bij zijn onderzoek. Zo is onder andere de lens van de telescoop die hij gebruikte bij de ontdekking van de manen van Jupiter te zien. Er zijn ook altijd (wisselende) bijzondere tentoonstellingen in het museum. Je vindt het Museo Galileo, dat ook heel leuk is voor kinderen, aan het Piazza dei Giudici (vlak bij de Galleria degli Uffizi). 

Leonardo da Vinci Interactief museum

Ruim 500 jaar geleden ontwierp Leonardo da Vinci al vliegmachines, robots, onderzeeërs, een ademhalingsapparaat voor onder water, een hangbrug en nog veel meer.
Het Leonardo da Vinci-museum in Florence bezit meer dan 50 van deze machines en apparaten die zijn gebouwd op basis van diepgaande studies van de tekeningen in de welbekende codes van da Vinci.
Tijdens innovatieve workshops kunnen bezoekers van het museum enkele van de meest interessante uitvindingen, bijvoorbeeld zijn beroemde veelvlak en zelfdragende koepel, zelf bedienen of nabouwen.
Wandel door het museum en ontdek hoeveel van Leonardo's ideeën nu werkelijkheid geworden zijn, bekijk de details van hoogwaardige reproducties van zijn beroemdste schilderijen en geniet ervan om je voor even onderdeel van zijn geniale wereld te wanen via virtual reality.

 

Bezienswaardigheden

Boboli Tuinen

De Boboli tuinen hebben waarschijnlijk hun naam te danken aan de familie Borgolo, die op de locatie waar de tuinen nu zijn, als eerste een stuk grond en tuin hadden. Messer Luca Pitti kocht in 1418 het stuk grond van de familie Borgolo. In 1549 werd het overgenomen door Cosimo I de’Medici en zijn vrouw Eleonora van Toledo. Zijn kochten dit stuk grond om hier een groot paleis te laten bouwen en bij zo’n indrukwekkend paleis hoort natuurlijk een tuin die minstens zo indrukwekkend is.

De tuinen zijn ontworpen door Niccolo Percoli. Percoli overleed tijdens het project en heeft het eindresultaat nooit kunnen zien. Na zijn overlijden maakte Bartolomeo Ammanati het af. De Boboli tuinen staan vol met eeuwenoude bomen, fonteinen, vijvers en beelden. Het is niet voor niets dat sommige mensen deze tuinen net een openlucht museum vinden. Daarnaast zijn de Boboli tuinen een voorbeeld voor veel tuinen die later ontworpen zijn, waaronder de tuinen van Versailles. De families de‘Medici en Lorraine hebben in de 17e, 18e en 19e eeuw voor verdere uitbreiding van de tuinen gezorgd. De Boboli tuinen zoals we ze vandaag de dag kennen, hebben een grote van Palazzo Pitti tot Porta Romana. Zij zijn één van de grootste tuinen van Italië.

De Dom, Santa Maria Novella

De Cattedrale di Santa Maria del Fiore of kortweg de Duomo is de kathedrale basiliek en het dominerende symbool van de Italiaanse stad Florence. Het is de op drie na grootste kathedraal van Europa. De Santa Maria del Fiore staat midden in het historische centrum van Florence tegenover het BaptisteriumDe kathedraal Maria del Fiore heeft verschillende bijnamen. De bekendste daarvan is de Duomo. Eigenlijk is dit de benaming voor de rode koepel, maar vaak wordt hier de de hele kathedraal mee bedoeld. De koepel is een hoogtepunt wat betreft architectuur. Voor het ontwerp van de koepel werd een wedstrijd uitgeschreven. Deze wedstrijd werd gewonnen door Brunelleschi die voor die tijd een heel gewaagd ontwerp had. De koepel valt op dankzij zijn rode kleur. Bij de Doumo hoort ook het doopkapel dat ervoor staat, Baptisterium San Giovanni en Giotto's klokkentoren. Meer informatie over de Duomo.

 

 

Siena

Intro

Siena is bekend om De Campo (schelp), volgens de Sienezen het mooiste plein van Italie. Midden op dit plein staat de Fonte Gaia, een fontein die in het begin van de 15e eeuw door Jacopo della Quercia werd aangelegd naar aanleiding van het voltooien van de watervoorziening van Siena. De burgers waren hiermee zo in hun schik, dat de fontein daaraan zijn naam dankt (gaio = vrolijk).
Er tegenover ligt het Palazzo Pubblico, een fraai gotisch paleis, waarin thans het raadhuis en een museum zijn ondergebracht, met op de linkerhoek de slanke Torre del Mangia en aan de voet van die toren de Cappella di Piazza, een kapel, gebouwd uit dankbaarheid voor het einde van de pestepidemie in 1348. In het museumgedeelte van Palazzo Pubblico bevinden zich op de eerste verdieping zalen met beroemde 14e-eeuwse fresco's, waaronder Maria en kind van Simone Martini, uit 1315. Met het Palazzo Pubblico is het Palazzo Sansedoni, in de ronde gevelwand van de Campo, het enig overgebleven gebouw aan het plein uit de 14e eeuw. 
Sienna is natuurlijk wereldberoemd vanwege: de Corsa del Palio. Het is een feest voor de bevolking en de toerist mag ook meekijken als hij wil (en de kans krijgt). De Palio is een race met ongezadelde paarden, waaraan 10 van de 17 contraden deelnemen en zij wordt twee maal per jaar verreden: op 2 juli en op 16 augustus (Maria Hemelvaart). De wedstrijd vindt plaats op de Campo, het schelpvormige stadsplein. Als je de race wilt bekijken, moet je er vroeg bij zijn.

Hotels

 

Bezienswaardigheden

Dom Siena

DomSiena.JPG

 

 

 

Palio van Siena

Uw tekst...

Lucca

Hoofdstad Lucca. Belangrijke plaatsen Viareggio, Lucca
Op het eerste gezicht is Lucca een typisch middeleeuws stadje met nauwe steegjes en kleine pleintjes, omgeven door de hoge smalle huizen uit die tijd. Toch gaat de geschiedenis van Lucca veel verder terug en zal voor wie goed kijkt, opvallen dat
de Piazza del Mercato de contouren van een arena vertoond. Het huidige oude centrum is gebouwd op een oud Romeins amfitheater. Veel van de materialen uit dit theater zijn echter door de eeuwen heen gebruikt in nieuwe bouwwerken. Een
voorbeeld is de bijzondere Kathedraal van Lucca, met de Campanile die diende als verdedigingstoren. Een ander indrukwekkend bouwwerk is het Palazzo Pfanner uit 1667. Met name de tuinen staan bekend als de mooiste uit Toscane. De
vele barokke godenbeelden langs het middenpad geven een aardige impressie van de Romeinse mythologie. Het huis bevat bovendien een uitgebreide collectie 18e en 19e-eeuwse kostuums die destijds aan het hof werden gedragen. Vanaf de
stadsmuren, die vandaag de dag als park dienen, krijgt men een goed beeld van de stad. De muren die stammen uit 1645 golden als de meest geavanceerde verdedigingswerken uit hun tijd. Begin 15e eeuw heerste de machtige familie Guinigi,
onder leiding van Paolo Guinigi, over Lucca. De enorme villa genaamd 'Torre dei Guinigi' vormt een markant punt met een fantastisch uitzicht over de stad. In deze villa, die tegenwoordig dienst doet als museum, zijn veel souvenirs uit de Romeinse
tijd bijeengebracht. Zo bevat de eerste verdieping beelden, archeologische vondsten en Romaanse reliefs. Werken van Matteo Civitali en Jacopo della Quercia vormen de kroon op de collectie die verder nog bestaat uit werk van ondermeer Fra
Bartolomeo en plaatselijke tijdgenoten. Meer artefacten kunnen worden bezichtigd in het Museo dell'Opera del Duomo.

Lucca.jpg


Een leuke plek is het plein bij de St. Michel kerk in de kenmerkende witte en zwarte kleur. Op de hoek van het plein hebben ze heerlijk ijs. Dat geldt natuurlijk voor veel plekkenin Italie. Bezoek zeker het Piazza Anfiteatro. Dit plein bereik je via een
boogje en vervolgens zie je de mooie gevels. Ik kan slechtere plekken bedenken om een cappuchino of Chianti te drinken. Aan het plein liggen leuke winkels met bijvoorbeeld zelfgemaakt speelgoed.

Pisa

Hoofdstad Pisa. Belangrijke stad: Volterra
Pisa staat vol met schitterende monumenten. Het bekendste monument is zonder twijfel het Campo dei Miracoli (Piazza Duomo), een van de beroemdste gezichten van Italie. Hier ligt de Duomo (11de-12de eeuw),
een van de grote voorbeelden van de Romeins-Pisaanse kunst welke werken huisvest van onder andere G.Pisano en de graftombe van Arrigo VII. Niet ver van het Campo dei Miracoli staat de wereldberoemde scheven
toren van Pisa: 
De Campanile De bouw van deze schitterende ronde constructie werd aangevangen in 1173. De werkzaamheden moesten 100 jaar worden gestaakt, aangezien de bodem verzonk, waardoor de toren zijn
karakteristieke, maar problematische helling (ongeveer 5,4 graden) kreeg.  Naast deze schitterende monumenten kunt u ook genieten van vele andere culturele bezienswaardigheden en van de plaatselijke
industrie. Beroemde culturele instituten zijn het S. Matteo National Museum, het Mineralogische Museum, het Paleontologische Museum, het Museo delle Sinopie, het Zoologische Museum, de Domus Mazziniana, de
Domus Galilaeana, de Universiteit en de Scuola Normale Superiore.

Pisa_Campo_dei_Miracoli.jpg


TIPS
Het Campo dei Miracoli met 
Toren van Pisa, Duomo Santa Maria Assunta (de dom van Pisa), Baptisterium (doopkerk), Camposanto

Piazza dei Cavalieri met:

 • Palazzo dei Cavalieri, beeld van Cosimi I de Medici, Groothertog van Toscane
 • Kerk "Santa Maria della Spina" uit 1323
 • Het 12de-eeuwse fort "Cittadella Vecchia"
 • Orto botanico di Pisa, de botanische tuin

Massa Carrara

Hoofdstad Massa.
Massa Carrara is eigenlijk een provincie die de steden Massa en Carrara omvat, met Massa als hoofdstad van de provincie.

Het economische erfgoed van het gebied is voornamelijk gebaseerd op de productie van het beroemde wit Carrara-marmer, dat nu is verschoven naar de invoer en fabricage van blokken marmer en graniet
over de hele wereld. Beide steden hebben hun jachthavens aan de kust die bekend staan ​​als Massa Marina en Carrara Marina respectievelijk en zijn bekende badplaatsen met mooie stranden en een vakantiesfeer met bars, restaurants
en winkels.

Carrara
In Carrara kunt u op de Piazza XXVII Aprile verschillende ateliers bezoeken, onder andere het atelier van de
beroemde professor Nicole. Tracht hem te strikken voor een mooi verhaal.

De Piazza del Duomo met Dom en Fontana del Gigante zijn een omweg waard. De kerk werd gebouwd tussen
de 11e en de 14e eeuw en heeft mooie ronde en spitsbogen en een ongewoon groot roosvenster.
Op twee waterspuwende viskoppen van de fontein troont de Genuese admiraal Andrea Doria

carrara.jpg

Livorno met Elba

Livorno

Livorno is een havenstad aan de Ligurische Zee aan de westelijke rand van Toscane, Italië. Het is de op twee na grootste havenstad aan de westkust van het land, en hoofdstad van de gelijknamige provincie. 

De kathedraal van Livorno ook wel bekend als de Sint Franciscus Kathedraal of de Duomo di Livorno is te vinden op de Piazza Grande in het historische centrum van Livorno. De kathedraal is gewijd aan Fransicus van Assisi stichter van de kloosterorde van de Franciscanen ook wel bekend als de Minderbroeders. De bouw van de kathedraal startte aan het einde van de zestiende eeuw en werd in het begin van de zeventiende eeuw voltooid.

In de wijk Venezia Nuova zijn enkele van de mooiste en belangrijkste historische en architectonische bezienswaardigheden van de stad te vinden. Kijk bijvoorbeeld naar één van de voormalige forten in deze wijk. Ook staat de achttiende-eeuwse kerk Santa Caterina in de wijk. De drieënzestig meter hoge koepel van deze kerk behoord tot de mooiste van Toscane.
Er lopen er tal van kanalen door de wijk die gecreëerd zijn om de stad te beschermen ten tijde van aanvallen en belegeringen.

Campings

Park Albatros is een van de grootste en best uitgeruste campings in Toscane. De camping ligt in de schaduw en stilte van een pijnbomenbos,
vlakbij een prachtige, nog onbedorven zee! Op en rondom het kampeerterrein vindt u een keur aan faciliteiten. Zo kunt u terecht bij
een ruim gesorteerd supermarkt, bar en ijssalon. Er is een restaurant met streekgerechten en een restaurant met zicht op speeltuin. Dan kan
je nog even lekker natafelen. Het sanitairgebouw is nieuw en schoon.
Er zijn diverse zwembaden met glijaan en met laguna's, leuke heuveltjes waar de kinderen zich goed vermaken. Geregeld professionele animatie
als danslessen, musicals, sportwedstrijden.
In deze prachtige omgeving is het heerlijk om er op uit te trekken, ook met de fiets (te huur op de camping). In de buurt ligt een prachtige
baai met leuk strand. Campings is goed vertrekpunt voor uitstapjes naar zilvermijn met treintje, Pisa, Sienna, San Gimignano. Vlakbij San Vincenzo
vertrekt de veerboot naar Elba.

albatros.jpg

Elba

De Toscaanse Archipel is een Italiaanse eilandengroep in de Tyrreense Zee, gelegen tussen Toscane en Corsica (Frankrijk).

De archipel die behoort tot de Italiaanse regio Toscane bestaat uit zeven bewoonde eilanden, waarvan Elba verreweg het grootste en bekendste is. De overige eilanden liggen in een boog om Elba heen. Van noord naar zuid zijn deze eilanden Gorgona, Capraia, Pianosa, Montecristo, Giglio en Giannutri. De laatste drie horen bij de provincie Grosseto, alle overige bij Livorno. Eveneens tot Grosseto behoren twee onbewoonde eilandjes, de Formiche (mieren) di Grosseto, tussen Giannutri en het vasteland.

De eilanden zijn nog relatief ongerept en vormen tezamen een Nationaal Park. Alle eilanden zijn beheuveld, m.u.v. het eiland Pianosa (vertaling: vlak(achtig)) dat grotendeels vlak is. Het eiland Pianosa heeft lange tijd een gevangenis geherbergd. Deze is in 1997 gesloten. Nog steeds is het eiland niet vrij toegankelijk.

Op een uur varen vanaf Piombino ligt het vanwege de mooie stranden en helderblauwe zee populaire eiland Elba.  Het eiland is ook interessnat vanwege zijn geschiedenis, waar Napolean een roemrucht hoofdstuk van heeft ingevuld. De ondergrondse archeologie en het park van de Toscaanse archipel zijn terecht trekpleisters.

Napoleon op Elba

De voormalig Franse keizer Napoleon Bonaparte verbleef van 1814 tot 1815 in ballingschap op dit eiland, nadat hij voor de eerste keer uit de macht gezet was. Hij werd tot keizer van het eiland benoemd en mocht een 'leger' van 600 man onder zijn bewind hebben. Hij reorganiseerde het eiland, waardoor de economie sterk verbeterde. Zijn appartement binnen het militaire fort en zijn buitenhuis zijn heringericht en te bezichtigen voor het publiek. 'Keizer' Napoleon heeft zijn - luxueuze - verblijf op het eiland als vernederend ervaren; uiteindelijk ontsnapte hij van het eiland en trok met getrouwen in honderd dagen terug naar Frankrijk. Op dit moment zijn er op het eiland drie 'musea' met als onderwerp Napoleon. In een ervan ligt onder andere een gezichtsmasker van Napoleon. De andere twee musea zijn de twee huizen waarin Napoleon verbleef tijdens zijn periode op Elba.

Museo della Miniera en de mijnen van Rio Marina
In de oude exporthaven van ijzererts zo'n 25 km ten oosten van Portoferraio, zijn een aantal ontdekkingsroutes uitgestippeld. Een bezoek aan de mijnen is mogelijk en je kunt hematiet, pyriet en kwarts verzamelen. Een andere route loopt o.a. langs de mijnen van Rio Marina, valle Gioche en het meer van Conche.

Campings Elba 

Camping Ville degli Ulivi

CampingElba.jpeg

Voor een ontspannen campingvakantie bent u op deze topcamping van Allcamps op het juiste adres. Camping Ville Degli Ulivi kijkt uit over het schitterende strand (1500 meter) van Marina di Campo. De ideale bestemming om een stacaravan te huren en te genieten van zon, zee en strand. 

Deze luxe camping biedt genoeg zwemfaciliteiten voor het hele gezin. Vanuit uw stacaravan kunt u een frisse duik nemen in het grote zwembad met twee niveaus. Voor de allerkleinsten is er een speciaal pierenbad. Zo kunt u heerlijk ontspannen een boek lezen op een zonnebed met parasol. Om helemaal tot rust te komen kunt u naar het Wellness Center gaan waar 2 warme hydromassage-baden, een sauna, een Turks bad en sensoriële douches tot uw beschikking zijn. 
 
Naast het zwemcomplex en de wellnesscenter heeft de camping veel meer faciliteiten te bieden. Zo zijn er veel sporten te beoefenen als beachvolleybal, minivoetbal, fitnessruimte, tennis, zwemlessen en duiken, evenals excursies met mountainbikes, trekking en kajak. Voor kinderen is er een Mini en Junior Club animatieteam aanwezig. In het restaurant/ de pizzeria kunt u genieten van de mediterrane keuken en zelfbedieningsservice voor de lunch. Op het strand dat op 30 meter van de camping ligt, kunt u ligbedden en parasols huren en is een zeil- en windsurfschool aanwezig.  
 
Deze camping ligt in een prachtige groene omgeving waar u een aangename vakantie zult beleven. Er zijn een aantal leuke excursies in de omgeving te maken. Zo is het Elba Aquarium een aanrader. Hier kunt u de meer dan 2000 soorten vis en ongewervelden uit de omgeving aanschouwen. En natuurlijk is het bezoeken van de villa waar Napoleon een tijd heeft verbleven een must.

 

 

 

 

Arezzo

Hoofdstad Arezzo
Belangrijke plaatsen Sansepolcro , Montevarchi, Cortona, Bibbiena, San Giovanni Valdarno.
Arezzo is een overwegend heuvelachtig gebied, met daarnaast vier grote valleien, nl. de Casentino, de Arnovallei (Valdarno), de Chianavallei (Val di Chiana) en de Tibervallei (Val Tiberina). De hoofdstad Arezzo ligt daar waar deze valleien in elkaar over
gaan.
Zowel de Arno als de Tiber, twee van de drie langste rivieren van Italië ontspringen in de provincie Arezzo.

arezzo.jpg

Bezienswaardigheden Stad Arezzo
 • Chiesa di San Francesco, Kerk van San Francesco met diverse fresco's
 • Piazza Grande
 • Duomo
 • San Domenico, gotische kerk
 • Santa Maria della Pieve
 • Museo d'Arte medievale e moderna
 • Museo archeologico

Pistoia

Hoofdstad Pistoia. Belangrijke stad: Montecatini Terme

Pistoia, gelegen tussen Lucca en Siena, leende zijn naam aan het pistool, dat het begon te vervaardigen in de 16e eeuw. Maar vandaag valt het ook op door de uitgestrekte tuinkwekerijen die eromheen zijn verspreid. Hoewel het
Pistoia, niet zo bezocht als andere steden in Toscane, presenteert een goed bewaard gebleven en charmante middeleeuwse stad van binnen de oude muren. De grote Piazza del Duomo is bekleed met aantrekkelijke originele gebouwen en is de setting (in juli) van de Bear Joust (Giostra dell'Orso), wanneer de beste ruiters van de districten van de stad met lansen naar een doelwit opgehouden door een pop in de vorm van een beer. De oorspronkelijke kathedraal van San Zeno brandde in 1108 af, maar
werd herbouwd in de daaropvolgende eeuw, en kreeg stapsgewijze verbeteringen tot de 17e eeuw. Haar opvallend kenmerk is het altaar van Sint-Jacob, een voorbeeld van het ambacht van de zilversmid dat in 1287 begon, maar niet
afgewerkt tot de 15e eeuw. De verschillende secties bevatten 628 figuren, met een totaal gewicht van bijna een ton. De het stadscentrum omvat nog een tiental kerken en andere relevante middeleeuwse gebouwen. Dus dit is goed
plaats voor die vakantieverhuur in zelfstandige appartementen of villa-accommodatie.