Noordkaap Hotel rondreis

Vlucht, hotel en autohuur

Maak kennis met de traditionele Sami cultuur en de ongerepte natuur in Fins, Noors en Zweeds Lapland. Tijdens deze reis bezoekt u Inari, Karasjok en Kiruna, de plaatsen waar de Samische parlementen van de drie landen gevestigd zijn en waar u in musea meer over het dagelijkse leven en de tradities van de Samen te weten kunt komen. Verder verblijft u twee nachten in Honningsvåg, waarvandaan u een prachtige tocht kunt ondernemen naar de Noordkaap. Daarna overnacht u op de Vesterålen en Lofoten eilanden. Een absolute aanrader is de walvissafari vanuit Andenes!   

Een reis van BBI-travel

 

  

  

Excursiereis De wildernis van Lapland

Ervaar sprookjesachtige landschappen met sneeuw bedekte bomen en uitgestrekte bevroren meren. Maak kennis met de Sami, die nog volgens eeuwenoude tradities leven, waarbij natuur centraal staat. Maak een unieke tocht met een sneeuwscooter en vang uw eigen lunch tijdens het ijsvissen. Voel de magie van Lapland tijdens een wandeling in het teken van het Noorderlicht vanuit het Aurora kamp en waan even in andere sferen en geniet van de kleuren in de lucht. Bind de lange latten onder en maak een traditionele 'forest skiing' trip. En wat is er mooier dan Lapland te ontdekken tijdens een huskysafari? De reis focust zich op het Finse deel van Lapland. 

Een reis van Kras reizen

 

Noorderlichtreis Lapland "Challenge"

Tijdens deze reis zet je net even dat stapje extra bij het jagen op het noorderlicht. Samen met noorderlicht experts Ruben Weytjens en Didier van Hellemont reis je naar Salla en Luosto in Fins Lapland, één van de beste regio's in Noord-Scandinavië om dit prachtige natuurverschijnsel waar te nemen. Overdag beleef je mooie winteravonturen. 's Avonds en 's nachts ga je op jacht naar het noorderlicht, per rendier, te voet of middels speciale sneeuwschoenexcursies. Je overnacht 4 nachten in een privé bungalow in Salla, nabij de Russische grens. Ook in Luosto slaap je 3 nachten in een authentieke Finse privé blokhut.

Een reis van Voigt Travel

 

Van Noordkaap tot Sami

Tijdens deze rondreis ga je op ontdekkingstocht door Noord-Zweden, Noord-Noorwegen en Fins Lapland. Onderweg kom je langs adembenemende vergezichten, ontdek je nieuwe culturen en geniet je van de prachtige natuur. Start de reis in een omgeving vol rivieren in het Zweedse Överkalix. Daarna door naar het berglandschap in Björkliden. Vervolg je reis naar twee van 's werelds mooiste eilandengroepen: de Vesterålen en de Lofoten. Vergeet ook niet de levendige steden Tromsø en Alta. Dan is het tijd voor het noorderlijkste puntje van Europa, de Noordkaap. Waar je kan genieten van de middernachtzon en uitzichten op de Noorderlijke IJszee. Verblijf ook in de woonplaats van de kerstman: Rovaniemi en bezoek het best bewaarde kerkdorp ter wereld 'Gammelstad' in Luleå. Absoluut een reis om nooit te vergeten!

Een reis van Pharos reizen ANWB

 

Lapland Adventure! Unieke flydrive door Noors- en Fins Lapland

Het noorden van Noorwegen en Finland vormen een deel van Lapland. Tijdens deze reis zult u kennismaken met de cultuur van de Sámi en het unieke landschap van het arctische deel van Scandinavië. Bezoek de Sami in het noorden van Noorwegen. In dit gebied verblijven wel 60.000 rendieren.  In Finland kunt u naar het Sami museum. Overnachting in het wereldberoemde Snowhotel. Er is gelegenheid om met een sneeuwscooter het gebied te verkennen of maak een indrukwekkende rendiersafari. U heeft zelfs de kans om Noorderlicht te zien!

Een reis van BBI-travel

 

Fly-drive Noordkaap, Lofoten & Lapland

Beleef alle hoogtepunten van Noord-Scandinavië. Op een heel comfortabele manier arriveert u op de poolcirkel waar uw route door Fins Lapland, langs de Noordkaap en naar de Lofoten eilanden begint. Ontdek de toendra en taiga van Fins, Noors en Zweeds Lapland en droom weg op de schilderachtige Lofoten. Je kan het rendierpark Sale bezoeken of het bijzondere IJshotel. U kunt onderweg prachtige stops maken bij meertjes en riviertjes, wandelingen maken langs de meest indrukwekkende natuur. Ga goud delven in de rivier bij Tankavaara. Dan heeft u weer voldoende om uw rendiervlees en gerookte zalm rechtstreeks bij de Sami kopen. 

Een reis van De Jong Intra