Afdrukken

Intro

De Kop van Noord-Holland, ook vaak Noordkop genoemd, is het noordelijk deel van de provincie Noord-Holland, ruwweg ten noorden van Alkmaar. Het gebied omvat in een nauwe definitie de gemeenten Den Helder, Schagen, Hollands Kroon en Texel.

De Kop van Noord‑Holland is een authentiek stukje Holland. Het heeft statistisch gezien de meeste zonuren, mooie zandstranden, een rijk gevarieerd binnenland en is omringd door drie totaal verschillende kusten: Noordzee, Waddenzee en IJsselmeer.

Van dagverse vis in Den Helder of Den Oever en Westfriese Folklore in marktstad Schagen tot UNESCO werelderfgoed De Waddenzee. Er zijn 115 wandelroutes met een totale lengte van 770 kilometer, maar ook eindeloze fietsroutes door duinen en langs dorpskernen. De kust is maar liefst 30 kilometer lang met stranden speciaal voor families en internationaal bekende kite-hotspots. 

Meer info

 

Hotels

Standhotel Camperduin

Camperduin.jpg

Vanuit je hotelkamer zo de duinen inlopen en doorlopen naar de zee. Dat kan tijdens een verblijf bij Strandhotel Camperduin. Het hotel ligt op een geweldige locatie. Aan de ene kant de duinen, aan de andere kant het prachtige polderlandschap van Noord Holland. Lunchen, dineren of onder het genot van een kopje koffie een heerlijk gebakje eten kan in het strandpaviljoen. Het hotel verhuurt fietsen en er kan gratis geparkeerd worden.

Het hotel beschikt over kamers aan de duinzijde en kamers aan de polderzijde. Beide kamertypes zijn verzekerd van een mooi uitzicht. Daarnaast beschikken de kamers over WiFi, koffie- en theefaciliteiten, televisie, terras of Frans balkon en een badkamer met douche.

Omgeving

Strandhotel Camperduin ligt op steenworp afstand van het strand en grenst aan natuurgebied de Schoorlse Duinen. Een verblijf in het hotel is zeer geschikt voor een kusttrip of een ontdekkingstocht door de provincie Noord-Holland. Het noorden van de provincie kenmerkt zich door een prachtig polder- en duinlandschap. Een kort autoritje naar Alkmaar om de stad en de kaasmarkt te bezoeken is ook een aanrader.

Eten en Drinken

Het uitgebreide ontbijt wordt dagelijks tot 12:00 uur geserveerd. Dineren kan in het strandpaviljoen dat op 4 minuten lopen van het hotel ligt. Hier kan men genieten van een prachtig uitzicht en goed eten. Kies voor het maandmenu of een van de andere heerlijke gerechten die op de kaart staan. Lunchen kan tussen 11:00 - 16:30 uur dineren kan van 17:00 - 21:00 uur. Van november t/m Pasen is het strandpaviljoen 's avonds niet geopend.

Jan van Scorel

Jan van Scorel.jpg

Dit hotel ligt aan de rand van een duinlandschap met veel bossen. Het heeft een verwarmd binnenzwembad, een sauna, een solarium en een recreatieruimte. De kamers van het Fletcher Hotel - Jan van Scorel zijn modern en hebben boxspringbedden en een eigen badkamer. 's Ochtends verzorgt het hotel een gevarieerd ontbijtbuffet. Restaurant De Kanunnik biedt talloze gerechten. Drankjes zijn verkrijgbaar in de bar. In de zomer en de herfst kunt u ook op het grote terras genieten van diverse drankjes. In de omgeving van het Fletcher Hotel - Jan van Scorel kunt u wandelingen door de duinen maken of naar zee fietsen. De kaasstad Alkmaar ligt op 20 minuten rijden.

 

 

 

 

 

 

 

Meer Hotels Noord-Holland

Kop van Noord-Holland 

 

Mountainbike

MTB Schoorl

Schoorl is onderdeel van de gemeente Bergen. Net buiten de Kop van Noord-Holland.

De mountainbikeroute Schoorl is in 1996 uitgezet langs de mooiste plekken in het duin. Als je start bij het officiële startpunt in de zuidoosthoek van de Schoorlse Duinen slinger je dwars door een gevarieerd duinbos. De route kent hier veel hoogteverschillen. Venijnige klimmetjes en uitdagende afdalingen volgen elkaar snel op.

Na het kruisen van de Julianalaan fiets je vanuit het bos het open duinlandschap in. Dit gebied werd tussen 2009 en 2011 geteisterd door diverse grote bosbranden.
Om dit weidse landschap goed te kunnen bewonderen moet je Zwarte Blink beklimmen. Bovenop dit uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht. In augustus en begin september kun je hier genieten van de paars bloeiende heidevelden.

Het parkoers gaat verder door voornamelijk open duinen, de wind heeft hier vrij spel. Je rijdt langs de zee en De Kerf. Vanaf De Kerf duikt de route weer de bossen in. De route gaat ongeveer 560 meter over het gewone fietspad.

 

 

https://www.mtbroutes.nl/noord-holland/schoorl

 

 

 

Hoofdcategorie: Nederland