Hotels in Den Haag

Parkhotel Den Haag

Het Parkhotel Den Haag ligt in het centrum van de stad, aan de tuinen van Paleis Noordeinde. Dit 4-sterrenhotel biedt een exclusieve art deco-sfeer en beschikt over smaakvol ingerichte kamers. Gasten kunnen in alle ruimtes gratis gebruikmaken van WiFi.

De mooie en comfortabele kamers van het hotel zijn ingericht in een unieke stijl. Neem de tijd voor een goede nachtrust in deze oase van rust, midden in het hart van de stad. 

In de aangename omgeving van de Bar & Lounge van het Parkhotel Den Haag kunt u aan het einde van de dag tot rust komen. U kunt hier van een hapje en een drankje genieten. De bar serveert cocktails en een grote selectie whisky's, likeuren en cognac.

Er wordt dagelijks een warm en koud ontbijtbuffet aangeboden. Het roomservicemenu verandert elke seizoen en er staat een aantal wereldgerechten op.

In het Parkhotel Den Haag ligt de bruisende stad met haute couture, antiek, cultuur en tal van gastronomische restaurants aan uw voeten. Het vriendelijke personeel zal er alles aan doen om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Parkhotel Den Haag ligt op slechts 15 minuten met de tram van het strand van Scheveningen, of u kunt een fiets huren bij de accommodatie.

 

Hotel Des Indes Den Haag

Hotel Des Indes is een luxe 5-sterrenhotel aan de Lange Voorhout in het stadscentrum van Den Haag. Het biedt een exclusieve Health Club met een zwembad. WiFi is gratis beschikbaar.

De elegante kamers zijn voorzien van een zithoek en een satelliet-tv. Ze zijn ingericht met grote bedden met zachte, witte dekbedden en bieden een comfortabele omgeving voor een goede nachtrust.

Hotel Des Indes is ontworpen door de beroemde architect Jacques Garcia. Het biedt een loungeruimte, een restaurant en vergaderfaciliteiten.

Naast Escher Museum!

 

Studenthotel Den Haag

 

The Student Hotel The Hague is gevestigd in Den Haag en biedt een restaurant en een fitnesscentrum. De kamers kijken uit op de stad, en er is gratis WiFi beschikbaar.

De kamers hebben elk een tv, een bureau en airconditioning. The Student Hotel The Hague beschikt over een 24-uursreceptie en een bar. Verder vindt u er onder meer een recreatieruimte, wasfaciliteiten en een verkoopautomaat.

Er ligt een een privéparkeerterrein tegenover het hotel. Openbare parkeergelegenheid is beschikbaar in het 'Q-Park' aan de Rijswijkseweg 27 achter het treinstation Hollands Spoor. Dit openbare parkeerterrein is te voet in 5 minuten te bereiken.

Het hotel ligt op nog geen 5 km van Madurodam, op 1,7 km van het Binnenhof en op 2,3 km van het centraal station van Den Haag. De luchthaven Schiphol ligt op 45 km afstand.

Overige Hotels Den Haag


Bezienswaardigheden

Escher Museum Escher In het Paleis

 

Escher in Het Paleis is een kunstmuseum aan het Lange Voorhout in de Nederlandse stad Den Haag. Het is gehuisvest in het uit 1764 daterende Paleis Lange Voorhout en herbergt sinds 2002 een permanente tentoonstelling die geheel is gewijd aan het werk van de Nederlandse graficus Maurits Cornelis Escher. Meer dan 150 kunstwerken van deze unieke graficus kan je bewonderen in een heus paleis. Het is ongelooflijk hoe Escher met dimensies kan spelen zodat je een vertekende beeld krijgt. De Metamorphes blijven je verbazen. Zijn etsen zijn echt uniek en krijgen aandacht wereldwijd.

China Town

Ook in Den Haag is er een Chinese buurt met dus veel Chinese restaurants en winkels. Na de Tweede Wereldoorlog stond deze wijk te verkommeren maar vanaf de jaren zeventig begon men de buurt op te knappen. Er kwamen steeds meer Chinezen zich hier vestigen en zo ontstond China Town in Den Haag.

Binnenhof en Ridderzaal

Absoluut één van de topattracties van Den Haag. Er staan op het Binnenhof meerdere gebouwen, beter bekend als de Grafelijke Zalen en is dé plek van waaruit de Nederlandse politiek wordt gevoerd. De oudste en tevens bekendste zaal is de Ridderzaal, in het midden van het Binnenhof. Ze dateert uit de 13de eeuw en heeft gotische kenmerken. Aanvankelijk gold de Ridderzaal als feestzaal voor graaf Willem II. Het is in deze zaal dat de jaarlijkse troonrede op Prinsjesdag (3de dinsdag september) wordt uitgesproken door de koning(in). In de andere gebouwen van het Binnenhof huizen de Eerste Kamer (Senaat) en het Ministerie van Algemene Zaken in de noordvleugel op nummer 22 en de Tweede Kamer in de zuidelijke vleugel en eveneens in een nieuwbouwcomplex uit 1992.

De stad Den Haag dankt haar ontstaan aan het Binnenhof, dat in de loop van de eeuwen zorgde voor een aanwas van bestuurders en werklieden, die zich in de nabijheid vestigden. Het Binnenhof wordt gerekend tot de Top 100 van Nederlandse monumenten en is mogelijk het oudste parlementscomplex in Europa dat nog als zodanig dienstdoet, waarbinnen de vergaderzaal van de Eerste Kamer (Binnenhof 22), rond 1655 gebouwd als vergaderzaal van de Staten van Holland en West-Friesland, kan worden gezien als de oudste in gebruik zijnde parlementaire vergaderzaal. Het woord "Binnenhof" staat in het Nederlandse taalgebruik vaak synoniem voor de landelijke politiek van Nederland.


Cultuur

Het Koninklijk Conservatorium (voor 1900 Koninklijke Muziekschool geheten en later Koninklijk Conservatorium voor Muziek) is het conservatorium in Den Haag. Het gebouw ligt aan de Juliana van Stolberglaan, vlak bij het Centraal Station.

In haar meer dan honderdvijfenzeventigjarig bestaan is de school op internationaal gebied uitgegroeid tot een instituut waar de muziek en de dans, de wetenschap en de praktijk, de studie en de prestaties op een hoog niveau samenkomen.

De Koninklijke Muziekschool werd door koning Willem I in 1826 opgericht met als directeur Johann Lübeck. De eerste locatie was het Koorenhuis aan de Prinsegracht. Hier werd in 1855 een pijporgel geplaatst, dat i n1841 gemaakt was door Jonathan Bätz van de orgelbouwersfirma Bätz & Co uit Utrecht. Dit had dienst gedaan in de Gotische zaal van het Paleis Kneuterdijk in Den Haag. Toen het conservatorium naar de achterliggende Korte Beestenmarkt verhuisde, werd het orgel in 1883 in een nieuwe concertzaal geplaatst. Het kreeg een vrij pedaal en het nevenwerk werd in een zwelkast geplaatst. In 1949 werd het orgel overgebracht naar de Willemskerk. In 1990 werd het orgel teruggeplaatst in de Gotische zaal.

In 1980 werd een nieuw gebouw van architect Leon Waterman opgeleverd aan de Juliana van Stolberglaan 1 in de Bezuidenhout.[2]

In 1990 fuseerden het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten tot de Hogeschool van Beeldende Kunsten, Muziek en Dans, sinds 2010 de Hogeschool der Kunsten Den Haag,[3] Onder het overkoepelende bestuur bleven conservatorium en academie grotendeels zelfstandig.

Per 1 oktober 2008 is Henk van der Meulen de directeur van het Koninklijk Conservatorium. Medio 2020 zal het Koninklijk Conservatorium verhuizen naar een nieuw gebouw, het zogenoemde Onderwijs- en cultuurcomplex aan het Spui. In hetzelfde gebouw worden dat jaar tevens het Residentie Orkest en het Nederlands Dans Theater gehuisvest.


Winkelen

Passage

 

The Sting Den Haag

Het gebied rond het Kerkplein is ingrijpend van karakter veranderd. Ter vervanging van een modernistische betonnen uitbouw van Piet Zanstra aan het oude Haagse stadhuis is een kleurig betegeld, rond winkelgebouw van de Engelse architect John Outram gekomen. Deze 'Snoeptrommel' is voorzien van reusachtige zuilen met fantasiekapitelen en een koepel met glas-in-lood. Ook een ander project van Zanstra, kantoorgebouw De Driehoekjes, is gestript, deels gesloopt en tot woningen getransformeerd door Vera Yanovshtchinsky. Op een lang onbebouwd gebleven kavel realiseerde Gunnar Daan een woongebouw.