New York City

Transport Statue of Liberty

Die stad heeft veel uitersten. De rijkdom van Wallstreet vind je in andere delen niet terug. Kijk naar de tips voor de bekende plekken maar ook de minder bekende als Hells Kitchen en Bushwick.

 

Guggenheim Museum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indrukwekkende architectuurLoop een paar meter het Central park uit en je komt bij de Museum Mile met een van de meest indrukwekkende gebouwen het Guggenheim Museum.De bijzondere cirkelvormige constructie is echt een pareltje.


Time Square is een overdaad aan neonreclames.


Transport Statue of Liberty 

Veel mogelijkheden om het vrijheidsbeeld te bezoeken. Een goedkope versie is met de Staten Island ferry op en neer te gaan. Je ziet het vrijheidsbeeld goed vanaf de boot. En voor de prijs hoef je het niet te laten. De ferry kost niets. Vertrekpunt: Battery Park South Street / State Street / St. George Ferry-TerminalJe kan het natuurlijk nog indrukwekkender maken door met een helicopter over New York te vliegen. Dat kost wel iets meer. Vanaf bijna 200 euro kan je zo'n onvergetelijke tocht maken.


Brooklyn

Bushwick.jpg

Bushwick Collective Brooklyn

Bushwick was niet echt de beste buurt van New York. Deze wijk in Brooklyn leeft nu echter op door geweldige indrukwekkende street-art. Het Bushwick Collective probeert de wijk een stuk mooier te maken, en dat lukt aardig. We zagen geweldige kunstwerken. Er worden zelfs rondleidingen met gids georganiseerd. Bushwick Avenue is een interessante straat met afwisselende winkels. Je bind nu nieuwe interessante eetgelegenheden zoals smoothie bars. Het is een levensgroot verschil met Manhattan, maar mischien juist daarom zeker een metrorit waard.