Menu

Isle of Skye

 

Mooi, ruig, indrukwekkend, mooi, mooi, mooi.

Vanwege die natuurschoon zijn er veel films opgenomen op dit een na grootste eiland van Schotland. Het eiland is via een brug te bereiken en dan weet je niet wat je ziet.

Een ongerepte natuur, grillig, bergen, watervallen. Portree is de grootste plaats op het eiland. Het vissersstadje is heel fotogeniek met zijn natuurlijke vissershaven en fel geschilderde huizen. Indrukwekkend zijn de hoge bergen van Cuillin Hills. De red Cuillin en Black Cuillin hebben door het verschillende gesteente een aparte kleur. Je kan over de lange single-track road naar Elgol om de boot te nemen naar het aantrekkelijke Loch Coruisk. Grote kans om onderweg zeehonden te zien. Bij Glenbrittle kan je een wandeling maken naar de Fairy pools. Wat een schitterende bergen en waterval kan je hier bewonderen. Dit gebied is populair bij bergbeklimmers. Een aanrader is ook Dunvegan Castle.

Neist Point is de meest westelijke en de meest gefotografeerde plek op Skye. Vanaf de parkeerplaats kun je een wandeling naar Neist Point maken van 3 kilometer naar de vuurtoren. Als je geluk hebt, zie je in de zomer hier walvissen zwemmen!

In de buurt van Staffin zie je de Mealt Waterfall van 60 meter naar beneden storten. Verderop langs de kust zie je Kilt Rock: een enorme klif die inderdaad op een kilt lijkt.

Met deze organisaties kan je het eiland Skye ontdekken:

Hotels

hotel Sligachan 

Vakantiehuizen Isle of Skye

Vakantiehuizen Isle of Skye

Skye Lodges bij Portree. Centraal voor ontdekken eiland

Campingsites

Kinloch Campsite 

Vriendelijk familiiebedrijf in Noord-westen van Skye. Gelegen bij het mooie Loch Dunvegan, 5 min van Dunvegan Castle en half uurtje van ontzettned mooie Nest Point. Mobilhome pitches. Rond de 40 pound per nacht voor gezin in Mobilhome met electriciteitsaansluiting.

Sligachan camping and hotel 

Het Sligachan Hotel biedt huisdiervriendelijke accommodatie met een speeltuin, een eigen museum, een microbrouwerij en een bekroonde whiskybar en restaurant. Er is beperkt gratis WiFi bij de accommodatie en u kunt er gratis privéparkeren. Op 5 minuten lopen van het hotel ligt de Sligachan Campsite. Het is een perfecte plek om Skye te ontdekken. De camping bestaat al sinds 1985. Je kan niet reserveren. Rij er je camper op en sluit aan! Warme douches, wasmachines, en mogelijkheid voor chemisch toilet te legen. En ... er is Wifi.

Skye Camping and Caravanning Club Site 

Mooi uitzicht. Voldoende voorzieningen. Perfecte uitvalsbasis om Isle of Skye te ontdekken. Nog geen 20 min van Portree. Aan het water. Ook voor niet-leden toegankelijk. Mobilhome pitches. Bijna 50 pound per nacht.

Torvaig Campsite 

Ongever 5 minuten van Portree. Dus aardige plek om Portree en rest van eiland te bekijken. Voldoende voorzieningen.  Mobilhome pitches. 25 pound per nacht incl electiciteit, voor 2 personen.

 

 Fairy pools

Fairy Pools