Limburg

Maastricht

Sittard-Geleen

Heerlen

Venlo

Heuvelland

Limburg is terecht een van de hoogst gewaardeerd toeristische bestemmingen van Nederland. Met name vanwege de unieke natuurgebieden die de provincie rijk is. De omvangrijke ontgrindingen langs de Maas, die het grootste deel van de Nederlandse grindproductie leveren, hebben uitgestrekte plassengebieden doen ontstaan die zorgen voor een uitstekende watersport locatie. Het Heuvelland is een ongekend mooi landschap met vergezichten, grotten, voorjaarsbloei van de fruitbomen, Brunssummerheide, kastelen en landhuizen. Het centrum is het toeristische Valkenburg met attracties als sprookjesbos, Thermae2000, casino, grotten, steenkolenmijn, ontelbare terrasjes en restaurants.

 Noord- en Midden-Limburg heeft eveneens een aantrekkelijk landschap met een rivierengebied ten oosten van de Maas aaneengesloten 
heuvelcomplexen met loof- en naaldhoutbossen, zandverstuivingen, grove dennenbossen en heideterreinen met vennen en De Peel.
Voor allerlei watersporten is het een perfecte plek.

De stad Maastricht is steeds meer in trek bij dag- en weekendtoeristen. De diversiteit in winkels, de historische stadskern met pleinen en 
terrassen en de ligging aan de maas maken het een aantrekkelijke stad. Daarnaast trekken de traditionele carnavals- en schuttersfeesten 
jaarlijks veel toeristen.


Parkstad Limburg sterk in opkomst als toeristisch gebied. Heerlen is de grootste stad in dit gebied en is een winkelstad bij uitstek.. De 
woonboulevard is een grote trekpleister. Daarnaast is thermenmuseum, het mijnmuseum en de architectuur van Heerlen geliefd. Het festival 
Cultura Nova biedt hoogstaande experimentele kunst.


Vooral het gebied tussen Kerkrade en Landgraaf, Park Gravenrode, wordt een van de grootste toeristische trekpleisters van Zuid-Nederland: 
Wereldtuinen Mondo Verde, het grootste overdekte wintersportcentrum van de wereld SnowWorld Landgraaf en GaiaPark Kerkrade Zoo, het 
eerste thema-dierenpark van West-Europa!

Hotels In Maastricht

Kaboom Hotel

Kaboom Maastricht is een uniek hotel met moderne kamers, een binnentuin en directe toegang tot het koffiehuis en het restaurant ernaast. In het gehele gebouw kunt u van gratis breedband-WiFi gebruikmaken. 

U verblijft tegenover het centraal station van Maastricht, in de trendy buurt Wyck. Deze wijk staat bekend om zijn authentieke boetieks en speciaalzaken. De rest van de stad is ook goed bereikbaar. In slechts 10 minuten tijd wandelt u naar de oude binnenstad, het Vrijthof en de oude markt.

Elke kamer biedt 2 comfortabele Auping-bedden met hypo-allergeen beddengoed, een flatscreen-tv en een regendouche in de badkamer. U kunt uw eigen tablet meenemen en aansluiten op gratis WiFi.

Wyck is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in kleding kopengastronomie en eten. Het is van van de meest bijzondere en gezellige buurten van Maastricht.

Wyck wordt al enige tijd beschreven als hét ‘upcoming’ stadsdeel van Maastricht. En hoewel de wijk nog steeds behoorlijk in beweging en ontwikkeling is, heeft het in de afgelopen tien jaar al een ware gedaanteverwisseling ondergaan. Tegenwoordig ben je niet in Maastricht geweest, als je Wyck niet hebt bezocht!
Met sfeervolle straatjes, hippe hotels, authentieke winkels en bruisende business, vormt Wyck met recht een warm ‘welkom’ voor de rest van de stad als je met de trein de stad binnenkomt

 

 

Amrath Grand Hotel de l'Empereur Wijck

 Het Amrâth Grand Hotel de l’Empereur is gevestigd in een 100 jaar oud jugendstilgebouw op 50 meter van het treinstation van Maastricht. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en gratis WiFi in de openbare ruimtes.

U wandelt in iets meer dan 10 minuten van het Amrâth Grand naar het Bonnenfantenmuseum en in 15 minuten naar het stadscentrum en het Vrijthof. Met de auto rijdt u in een half uur naar Aken in Duitsland.

Het restaurant van het Amrâth verzorgt in de eetzaal met glas-in-loodramen een internationaal menu met Franse invloeden. In de brasserie wordt een traditioneel Engelse high tea geserveerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze Lieve Vrouwe Plein

Aan dit belangrijke plein in het centrum van Maastricht vindt u de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en tal van restaurants en terrassen.

Het Vrijthof 

Dit gezellige plein in het hart van Maastricht wordt omgeven door historische gebouwen en culturele bezienswaardigheden, zoals het Museum aan het Vrijthof.