Reisorganisaties

Djoser

Of je nu ver weg op reis wil of liever dichtbij, bij Djoser zit je altijd goed. Met de groepsrondreizen combineer je individuele vrijheid met het gemak van een goed geregeld vervoer en verblijf. Djoser is actief in alle werelddelen.

333 Travel

tanzania reizen

333Travel is al meer dan 16 jaar specialist in verre reizen op maat. De ervaren reisspecialisten vertalen ieders wensenlijst naar een unieke rondreis, met de accommodaties en excursies die het beste aansluiten qua voorkeur en budget. Zo brengt 333Travel reizigers op avontuurlijke verre bestemmingen waar zij volop kunnen genieten.

Masai Mara National Reserve

Wildebeest migratie Masai Mara Kenia – Afbeelding van kabir patel via Pixabay

Het Masai Mara National Reserve is een van de meest iconische en populaire parken in Kenia. Het staat bekend om de jaarlijkse wildebeestmigratie, waarbij miljoenen wildebeesten en zebra’s de Mara-rivier oversteken op zoek naar graslanden. Dit spectaculaire natuurfenomeen trekt talloze roofdieren aan, zoals leeuwen, cheeta’s en luipaarden. Het park biedt ook een overvloed aan ander wild, waaronder olifanten, giraffen en verschillende vogelsoorten. Accommodaties variëren van luxe lodges tot eenvoudige kampeerplekken, en er zijn verschillende safaritours beschikbaar om het park te verkennen.

De beroemde Masai Mara ligt in het zuidwesten van Kenia, tegen Tanzania aan. Het is het bekendste reservaat van Kenia om meerdere redenen. Hier vind je niet alleen de prachtige, uitgestrekte grasvlaktes die je je voorstelt bij Kenia, maar het is vooral een van de beste plekken om de Big Five te spotten. Het is niet voor niets een geliefd reservaat voor natuurdocumentaires, die je spectaculaire beelden van wilde dieren op jacht laten zien. Tenslotte vindt hier ook de ‘Great Migration’ oftewel de grote seizoenstrek plaats, een waar natuurspektakel. 

Landschap van de Masai Mara

De naam Masai Mara is een samentrekking van de naam van de inheemse bevolking, de Maasai, en de Mara rivier die door het reservaat stroomt. Het landschap lijkt te bestaan uit eindeloze grasvlaktes, met her en der de karakteristieke acaciabomen en struikjes. Door dit landschap kun je de wilde dieren vaak goed zien en van verre al spotten. 

Het dierenrijk in de Masai Mara

De Masai Mara is een van de beste plekken om wildlife te spotten, omdat hier heel veel wilde dieren leven, waaronder de Big Five. Naast olifanten, leeuwen, luipaarden, neushoorns en buffels vind je hier ook vele andere bekende dieren, waaronder nijlpaarden, hyena’s, cheeta’s, giraffen, hartebeesten, gnoes en zebra’s. 

De grote trek

De Masai Mara grenst aan de Serengeti in Tanzania. Jaarlijks vindt hier twee maal een ongelooflijk natuurspektakel plaats: de grote seizoenstrek of Great Migration. In de maanden juli tot en met oktober maken circa anderhalf miljoen gnoes en zebra’s de oversteek van de Serengeti naar de Masai Mara, op zoek naar verse graasvlaktes. In deze periode moeten zij een aantal maal de wild stromende Mara rivier oversteken. Niet alleen gevaarlijk door de sterke stroming, maar ook door de krokodillen en andere roofdieren zoals leeuwen die op de loer liggen om aan te vallen. De vlaktes van de Masai Mara zien dan vaak ook letterlijk zwart van de enorme kuddes gnoes en zebra’s. Vanaf half oktober komt langzaam de trek terug naar de Serengeti op gang.

Rondreizen Masai Mara

Tsavo National Park

Tsavo National Park – Afbeelding van Kirsi Kataniemi via Pixabay

Tsavo East en Tsavo West National Parks vormen samen een van de grootste wildreservaten ter wereld. Tsavo East staat bekend om zijn uitgestrekte vlaktes, terwijl Tsavo West een gevarieerder landschap biedt met heuvels, vulkanische rotsen en de prachtige Mzima Springs. Deze parken herbergen een breed scala aan wilde dieren, waaronder leeuwen, luipaarden, buffels, giraffen, nijlpaarden, krokodillen en een overvloed aan vogels. Beide parken bieden verschillende accommodatiemogelijkheden, variërend van lodges tot kampeerplekken, en je kunt safari’s maken in 4×4-voertuigen of genieten van wandeltochten.

Het Tsavo National Park is met 13.747 km2 een van de oudste en grootste nationale parken van Kenia. Het is als nationaal park geopend in 1948 en opgedeeld in 2 delen: Tsavo East National Park en Tsavo West National Park. De scheiding wordt gevormd door de spoorweg en snelweg die lopen van Mombasa naar Nairobi. Het heeft zijn naam ontleend aan de Tsavo rivier, die van west naar oost door het park stroomt.

Landschap van Tsavo National Park

Tsavo East is een voornamelijk vlak gebied bestaande uit uitgestrekte savannes en graslanden, met lage begroeiing. Ideaal om wild te spotten dus. Een speciaal kenmerk is de roodbruine aarde die het landschap een oranje gloed geeft en de bijzondere baobab bomen op de savannes. Door de droge vlaktes stromen de Tsavo rivier en Athi rivier, die samenkomen en zo de Galana rivier vormen. Het vlakke savannelandschap wordt afgewisseld met acaciastruiken, moerassen en de heuvels van het Yatta Plateau.

Hoewel aangrenzend, is het landschap van Tsavo West aanmerkelijk anders. Het landschap hier is veel ruiger en zeer afwisselend. Hoewel het ook open savannelandschappen en grasvlaktes heeft, heeft het ook semi-woestijn, bergen, steile rotsen en vulkanische bergkammen. Je vindt hier de Mzima Springs, een grote waterbron waar vers water omhoog komt en vele dieren te vinden zijn. Ook is er een neushoornreservaat, zijn er lavalandschappen en grotten en kun je vanaf uitkijkpunten genieten van schitterende uitzichten over het landschap. 

Het dierenrijk in het Tsavo National Park

In Tsavo East kun je door het gunstige landschap heel goed dieren spotten. Je vindt hier hele grote olifantenkuddes, die graag het oranje stof over zich heen gooien en daarom een oranje gloed hebben. Verder vind je hier de Big Five, bavianen, cheeta’s, dik-diks, de bedreigde hirola (Hunter’s hartebeest), oryxen etc.

In Tsavo West is het landschap indrukwekkender, maar daarom is het iets minder makkelijk om dieren te spotten. Hier kun je over het algemeen dezelfde dieren spotten als in Tsavo East, inclusief de Big Five. Bovendien vind je hier zo’n 600 vogelsoorten.

Klimaat

Tsavo National Park heeft een droog en heet klimaat. De gemiddelde temperatuur is het hele jaar overdag rond de 31 graden ’s nachts tot ca. 20 graden. Het is een droog gebied en met name in Tsavo East kan het in de droge tijd behoorlijk stoffig worden. De regenperiodes lopen gelijk aan de rest van Kenia.

Rondreizen door nationaal park Tsavo


Excursies

Amboseli National Park

Amboseli National Park, gelegen aan de voet van de majestueuze Kilimanjaro, biedt een adembenemend landschap en een overvloed aan dieren in het wild. Het park staat bekend om zijn grote kuddes olifanten, die je vaak kunt zien rondtrekken met de Kilimanjaro op de achtergrond. Naast olifanten kun je hier ook leeuwen, cheeta’s, hyena’s, giraffen, zebra’s en verschillende vogelsoorten tegenkomen. Het park heeft verschillende lodges en tentenkampen, en je kunt safari’s maken in open voertuigen om de overvloedige fauna te bewonderen.

Het Amboseli National Park ligt in het zuidelijke deel van Kenia. Het unieke van dit nationaal park is het wat kalere landschap dat bij helder weer wordt gekroond met Mount Kilimanjaro. Hier leven vele grote kuddes Afrikaanse olifanten, wat altijd voor indrukwekkende plaatjes zorgt. Maar je kunt hier ook uitstekend ander wildlife spotten.

Landschap van Amboseli

Het landschap van het Amboseli National Park is redelijk kaal. Het bestaat uit uitgestrekte vlaktes met bosjes van acacia bomen en struikgewassen. Door dit kalere landschap kun je hier uitstekend dieren spotten. Her en der vind je ook moeraslanden, die vele dieren aantrekken. Na het regenseizoen heeft het gebied een tijdelijk meer, Lake Amboseli, die in het droge seizoen weer verdampt. 

Het dierenrijk in Amboseli

Je kunt in Amboseli uitstekend dieren spotten. Vooral de Afrikaanse olifant vind je hier in overvloed. Daarnaast wonen hier ook veel katachtigen, zoals de leeuw, cheeta, het luipaard en de caracal. Verder vind je hier o.a. ook buffels, hyena’s, giraffen, wildebeesten, zebra’s en impala’s.

Het kan behoorlijk heet worden in Amboseli. Hoewel je door het landschap dieren goed kunt spotten, is dit midden op de middag wat moeilijker omdat de dieren dan beschutting opzoeken om te rusten.

Klimaat

Amboseli heeft een warm en droog klimaat. De temperatuur is het hele jaar tussen de 27 en 33 graden en daalt ’s nachts tot ca. 22-24 graden. Het is een droog gebied en het kan er in de droge tijd behoorlijk stoffig worden. De regenperiodes lopen gelijk aan de rest van Kenia.

Rondreizen door Amboseli National Park

Lake Nakuru National Park

Indrukwekkende Flamingo populatie Lake Nakuru – Afbeelding van JimboChan via Pixabay

Lake Nakuru National Park staat bekend om zijn prachtige meer, dat de thuisbasis is van duizenden flamingo’s die de oevers in een zee van roze kleuren. Het park is ook een toevluchtsoord voor zwarte en witte neushoorns, evenals andere wilde dieren zoals leeuwen, buffels, giraffen en verschillende vogelsoorten. Het park biedt verschillende accommodatiemogelijkheden, variërend van luxe lodges tot kampeerplekken, en je kunt safari’s maken in 4×4-voertuigen om het meer en het omliggende landschap te verkennen.

Lake Nakuru National Park is een van de meest populaire nationale parken in Kenia en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het park ligt in de Great Rift Valley, ongeveer 160 kilometer ten noordwesten van Nairobi.

Natuurschoon: Het park staat bekend om zijn prachtige meer, Lake Nakuru. Het meer is de thuisbasis van duizenden flamingo’s, die de oevers in een adembenemend zee van roze kleuren. Naast de flamingo’s biedt het park een schilderachtig landschap met graslanden, acaciabossen en rotsachtige kliffen.

Diverse dieren in het wild: Lake Nakuru National Park biedt de mogelijkheid om een verscheidenheid aan dieren in het wild te zien. Naast de flamingo’s kun je hier witte en zwarte neushoorns spotten, evenals leeuwen, luipaarden, buffels, giraffen, zebra’s, waterbokken en verschillende antilopensoorten. Het park heeft ook meer dan 450 vogelsoorten, waardoor het een paradijs is voor vogelliefhebbers.

Het hele jaar door attractief: Lake Nakuru kan het hele jaar door worden bezocht, maar de beste tijd om het park te bezoeken is tijdens het droge seizoen, van januari tot maart en juli tot oktober. Tijdens deze periode zijn de wegen toegankelijker en is het dierenleven gemakkelijker te spotten, omdat de vegetatie minder weelderig is.

Accommodaties: Binnen het park zijn er verschillende accommodatiemogelijkheden, variërend van lodges tot kampeerplekken. Enkele bekende lodges in de buurt van Lake Nakuru zijn Sarova Lion Hill Game Lodge, Lake Nakuru Lodge en Flamingo Hill Tented Camp. Deze lodges bieden comfortabele kamers, restaurants en prachtig uitzicht op het meer.

Bereikbaarheid: Lake Nakuru National Park is goed bereikbaar vanuit Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Het park is ongeveer 3-4 uur rijden van Nairobi, afhankelijk van het verkeer. Er zijn ook verschillende reisorganisaties die safaritours aanbieden naar Lake Nakuru en andere nabijgelegen parken.

Toegangseisen en bezoekersaantallen: Om het park binnen te komen, moet je betalen voor toegang en een voertuigvergunning. De tarieven variëren voor Keniaanse inwoners, Oost-Afrikaanse inwoners en niet-inwoners. Het park kan druk zijn tijdens het hoogseizoen en in het weekend, dus het is raadzaam om vroeg te arriveren om de drukte te vermijden.

Lake Nakuru National Park is een prachtige bestemming waar je kunt genieten van de spectaculaire schoonheid van het meer en de rijke biodiversiteit van het park. Het is een must-visit voor natuurliefhebbers, vogelaars en iedereen die de wilde dieren van Kenia wil ervaren.

Rondreizen Kenia

Excursies Kenia