Vakanties Griekenland

Bereikbaarheid Griekenland

Griekenland, met zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en betoverende eilanden, is een bestemming die je niet mag missen. Gelukkig is Griekenland gemakkelijk bereikbaar vanuit verschillende delen van de wereld, dankzij een uitgebreid netwerk van transportmogelijkheden. Hier is alles wat je moet weten over hoe je naar Griekenland kunt reizen:

Met het vliegtuig

De snelste en meest gebruikelijke manier om Griekenland te bereiken is per vliegtuig. Het land heeft verschillende internationale luchthavens, met de belangrijkste in Athene, Thessaloniki, Heraklion (Kreta), en Rhodos. Deze luchthavens worden bediend door tal van luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld, waaronder zowel grote luchtvaartmaatschappijen als low-cost carriers. Je kunt rechtstreekse vluchten vinden vanuit grote steden over de hele wereld, waaronder Europese hoofdsteden, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en meer.

Met de veerboot

Als je liever per boot reist, biedt Griekenland een uitgebreid netwerk van veerbootverbindingen tussen het vasteland en de eilanden. De belangrijkste havens van Piraeus (Athene), Rafina, en Volos bedienen talloze routes naar de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee en de Ionische Zee. Of je nu op zoek bent naar de prachtige eilanden van de Cycladen, de Dodekanesos, de Sporaden of ergens anders, er is altijd een veerboot beschikbaar. Veerboten variëren van conventionele passagiersschepen tot snelle catamarans, en de reistijd varieert afhankelijk van de bestemming.

Met de auto

Als je van plan bent om met de auto door Griekenland te reizen, kun je gebruikmaken van een uitgebreid wegennetwerk dat het hele land doorkruist. Griekenland is verbonden met de buurlanden via verschillende grensovergangen, zoals die met Bulgarije, Noord-Macedonië, Albanië en Turkije. Houd er rekening mee dat Griekenland recht rijdt en de snelheidslimieten en andere verkeersregels moeten worden nageleefd.

Met de trein en bus

Hoewel Griekenland geen uitgebreid spoorwegnet heeft, zijn er treinverbindingen beschikbaar tussen sommige grote steden, zoals Athene en Thessaloniki. Het land heeft echter een goed ontwikkeld netwerk van bussen en langeafstandsbussen die verschillende bestemmingen binnen Griekenland en internationale routes bedienen. Deze bussen zijn comfortabel en bieden een handige manier om door het land te reizen, vooral voor reizigers die niet over een eigen voertuig beschikken.


Vliegvelden Griekenland


Athene Internationale Luchthaven “Eleftherios Venizelos” (ATH)

 • Belangrijkste verbindingen: Athene Airport is een belangrijk knooppunt voor internationale en binnenlandse vluchten. Het heeft verbindingen met bestemmingen over de hele wereld, waaronder grote Europese steden, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en meer.
 • Locatie: De luchthaven ligt ongeveer 30 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Athene, in de stad Spata-Loutsa.
 • Bereikbaarheid: De luchthaven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, waaronder metro, bus en taxi. Er zijn ook verschillende parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
 • Faciliteiten: Athene Airport biedt een scala aan faciliteiten, waaronder restaurants, winkels, duty-free, lounges, geldautomaten, bagagekluizen, huurauto’s en meer. Het is een moderne luchthaven met alle voorzieningen die reizigers nodig hebben.

Thessaloniki Internationale Luchthaven “Makedonia” (SKG)

 • Belangrijkste verbindingen: Thessaloniki Airport is de belangrijkste luchthaven van Noord-Griekenland en heeft verbindingen met verschillende Europese bestemmingen, waaronder Londen, Frankfurt, Rome en meer.
 • Locatie: De luchthaven ligt ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Thessaloniki, in de voorstad Thermi.
 • Bereikbaarheid: De luchthaven is gemakkelijk bereikbaar met de auto, taxi en bus. Er zijn ook parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
 • Faciliteiten: Thessaloniki Airport biedt verschillende faciliteiten, zoals restaurants, cafés, winkels, duty-free, geldautomaten, autoverhuur en meer. Het is een moderne luchthaven die voldoet aan de behoeften van zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Heraklion Internationale Luchthaven “Nikos Kazantzakis” (HER)

 • Belangrijkste verbindingen: Heraklion Airport is de belangrijkste toegangspoort tot het eiland Kreta en heeft verbindingen met verschillende Europese steden, waaronder Londen, Amsterdam, Berlijn en meer.
 • Locatie: De luchthaven ligt ongeveer 5 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Heraklion, de hoofdstad van Kreta.
 • Bereikbaarheid: De luchthaven is gemakkelijk bereikbaar met de auto, taxi en bus. Er zijn parkeermogelijkheden beschikbaar voor reizigers die met de auto komen.
 • Faciliteiten: Heraklion Airport biedt diverse faciliteiten, zoals restaurants, cafés, winkels, duty-free, geldautomaten, autoverhuur en meer. Het is een moderne luchthaven die reizigers een comfortabele ervaring biedt tijdens hun verblijf op Kreta.

Natuurgebieden Griekenland