Oeganda heeft verschillende prachtige nationale parken die bekend staan om hun biodiversiteit en unieke flora en fauna.
Wat betreft bezoekersaantallen, kunnen de parken in het hoogseizoen drukker zijn, vooral tijdens de drogere maanden wanneer de dieren gemakkelijker te spotten zijn. Het wordt aanbevolen om je reis van tevoren te plannen en accommodaties en vergunningen ruim van tevoren te boeken, vooral als je gorilla-tracking wilt doen, aangezien er een beperkt aantal vergunningen beschikbaar is.

Reisorganisaties

Djoser

Of je nu ver weg op reis wil of liever dichtbij, bij Djoser zit je altijd goed. Met de groepsrondreizen combineer je individuele vrijheid met het gemak van een goed geregeld vervoer en verblijf. Djoser is actief in alle werelddelen.

333 Travel

tanzania reizen

333Travel is al meer dan 16 jaar specialist in verre reizen op maat. De ervaren reisspecialisten vertalen ieders wensenlijst naar een unieke rondreis, met de accommodaties en excursies die het beste aansluiten qua voorkeur en budget. Zo brengt 333Travel reizigers op avontuurlijke verre bestemmingen waar zij volop kunnen genieten.

Bwindi Impenetrable National Park

Dieren: Dit park is beroemd om zijn populatie berggorilla’s, maar je kunt er ook andere primaten vinden, zoals chimpansees, gouden apen en verschillende soorten vogels.

Beste periode: Het hele jaar door is mogelijk, maar de drogere maanden van juni tot augustus en december tot februari worden vaak als de beste tijd beschouwd.

Accommodaties: Er zijn verschillende lodges en campings in en rondom het park, variërend van budgetvriendelijke opties tot luxe lodges.

Bereikbaarheid: Je kunt naar Bwindi Impenetrable National Park reizen met de auto of een binnenlandse vlucht nemen naar de nabijgelegen luchthavens, zoals Kisoro Airport of Kihihi Airstrip.

Toegangseisen: Je hebt een gorilla-tracking vergunning nodig om de berggorilla’s te bezoeken. Deze vergunningen moeten van tevoren worden gereserveerd, omdat er een beperkt aantal per dag beschikbaar is.

Detailinformatie

De voornaamste reden om naar Uganda af te reizen is voor veel reizigers een bezoek aan het Bwindi Impenetrable Forest National Park. Dit is de natuurlijke habitat van de zeldzame berggorilla’s. Meer dan de helft van de wereldwijde gorillapopulatie leeft in Bwindi Impenetrable Forest, wat neerkomt op zo’n vijf- tot zeshonderd gorilla’s. Van deze paar honderd gorilla’s zijn er veertien families die onder strenge voorwaarden geschikt zijn om te bezoeken door kleine groepen.

Het park bestaat uit steile bergruggen afgewisseld met diepe valleien waarbij het woud ondoordringbaar lijkt. Er komt nauwelijks licht door de bomen en ontstaat een mystieke, schemerige sfeer. Het is één van de oudste regenwouden van Afrika. Vanwege de unieke flora en fauna van het park is het sinds 1994 toegevoegd aan de World Heritage Site. Behalve de berggorilla’s kent Bwindi ook elf verschillende primaten, antilopen, vele vogelsoorten en de schuwe en unieke bosolifanten. Een trekking waarbij je op zoek gaat naar de prachtige berggorilla’s is dan ook een intense maar indrukwekkende ervaring.

Rondom het park leven de Batwa, een lokaal pygmeevolk met een nog traditionele leefwijze. De Batwa staan erom bekend dat ze al eeuwenlang in bijzondere harmonie leven met het regenwoud en de gorilla’s.

Waar ligt Bwindi Impenetrable National Park?

Het nationale park ligt in het zuidwesten van Uganda, op de rand van de Albertine Rift Valley en tegen de grens met de Democratische Republiek Congo.

Rondreizen

Queen Elizabeth National Park

Dieren: Dit park staat bekend om zijn diversiteit aan dieren, waaronder leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden, nijlpaarden, krokodillen en een grote verscheidenheid aan vogelsoorten.

Beste periode: De droge seizoenen van januari tot februari en juni tot juli worden over het algemeen beschouwd als de beste tijd om het park te bezoeken.

Accommodaties: Er zijn verschillende lodges en tentenkampen in en rondom het park, variërend van eenvoudige tot luxe accommodaties.

Bereikbaarheid: Queen Elizabeth National Park is bereikbaar met de auto of via binnenlandse vluchten naar de nabijgelegen luchthavens, zoals Kasese Airstrip.

Toegangseisen: Om het park binnen te mogen, moet je een toegangsprijs betalen bij de ingang.

Rondreizen door


Excursies

Murchison Falls National Park

Dieren: Hier kun je onder andere leeuwen, giraffen, olifanten, buffels, nijlpaarden, krokodillen en verschillende vogelsoorten tegenkomen. Het park staat ook bekend om de spectaculaire Murchison Falls, waar de Nijl doorheen stroomt.

Beste periode: Het droge seizoen van januari tot februari en juni tot september wordt over het algemeen beschouwd als de beste tijd om het park te bezoeken.

Accommodaties: Er zijn diverse accommodaties beschikbaar in en rondom het park, variërend van eenvoudige kampeerplekken tot luxe lodges.

Bereikbaarheid: Murchison Falls National Park is bereikbaar via de weg of binnenlandse vluchten naar nabijgelegen luchthavens, zoals Pakuba Airstrip of Bugungu Airstrip.

Toegangseisen: Je moet een toegangsprijs betalen om het park binnen te komen.

Rondreizen door


Excursies

Excursies Oeganda