Reisorganisaties Noorwegen

Feestdagen wintersport Trysil-Salen

BBI Travel organiseert complete reizen naar Noorwegen, Zweden en Finland, IJsland, Canada, Ierland en de Faeröer Eilanden. Daarnaast kan men bij BBI Travel terecht voor zeereizen en expeditie cruises van de Noorse rederij Hurtigruten. BBI Travel is één van de oudste reisorganisaties van Nederland en heeft groot aanbod verschillende reizen.

Overtochten Noorwegen

Reserveren Veerboot

Steden Zuid-Noorwegen

Oslo

De hoofdstad van Noorwegen, Oslo, is een levendige stad met een rijke geschiedenis en moderne architectuur. Bezoek bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, het Vigeland Park, het Operagebouw en het Vikingschipmuseum. Geniet ook van de bruisende cultuur-, winkel- en eetgelegenheden. Verken ook het schiereiland Bygdøy, waar je musea zoals het Vikingschip Museum en het Fram Museum kunt bezoeken

Bergen: Gelegen aan de westkust van Noorwegen, is Bergen een charmante stad omgeven door prachtige fjorden en bergen. Deze pittoreske stad aan de westkust van Noorwegen staat bekend om zijn kleurrijke houten huizen op de UNESCO Werelderfgoedlijst Bryggen. Wandel door de smalle straatjes, verken de vismarkt en neem de kabelbaan naar de top van de berg Fløyen voor een panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende fjorden. Maak een boottocht door de majestueuze fjorden in de omgeving.

Stavanger: Deze charmante kuststad is de toegangspoort tot de adembenemende Lysefjord en staat bekend om zijn goed bewaarde oude stad. Verken de schilderachtige straten, bezoek het Noors Petroleum Museum en maak een boottocht naar de nabijgelegen Preikestolen (Preekstoel) en Kjerag, beroemde natuurlijke bezienswaardigheden in de regio.

Ålesund: Deze stad aan de westkust van Noorwegen staat bekend om zijn unieke art nouveau-architectuur. Wandel door de straten vol prachtige gebouwen, beklim de Aksla-heuvel voor een panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende eilanden, en verken de nabijgelegen fjorden en eilanden.

Vakanties Noorwegen

Toeristische Highlights Zuid-Noorwegen


Photo by Benjamin Davies on Unsplash

Sognefjord – Het langste en diepste fjord van Noorwegen, omringd door majestueuze bergen.

Kjerag – Een imposante klif in de Lysefjord-regio, bekend om zijn beroemde Kjeragbolten, een rots die tussen twee kliffen is geklemd.

Gamle Stavanger – Een goed bewaard gebleven historische wijk in Stavanger, vol met charmante houten huizen.


Oslo

 1. Bezienswaardigheden in Oslo:
  • Musea: Het Vikingsschipmuseum, het Fram Museum, het Noors Volksmuseum, het Munch Museum, het Operahuis van Oslo.
  • Cultuur: Het Koninklijk Paleis, de Oslo-kathedraal, de Nasjonalgalleriet, het Oslo Stadhuis.
  • Kunst: De Vigeland-beeldenpark, het Astrup Fearnley Museum of Modern Art, het Nationaal Theater.
  • Leuk voor kinderen: Het Norsk Folkemuseum (openluchtmuseum), het Technisch Museum, het TusenFryd-pretpark.
 2. Interessante architectuur in Oslo:
  • Het Operahuis van Oslo: Een modern gebouw aan het water, bekend om zijn opvallende ontwerp en spectaculaire uitzichten.
  • Barcode Project: Een reeks moderne, hoogbouwgebouwen met een unieke architecturale stijl langs de waterkant.
  • Het Astrup Fearnley Museum: Een architectonisch hoogstandje met een opvallende glazen gevel.
 3. Leuke activiteiten in Oslo:
  • Fietsen langs de Akerselva-rivier: Geniet van een mooie fietstocht langs de rivier, omringd door groen en historische bezienswaardigheden.
  • Eilandhoppen in de Oslofjord: Verken de prachtige eilanden in de fjord, zoals Hovedøya, Gressholmen en Langøyene.
  • Wandelen in het Nordmarka-bos: Ontdek de natuurlijke schoonheid van Oslo door te wandelen in dit uitgestrekte bosgebied.
  • Genieten van het buitenleven: Ga picknicken in een van de vele parken, zoals Vigeland Park of Ekebergparken, of huur een kajak en verken de fjord.
 4. De leukste wijken van Oslo:
  • Grünerløkka: Een trendy wijk met gezellige cafés, vintage winkels, kunstgalerijen en levendige straten.
  • Aker Brygge: Een waterkantgebied met restaurants, bars, winkels en uitzicht op de fjord. Een populaire plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht.
  • Frogner: Een chique wijk met elegante herenhuizen, exclusieve winkels en het Vigeland-beeldenpark.
 5. Populaire plekken bij jongeren:
  • Youngstorget: Een plein met hippe bars, nachtclubs en concertzalen, waar veel jongeren samenkomen.
  • Grønland: Een multiculturele wijk met een bruisend nachtleven, exotische restaurants en muziekpodia.
  • Vulkan: Een creatief district met kunstgalerijen, trendy bars, foodtrucks en evenementen.

Dit is een kort overzicht. Meer info op

Bereikbaarheid Zuid-Noorwegen

Bereikbaarheid van Noorwegen kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Hier is een overzicht van de verschillende transportopties om naar Noorwegen te reizen:

Veerboot

Noorwegen heeft een uitgebreid netwerk van veerdiensten die het land verbinden met andere Europese landen, voornamelijk via de Noordzee en de Baltische Zee. Enkele belangrijke veerroutes zijn onder andere:

 • Kiel, Duitsland naar Oslo
 • Hirtshals, Denemarken naar diverse bestemmingen in Noorwegen, zoals Bergen, Stavanger en Kristiansand
 • Frederikshavn, Denemarken naar Oslo en Langesund
 • Kopenhagen, Denemarken naar Oslo

Vliegen

Noorwegen heeft meerdere internationale luchthavens die dienen als belangrijke toegangspoorten tot het land. Enkele van de belangrijkste vliegvelden zijn:

 • Oslo Airport (Gardermoen) in Oslo
 • Bergen Airport (Flesland) in Bergen
 • Stavanger Airport (Sola) in Stavanger

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Noorwegen aanbieden, waaronder SAS, Norwegian, KLM, Lufthansa en British Airways. Veel van deze luchtvaartmaatschappijen bieden ook binnenlandse vluchten tussen steden in Noorwegen aan.

Trein

Noorwegen heeft een uitgebreid spoorwegnetwerk dat verschillende delen van het land met elkaar verbindt. De belangrijkste treinmaatschappij in Noorwegen is de NSB (Norges Statsbaner). Enkele van de belangrijkste treinroutes zijn:

 • Oslo naar Bergen (Bergensbanen) – bekend als een van de mooiste treinreizen ter wereld
 • Oslo naar Stavanger (Sørlandsbanen)

Auto

Noorwegen heeft een goed ontwikkeld wegennet en het verkennen van het land per auto is een populaire optie. Er zijn verschillende veerverbindingen die Noorwegen met andere Europese landen verbinden. Enkele van de belangrijkste en mooiste autoroutes in Noorwegen zijn:

 • De Trollstigen-route
 • De Geiranger-Trollstigen-route
 • De Hardangerfjord-route

Houd er rekening mee dat sommige van deze routes tolwegen kunnen bevatten. Zorg ervoor dat je voldoende tijd plant voor het rijden, vooral als je geniet van de schilderachtige routes, omdat er onderweg veel plekken zijn om te stoppen en van het landschap te genieten.


Vliegvelden Noorwegen


Oslo Airport (Gardermoen) – Oslo

Belangrijkste bestemmingen: Binnenlandse en internationale vluchten naar diverse bestemmingen wereldwijd.
Vliegmaatschappijen: SAS, Norwegian, KLM, Lufthansa, British Airways en vele andere.

Locatie: Ongeveer 50 km ten noorden van het stadscentrum van Oslo.

Voorzieningen: Restaurants, winkels, duty-free, lounges, geldautomaten, autoverhuur, hotels en directe treinverbindingen naar Oslo en andere steden.


Bergen Airport (Flesland) – Bergen

Belangrijkste bestemmingen: Binnenlandse en internationale vluchten naar verschillende Europese bestemmingen.
Vliegmaatschappijen: SAS, Norwegian, Wizz Air, KLM en meer.
Locatie: Ongeveer 18 km ten zuiden van het stadscentrum van Bergen.
Voorzieningen: Restaurants, winkels, duty-free, lounges, geldautomaten, autoverhuur en directe busverbindingen naar het stadscentrum.


Stavanger Airport (Sola) – Stavanger

Belangrijkste bestemmingen: Binnenlandse en internationale vluchten naar diverse Europese bestemmingen.
Vliegmaatschappijen: SAS, Norwegian, Wizz Air, KLM en meer.
Locatie: Ongeveer 11 km ten zuidwesten van het stadscentrum van Stavanger.
Voorzieningen: Restaurants, winkels, duty-free, lounges, geldautomaten, autoverhuur en directe busverbindingen naar het stadscentrum.


Natuurgebieden Noorwegen

Jotunheimen National Park

Bereikbaarheid: Jotunheimen is goed bereikbaar met de auto of bus vanuit steden zoals Oslo en Bergen. Er zijn ook verschillende ingangen tot het park.

Toegang: Er is vrije toegang tot Jotunheimen National Park, maar sommige parkeerplaatsen kunnen een kleine vergoeding vragen.

Dieren: In Jotunheimen kun je dieren zoals rendieren, elanden, poolvossen, bergganzen en verschillende vogelsoorten tegenkomen.

Overwegingen: Wees voorbereid op veranderlijke weersomstandigheden, steile terreinen en respecteer de natuurlijke omgeving.

Hardangervidda National Park

Bereikbaarheid: Hardangervidda is bereikbaar met de auto of bus vanuit steden zoals Oslo en Bergen. Er zijn ook treinverbindingen naar nabijgelegen stations.

Toegang: Er is vrije toegang tot Hardangervidda National Park.

Dieren: Het park herbergt dieren zoals rendieren, poolvossen, sneeuwhazen en verschillende vogelsoorten, waaronder de zeldzame korhoenders.

Overwegingen: Neem warme kleding mee, omdat het gebied bekend staat om zijn barre weersomstandigheden, zelfs in de zomer.

Sognefjord

Bereikbaarheid: Sognefjord is bereikbaar per auto, trein of boot vanuit steden zoals Bergen en Oslo.

Toegang: Er is vrije toegang tot het Sognefjord-gebied, maar er kunnen kosten verbonden zijn aan veerbootovertochten en bepaalde attracties.

Dieren: In en rondom Sognefjord kun je zeehonden, bruinvissen, zeearenden en diverse vissoorten aantreffen.

Overwegingen: Wees voorzichtig bij het verkennen van de fjord, respecteer de lokale gemeenschappen en volg eventuele veiligheidsinstructies op.

Pretparken

Dyreparken (Kristiansand Zoo and Amusement Park)

Gelegen in Kristiansand, biedt dit park een combinatie van een dierentuin en een pretpark. Kinderen kunnen genieten van de interactie met dieren, shows en attracties zoals achtbanen, waterglijbanen en speeltuinen.

TusenFryd

Gelegen in Vinterbro, net buiten Oslo, is TusenFryd het grootste pretpark van Noorwegen. Het biedt een verscheidenheid aan attracties, waaronder achtbanen, waterattracties, draaimolens en live-entertainment.

Kongeparken

Gelegen in Ålgård, ten zuiden van Stavanger, is Kongeparken een pretpark met attracties voor kinderen van alle leeftijden. Het park heeft achtbanen, draaimolens, glijbanen, speeltuinen en shows.

Hunderfossen Familiepark

Gelegen in Lillehammer, biedt Hunderfossen Familiepark een betoverende ervaring met thema’s uit de Noorse folklore. Het heeft attracties zoals achtbanen, waterattracties, sprookjesachtige wandelpaden en een ijshotel.

Vitenparken (Science Center)

Gelegen in Sandnes, nabij Stavanger, is Vitenparken een wetenschapscentrum waar kinderen kunnen experimenteren en leren. Het biedt interactieve tentoonstellingen, workshops en educatieve activiteiten.

Bø Sommarland

Gelegen in Bø i Telemark, is Bø Sommarland een groot waterpark met glijbanen, zwembaden, wildwaterbanen en andere waterattracties die perfect zijn voor een zomerse dag vol plezier.

Dierentuinen

Kristiansand Dyrepark (Kristiansand Zoo)

Gelegen in Kristiansand, biedt dit park een combinatie van een dierentuin en een pretpark. Bezoekers kunnen een breed scala aan dieren zien, waaronder leeuwen, tijgers, giraffen, olifanten, apen en nog veel meer. Het park organiseert ook educatieve shows en activiteiten voor kinderen.

Langedrag Naturpark

Gelegen in Nesbyen, is Langedrag Naturpark een natuurgebied waar bezoekers wilde dieren kunnen observeren, waaronder wolven, lynxen, rendieren, elanden en verschillende vogelsoorten. Het park biedt ook educatieve activiteiten en interacties met de dieren.

Akvariet i Bergen (Aquarium in Bergen)

Gelegen in Bergen, is dit aquarium een populaire attractie waar bezoekers verschillende mariene soorten kunnen bewonderen. Het heeft verschillende tanks met vissen, zeehonden, pinguïns en andere zeedieren.