Zagreb, de prachtige hoofdstad van Kroatië, verwelkomt toeristen met zijn unieke mix van historische charme en bruisende energie. De stad is bezaaid met schilderachtige pleinen, indrukwekkende architectuur en levendige straatcafés, waardoor het een ideale bestemming is voor cultuurliefhebbers. Verken de oude bovenstad met zijn middeleeuwse straatjes en de iconische kathedraal, of geniet van de bruisende sfeer in de levendige benedenstad met zijn winkels, restaurants en levendige markten. Zagreb biedt ook een scala aan musea, galerieën en parken, waar bezoekers kunnen genieten van kunst, geschiedenis en groene oases te midden van de stadse drukte. Met zijn gastvrije bevolking en rijke culturele erfgoed is Zagreb een betoverende bestemming die elke reiziger zal bekoren.

Hotels

Bezienswaardigheden

Excursies

Bezienswaardigheden

Culturele attracties:

  1. Bovenstad (Gornji Grad): Verken de historische bovenstad met zijn geplaveide straatjes, kleurrijke gebouwen en de imposante Zagreb-kathedraal. Geniet van het panoramische uitzicht vanaf de Lotrščak-toren en bezoek de St. Mark’s Kerk met zijn beroemde gekleurde dak.
  2. Museum voor Hedendaagse Kunst (MSU): Dit museum herbergt een uitgebreide collectie moderne en hedendaagse kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen, fotografie en multimedia-installaties.
  3. Kroatisch Nationaal Theater: Bezoek dit prachtige theater en geniet van opera-, ballet- en theatervoorstellingen van wereldklasse. Het gebouw zelf is een architectonisch juweeltje.

Leukste pleinen:

  1. Ban Jelačić-plein: Het centrale plein van Zagreb, omringd door winkels, cafés en historische gebouwen. Hier vind je ook het standbeeld van Ban Jelačić, een nationale held.
  2. Dolac-markt: Deze bruisende openluchtmarkt biedt een overvloed aan verse producten, ambachtelijke producten en lokale lekkernijen. Proef de sfeer van het dagelijkse leven in Zagreb.

Plekken voor jongeren:

  1. Tkalciceva-straat: Een levendige straat vol bars, cafés en restaurants. Hier vind je een levendige sfeer en het is de ideale plek om te genieten van een drankje of een hapje te eten.
  2. Lake Jarun: Dit kunstmatige meer is een populaire ontmoetingsplaats voor jongeren. Het biedt mogelijkheden voor watersport, zoals kajakken en windsurfen, evenals verschillende strandbars en clubs.

Bijzondere plekken:

  1. Mirogoj-begraafplaats: Deze prachtige begraafplaats is een architectonisch meesterwerk en een oase van rust. Het is ook de laatste rustplaats van vele bekende Kroatische persoonlijkheden.
  2. Museum van Gebroken Relaties: Dit unieke museum toont een verzameling van persoonlijke objecten die zijn achtergelaten na het einde van romantische relaties, elk met een emotioneel verhaal erachter.