Malta – een archipel van drie bewoonde eilanden en twee onbewoonde stukken rots onder de Italiaanse laars – is een van de kleinste landjes op aarde. Toch heeft het altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het Middellandse Zeegebied. Want het mag dan minuscuul zijn, het ligt wél erg strategisch. Dat weet men al ruim 7000 jaar, vanaf het moment dat de eerste nederzettingen er werden gesticht. Sindsdien is het een komen en gaan geweest van grote culturen, van de prehistorie tot nu. Tegenwoordig gaat het er wel vrolijk aan toe: elk dorpje met een kerk, hoe klein ook, viert jaarlijks zijn eigen festa, een traditioneel dorpsfeest. 

Image by Web Donut from Pixabay

Vlucht en hotel

The Waterfront hotel – Sliema

Een stukje historie met een modern vleugje. Sliema is voor Maltese begrippen een vrij mondaine plek, dat voel je meteen. Vanuit het hotel The Waterfront kijk je over de stad. Je ziet aan de ene kant de haven en Manoel Island met het gerestaureerde fort. En aan de andere kant duik je de moderne boulevard op, met het winkelcentrum The Point. Je realiseert je al snel dat de locatie wel goed zit. Vanuit je hotel stap je zo op één van de bussen of boten die je naar culturele highlights brengt, zoals Valletta, de 16e eeuwse hoofdstad. En na een dagje sightseeing kom je hier thuis in je pas gerenoveerde kamer voor een lekker hapje en drankje.

Verzorgd door


Aanbiedingen

Reisorganisaties Malta

TUI is een grote betrouwbare reisorganisatie.

De culturele hoofdstad Valletta op hoofdeiland Malta en de bijzondere bezienswaardigheden gemaakt door Moeder Natuur op buureiland Gozo maken van eilandengroep Malta de ideale plek voor een rondreis. Ga tijdens een rondreis Malta ook op snorkelavontuur in Xlendi Bay. Voor de nodige cultuur kun je in Valletta de Sint John’s Co-Kathedraal binnenstappen en de fresco’s bewonderen.Op Reisknaller.nl vindt men vooral voordelige vliegreizen naar de populairste bestemming van de Nederlandse consument. Denk hierbij aan Canarische eilanden, Griekenland, Spanje maar ook aan geweldige stedentrips. Reisknaller.nl heeft het allemaal in zijn aanbod.