De Ardennen bieden een prachtige natuur en ontzettend mooie mogelijkheden om actief te zijn. Wandelen, Klimmen, Fietsen, MTB, Kayakken, …Welkom in de prachtige Ardennen, een betoverend natuurgebied in het hart van Europa! De Ardennen staan bekend om hun adembenemende landschappen, weelderige bossen, uitgestrekte valleien en schilderachtige rivieren. Of je nu een avonturier, natuurliefhebber of geschiedenisfanaat bent, de Ardennen bieden voor elk wat wils. Maak spannende wandelingen of fietstochten door de groene bossen, ontdek pittoreske dorpjes met charmante stenen huizen en geniet van de rust en sereniteit van dit unieke gebied. Bezoek middeleeuwse kastelen, zoals het imposante Kasteel van Bouillon, en leer meer over de rijke geschiedenis van de regio. Proef de lokale keuken met heerlijke gerechten zoals wildstoofpot en trappistenbier, en geniet van de warme gastvrijheid van de lokale bevolking. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele ontdekkingen, de Ardennen zullen je betoveren met hun ongerepte schoonheid en tijdloze charme

Natuurgebieden Ardennen

De Hoge Venen
Een uitgestrekt hoogveengebied met unieke flora en fauna. Verken de diverse landschappen, zoals moerassen, bossen en heidevelden, en geniet van de rust en stilte.
Locatie: Het gebied strekt zich uit over delen van België, Duitsland en Luxemburg. Een bekende toegangspoort is Signal de Botrange in België.
Bereikbaarheid: Goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn verschillende wandelroutes en uitkijkpunten.
Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden, maar houd rekening met de wandelafstanden en terreinomstandigheden.
Horeca: Er zijn verschillende restaurants en cafés in de omliggende dorpen en steden.
Voorzieningen: Bezoekerscentra, informatiepunten, toiletten en parkeergelegenheid.

De Ninglinspo
Omschrijving: Een schilderachtige rivier met prachtige watervallen, rotspartijen en groene valleien. Volg het wandelpad langs de rivier en geniet van de betoverende natuurlijke schoonheid.
Locatie: Ninglinspo, 4920 Aywaille, België.
Bereikbaarheid: Bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is een specifieke parkeerplaats voor bezoekers.
Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden, maar houd rekening met de soms uitdagende wandelpaden en de aanwezigheid van water.
Horeca: Er zijn geen directe horecavoorzieningen in het gebied, dus het is raadzaam om zelf eten en drinken mee te nemen.
Voorzieningen: Toiletten en informatiepanelen bij de parkeerplaats.

Het Domein van de Grotten van Han
Een uitgestrekt natuurgebied met uitgestrekte bossen, weiden en heuvels. Verken de prachtige landschappen en ontdek de rijke flora en fauna van de Ardennen.
Locatie: Rue Joseph Lamotte 2, 5580 Han-sur-Lesse, België.
Bereikbaarheid: Bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is een parkeerplaats bij de Grotten van Han.
Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden. Er zijn wandelroutes van verschillende moeilijkheidsgraden.
Horeca: Restaurants en cafetaria’s zijn beschikbaar bij de Grotten van Han.
Voorzieningen: Toiletten, speeltuinen, souvenirwinkels en picknickplaatsen.

De Lessevallei
Een betoverend landschap gevormd door de rivier de Lesse. Geniet van de groene heuvels, rotsformaties en pittoreske dorpjes langs de rivieroever.
Locatie: Het gebied strekt zich uit over delen van België en Frankrijk. Een bekende toegangspoort is Houyet in België.
Bereikbaarheid: Goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn diverse startpunten voor kajak- en wandeltochten.
Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden, maar houd rekening met de aard van de activiteiten en de toegankelijkheid van sommige paden.
Horeca: Restaurants, cafés en picknickplaatsen zijn beschikbaar in de omliggende dorpen.
Voorzieningen: Toiletten, kajakverhuur, parkeergelegenheid en informatiepunten.

Het Meer van Nisramont
Een prachtig stuwmeer omringd door beboste heuvels. Geniet van het serene uitzicht, maak een wandeling langs de oever of verken het meer per kajak.
Locatie: Nisramont, 6660 Houffalize, België.
Bereikbaarheid: Bereikbaar met de auto. Er is een parkeerplaats bij het meer.
Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden. Er zijn wandelpaden van verschillende moeilijkheidsgraden.
Horeca: Er zijn geen directe horecavoorzieningen bij het meer, dus het is raadzaam om zelf eten en drinken mee te nemen.
Voorzieningen: Toiletten, picknickplaatsen, kajakverhuur.

Het Bos van Houffalize
Omschrijving: Een uitgestrekt bosgebied met dichte bossen en kronkelende paden. Verken de prachtige natuur te voet, per fiets of te paard.
Locatie: Houffalize, België.
Bereikbaarheid: Bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn verschillende parkeerplaatsen en ingangen tot het bos.
Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden, met speciale paden voor wandelaars, fietsers en ruiters.
Horeca: Restaurants, cafés en snackbars in de omgeving van Houffalize.
Voorzieningen: Toiletten, parkeergelegenheid, informatiepunten.

Het Natuurpark van de Twee Ourthes
Een prachtig natuurpark met beboste heuvels, rivieren en pittoreske dorpjes. Ontdek de gevarieerde flora en fauna tijdens wandelingen of fietstochten.
Locatie: Het gebied ligt in de provincies Luxemburg en Luik, België.
Bereikbaarheid: Goed bereikbaar met de auto. Er zijn verschillende startpunten voor wandel- en fietstochten.
Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden, met diverse routes en activiteiten voor verschillende niveaus.
Horeca: Restaurants, cafés en lokale eetgelegenheden in de omliggende dorpen.
Voorzieningen: Toiletten, parkeergelegenheid, informatiepanelen.

Het Natuurreservaat van Furfooz
Een prachtig natuurreservaat met kalkstenen rotsen, grotten en een rivier. Maak een wandeling door de betoverende landschappen en ontdek de archeologische overblijfselen.
Locatie: Furfooz, 5500 Dinant, België.
Bereikbaarheid: Bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is een parkeerplaats bij het reservaat.
Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden, maar houd rekening met de soms uitdagende wandelpaden en de aanwezigheid van trappen.
Horeca: Er zijn geen directe horecavoorzieningen in het reservaat, dus het is raadzaam om zelf eten en drinken mee te nemen.
Voorzieningen: Toiletten, informatiepanelen, picknickplaatsen.

Het Natuurpark van de Valleien van de Burdinale en de Mehaigne
Een prachtig park met groene valleien, beboste heuvels en charmante dorpjes. Verken de natuurlijke schoonheid tijdens wandelingen, fietstochten of paardrijden.
Locatie: Het gebied ligt in de provincies Luik en Namen, België.
Bereikbaarheid: Goed bereikbaar met de auto. Er zijn verschillende startpunten voor wandel- en fietstochten.
Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden, met diverse routes en activiteiten voor verschillende niveaus.
Horeca: Restaurants, cafés en lokale eetgelegenheden in de omliggende dorpen. Voorzieningen: Toiletten, parkeergelegenheid, informatiepanelen.

Vakanties Ardennen

Steden Ardennen

Leukste steden Ardennen

 1. Durbuy: Durbuy, ook wel bekend als het kleinste stadje ter wereld, is een absolute must-visit. Bezienswaardigheden zijn onder andere het middeleeuwse stadscentrum met smalle straatjes en oude gebouwen, het kasteel van Durbuy en de schilderachtige brug over de rivier de Ourthe. Het centrale plein, Place aux Foires, is een gezellige plek met tal van restaurants en terrasjes. Je vindt er ook diverse winkels met lokale ambachten en lekkernijen. Vergeet niet een wandeling te maken langs de Ruelle des Récollets, een romantisch steegje met historische huizen.
 2. Spa: Spa staat bekend om zijn thermale baden en is een populaire bestemming voor ontspanning en wellness. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de thermale baden van Spa, het Casino de Spa en de bronnen van Spa. Het Place Royale is het centrale plein van de stad, waar je kunt genieten van cafés en restaurants. Spa biedt ook een scala aan boetieks, winkels en boetiekjes waar je lokale producten, zoals het beroemde Spa-water, kunt kopen.
 3. Bouillon: Bouillon is een schilderachtig stadje gelegen aan de rivier de Semois. De belangrijkste bezienswaardigheid is het middeleeuwse kasteel van Bouillon, dat boven de stad uittorent en een prachtig uitzicht biedt. Het centrale plein, Place du Marché, is een gezellig plein met terrasjes en restaurants waar je kunt genieten van lokale specialiteiten, zoals de bekende Ardense ham. Verken ook de pittoreske straatjes van de oude binnenstad en breng een bezoek aan het Archeoscoop, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad.
 4. Malmedy: Malmedy is een levendige stad met een rijke geschiedenis. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Malmedy, het Malmundarium (een voormalig klooster dat nu dienstdoet als museum) en het indrukwekkende Mémorial du Mardasson, ter nagedachtenis aan de Slag om de Ardennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het centrale plein, Place Albert I, is een gezellig plein met winkels, restaurants en cafés. Breng ook een bezoek aan de wekelijkse markt, waar je lokale producten kunt proeven en kopen.
 5. La Roche-en-Ardenne: La Roche-en-Ardenne is een pittoresk stadje gelegen aan de rivier de Ourthe. Het hoogtepunt is het middeleeuwse kasteel van La Roche, dat majestueus boven de stad uittorent. Het centrale plein, Place du Bronze, is een charmante plek met restaurants en terrasjes. In de Rue du Pont vind je diverse winkels en boetieks. Breng ook een bezoek aan het Wildpark van La Roche, waar je wilde dieren kunt bewonderen in een natuurlijke omgeving.

Grotere steden Ardennnen

 1. Luik: Luik is de grootste stad in de Ardennen en biedt een mix van geschiedenis, cultuur en levendigheid. Enkele belangrijke bezienswaardigheden zijn de Montagne de Bueren, een iconische trap met meer dan 370 treden die leidt naar het Citadel van Luik, de indrukwekkende Prinsbisschoppelijke paleis, de prachtige Luikse kathedraal en het Museum La Boverie. Het Place Saint-Lambert is een centraal plein met historische gebouwen en winkels. De Rue Neuve en de Rue Saint-Jean zijn populaire winkelstraten waar je kunt winkelen en genieten van diverse restaurants en cafés.
 2. Namen: Namen, gelegen aan de samenvloeiing van de Maas en de Samber, is een stad vol charme en geschiedenis. Bezienswaardigheden zijn onder andere de indrukwekkende Citadel van Namen, de prachtige Sint-Aubankathedraal, en de pittoreske straatjes van de oude binnenstad. Het Place Saint-Aubain is een sfeervol plein met terrasjes en restaurants. In de Rue de Fer en de Rue de l’Ange vind je diverse boetieks en winkels waar je kunt winkelen naar hartenlust.
 3. Verviers: Verviers is een historische stad die bekendstaat om zijn textielindustrie. Bezoek het Musée de la Laine et de la Mode (Museum van Wol en Mode) om meer te weten te komen over de industriële geschiedenis van de stad. Andere bezienswaardigheden zijn de prachtige Eglise Saint-Remacle en de charmante Place Verte, een plein met tal van cafés en restaurants. De Rue de la Station en de Rue de Dison bieden een breed scala aan winkels en boetieks.
 4. Charleroi: Charleroi, hoewel technisch gezien niet volledig in de Ardennen gelegen, is een belangrijke stad in de regio en een centrum van industrie en cultuur. Bezoek het BPS22, een museum voor moderne en hedendaagse kunst, en bewonder de prachtige art nouveau-architectuur in de stad, zoals het stadhuis en het Maison Dorée. Het Place Charles II is het centrale plein van Charleroi, omringd door winkels en eetgelegenheden. In het winkelcentrum Rive Gauche vind je een breed scala aan winkels en boetieks.
 5. Bastenaken (Bastogne): Bastenaken is vooral bekend vanwege zijn rol in de Slag om de Ardennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bezoek het Bastogne War Museum en het Mémorial du Mardasson, ter nagedachtenis aan deze historische gebeurtenis. Het Place MacAuliffe is een belangrijk plein in de stad, vernoemd naar de Amerikaanse generaal die een cruciale rol speelde in de Slag om Bastenaken. Verken ook de gezellige straten in het centrum, waar je diverse winkels en restaurants kunt vinden.

Excursies

Attracties

Verken de indrukwekkende ondergrondse grotten en maak een tocht door het prachtige Wildpark. Een unieke ervaring vol natuurlijke schoonheid.
Locatie: Rue Joseph Lamotte 2, 5580 Han-sur-Lesse, België.
Bereikbaarheid: Bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden, met uitzondering van mensen die slecht ter been zijn.
Horeca: Restaurants en cafetaria’s aanwezig. Voorzieningen: Toiletten, speeltuinen, souvenirwinkels, picknickplaatsen.

Een themapark met attracties en shows gebaseerd op populaire Plopsa-personages. Plezier en magie voor het hele gezin. Breng een dag door in themapark Plopsa Coo in Wallonië, vlakbij de watervallen van Coo in Stavelot. Geniet van een combinatie van natuur en avontuur met meer dan 25 attracties die zijn ontworpen voor het hele gezin.
Locatie: Coo 4, 4970 Stavelot, België. Bereikbaarheid: Goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden.
Horeca: Diverse restaurants en eetgelegenheden.
Voorzieningen: Toiletten, babyverzorgingsruimtes, EHBO-posten, kluisjes, souvenirwinkel.

Parc Animalier de Bouillon: Omschrijving: Een prachtig dierenpark met een verscheidenheid aan inheemse Europese dieren, zoals beren, lynxen en herten. Geniet van de ongerepte natuur en de fascinerende dieren. Locatie: Rue Saint-Gilles 20, 6830 Bouillon, België. Bereikbaarheid: Goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden. Horeca: Het park heeft een restaurant waar je kunt genieten van een maaltijd. Voorzieningen: Toiletten, speeltuinen en picknickplaatsen zijn beschikbaar.

Monde Sauvage Safari Park: Omschrijving: Een safaripark waar je met de auto of een safaribus doorheen kunt rijden en wilde dieren van dichtbij kunt bewonderen. Spot giraffen, leeuwen, tijgers en nog veel meer. Locatie: Route du Parc 1, 4920 Aywaille, België. Bereikbaarheid: Gemakkelijk bereikbaar met de auto of trein en vervolgens een korte rit met de bus. Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden. Horeca: Restaurants en snackbars zijn beschikbaar. Voorzieningen: Parkeergelegenheid, toiletten, speeltuin, souvenirwinkel.

Forestia: Omschrijving: Een dierenpark met diverse diersoorten, zoals beren, wolven en roofvogels. Geniet van de prachtige natuur en ontdek de fascinerende dierenwereld. Locatie: Rue Fond Marie 4, 4910 Theux, België. Bereikbaarheid: Bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden. Horeca: Het park heeft een restaurant en snackbar. Voorzieningen: Parkeergelegenheid, toiletten, speeltuinen en picknickplaatsen.

Adventure Park: Omschrijving: Een park vol avontuurlijke activiteiten, zoals klimparcoursen en tokkelbanen. Test je vaardigheden en geniet van de adrenalinekick. Locatie: Rue de la Vecquée 1, 4970 Stavelot, België. Bereikbaarheid: Gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar oud en volwassenen. Horeca: Cafetaria aanwezig. Voorzieningen: Toiletten, kleedkamers, kluisjes.

Citadel van Dinant: Omschrijving: Een imposante middeleeuwse vesting gelegen op een klif, met prachtig uitzicht over de stad Dinant en de Maas. Ontdek de geschiedenis en geniet van het panorama. Locatie: Place Reine Astrid, 5500 Dinant, België. Bereikbaarheid: Bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden. Horeca: Restaurants en cafés in de omgeving. Voorzieningen: Toiletten, souvenirwinkels.

Euro Space Center: Omschrijving: Een educatief ruimtecentrum met interactieve tentoonstellingen, simulatoren en workshops. Stap in de wereld van de ruimtevaart en ontdek de mysteries van het heelal. Locatie: Rue Devant les Hêtres 1, 6890 Transinne, België. Bereikbaarheid: Gemakkelijk bereikbaar met de auto. Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar oud en volwassenen. Horeca: Restaurant en cafetaria aanwezig. Voorzieningen: Toiletten, souvenirwinkel.

Kasteel van Bouillon: Omschrijving: Een imposant middeleeuws kasteel gelegen in de stad Bouillon. Verken de historische kamers en geniet van het panoramische uitzicht over de omgeving. Locatie: Esplanade Godefroy de Bouillon 1, 6830 Bouillon, België. Bereikbaarheid: Bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden. Horeca: Restaurants en cafés in de omgeving. Voorzieningen: Toiletten, souvenirwinkels.

Abdij van Stavelot: Omschrijving: Een historische abdij met musea, tentoonstellingen en evenementen. Leer meer over de rijke geschiedenis en cultuur van de regio. Locatie: Cour de l’Abbaye 1, 4970 Stavelot, België. Bereikbaarheid: Bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden. Horeca: Cafés en restaurants in de omgeving. Voorzieningen: Toiletten, souvenirwinkels.

Dierentuinen

Parc Animalier de Bouillon

Locatie: Rue Saint-Gilles 20, 6830 Bouillon, België.
Bereikbaarheid: De dierentuin ligt in de stad Bouillon en is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.
Dieren: In Parc Animalier de Bouillon kun je een verscheidenheid aan inheemse Europese dieren bewonderen, waaronder beren, lynxen, wolven, otters, herten en vele andere diersoorten.
Horeca: Het park heeft een restaurant waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of een verfrissend drankje.
Voorzieningen: Er zijn verschillende voorzieningen in het park, zoals toiletten, speeltuinen voor kinderen en picknickplaatsen.

Monde Sauvage Safari Park:

Locatie: Route du Parc 1, 4920 Aywaille, België.
Bereikbaarheid: Het Monde Sauvage Safari Park is gelegen in Aywaille en is goed bereikbaar met de auto. Er is ook een treinstation in Aywaille voor bezoekers die met het openbaar vervoer reizen.
Dieren: Dit park biedt een unieke ervaring waarbij je met de auto of een safaribus door het park kunt rijden en wilde dieren van dichtbij kunt bewonderen. Je zult onder andere giraffen, leeuwen, neushoorns, zebra’s, tijgers en apen zien.
Horeca: Er zijn diverse eetgelegenheden in het park, waaronder een restaurant en verschillende snackbars.
Voorzieningen: Het park biedt voldoende parkeergelegenheid, toiletten, een speeltuin, een souvenirwinkel en een picknickplaats.

Forestia

Locatie: Rue Fond Marie 4, 4910 Theux, België.
Bereikbaarheid: Forestia is gelegen in Theux en is bereikbaar met de auto. Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen tot aan het treinstation van Spa-Géronstère en vervolgens een bus te nemen naar Theux.
Dieren: Forestia heeft een dierenpark waar je diverse diersoorten kunt bewonderen, zoals beren, wolven, lynxen, bizons, herten, apen en roofvogels.
Horeca: Het park heeft een restaurant waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Er is ook een snackbar voor lichte versnaperingen.
Voorzieningen: Er zijn verschillende voorzieningen in het park, waaronder parkeergelegenheid, toiletten, speeltuinen voor kinderen en picknickplaatsen.

Sportief Ardennen

Kajakken

 • Lesse: Bevaar de pittoreske rivier de Lesse per kajak en geniet van de prachtige natuur en de spannende stroomversnellingen.
 • Ourthe: Ontdek de Ourthe-rivier en ervaar een mix van rustige stukken water en watervalletjes tijdens je kajaktocht.

MTB-en

 • MTB-routes: Verken de uitdagende mountainbikeroutes die door de Ardennen slingeren. Van technische singletracks tot snelle afdalingen, er is voor elk niveau wat wils.
 • Bikeparks: Daag jezelf uit in een van de bikeparks in de Ardennen, waar je verschillende obstakels, jumps en drops kunt uitproberen.

Een paar suggesties voor MTB-routes

 • Malmedy: Malmedy, gelegen in de Oostkantons van België, is een bekende bestemming voor mountainbikers. Het gebied biedt een verscheidenheid aan routes, variërend in moeilijkheidsgraad. Er zijn ook speciaal aangelegde bikeparks waar je je vaardigheden kunt testen.
 • Houffalize: Houffalize staat bekend als de mountainbikehoofdstad van België. Het is een populaire bestemming voor zowel recreatieve fietsers als ervaren mountainbikers. Met uitdagende singletracks, technische afdalingen en spectaculaire uitzichten is Houffalize een paradijs voor mountainbikers.
 • La Roche-en-Ardenne: La Roche-en-Ardenne biedt prachtige routes die je meenemen door bossen, over heuvels en langs de rivier de Ourthe. Het gebied heeft een gevarieerd terrein en biedt mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderde mountainbikers.
 • Spa: Spa, bekend om zijn kuuroorden, heeft ook geweldige mountainbikeroutes te bieden. Met technische beklimmingen, snelle afdalingen en adembenemende landschappen is Spa een fantastische plek voor mountainbiken.
 • Vielsalm: Vielsalm en de omliggende regio bieden uitdagende mountainbikeroutes met verschillende niveaus van moeilijkheid. Het gebied staat bekend om zijn gevarieerde terrein, met zowel steile beklimmingen als snelle afdalingen.
 • Stavelot: Stavelot en de nabijgelegen omgeving bieden een mix van natuurlijke paden en speciaal aangelegde mountainbikeroutes. Je kunt genieten van technische uitdagingen en prachtige uitzichten tijdens het mountainbiken in deze regio.

Bikeparks Ardennen

 1. Bikepark Ferme Libert in Malmedy: Dit bikepark in Malmedy biedt verschillende downhill- en enduro-parcoursen voor zowel beginners als ervaren mountainbikers. Het park heeft verschillende afdalingen met diverse obstakels en sprongen.
 2. Bikepark Spa in Spa: Bikepark Spa is gelegen in de prachtige omgeving van Spa en biedt downhill- en enduro-parcoursen. Het park heeft uitdagende afdalingen met technische secties en jumps, geschikt voor ervaren mountainbikers.
 3. Bikepark Baraque Fraiture in Vielsalm: Dit bikepark in Vielsalm biedt downhill-parcoursen en freeride-opties voor mountainbikers van verschillende niveaus. Het park heeft diverse afdalingen met natuurlijke en kunstmatige obstakels.
 4. Bikepark Chaudfontaine in Chaudfontaine: Bikepark Chaudfontaine biedt downhill- en freeride-parcoursen met diverse afdalingen en technische secties. Het park is geschikt voor ervaren mountainbikers die op zoek zijn naar uitdagende routes.
 5. Bikepark Houffalize in Houffalize: Bikepark Houffalize is een van de oudste bikeparks in België en biedt downhill- en enduro-parcoursen. Het park heeft verschillende afdalingen en technische secties, geschikt voor ervaren mountainbikers.

Fietsen

 • RAVeL-routes: Volg de RAVeL-routes, oude spoorwegpaden die zijn omgetoverd tot fietspaden. Geniet van het landschap terwijl je veilig fietst.
 • VTT-routes: Ontdek de VTT-routes, speciaal ontworpen voor fietsers die houden van offroad avontuur en uitdagende beklimmingen.

Wandelen

 • GR-routes: Volg de langeafstandswandelroutes (GR-routes) die je door prachtige bossen, valleien en pittoreske dorpjes leiden.
 • Natuurparken: Verken de verschillende natuurparken in de Ardennen, zoals de Hoge Venen, waar je kunt genieten van adembenemende landschappen en unieke flora en fauna.

Wandelgebieden

 1. Hoge Venen: Het natuurreservaat Hoge Venen is een uniek en uitgestrekt gebied met veenmoerassen, heidevelden en beboste heuvels. Het is een populaire bestemming voor wandelaars vanwege de diversiteit aan flora en fauna. Je kunt hier verschillende wandelroutes vinden, zoals de beroemde Ninglinspo-wandeling.
 2. Natuurpark Our: Het Natuurpark Our ligt in het noordoosten van de Ardennen en omvat een gevarieerd landschap met bossen, rivieren en rotsformaties. Het gebied biedt diverse wandelpaden waar je kunt genieten van prachtige uitzichten en historische bezienswaardigheden, zoals kastelen en ruïnes.
 3. La Roche-en-Ardenne: La Roche-en-Ardenne is een pittoresk stadje gelegen aan de rivier de Ourthe. Hier vind je tal van wandelmogelijkheden, waaronder de beroemde wandeling langs het uitzichtpunt van de Roche à l’Appel. Vanaf hier kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende heuvels.
 4. Bouillon: Bouillon, gelegen aan de rivier de Semois, is een charmant stadje met een imposant middeleeuws kasteel. Het gebied biedt prachtige wandelpaden langs de rivier, door bossen en naar uitkijkpunten waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht op het kasteel en de omgeving.
 5. Ninglinspo en Chefna: De Ninglinspo-rivier, gelegen in de buurt van Remouchamps, is de enige bergrivier in België en staat bekend om zijn schilderachtige schoonheid. Langs de rivier zijn er wandelpaden die je meenemen door beboste valleien en langs watervallen. Een bezoek aan de nabijgelegen rivier Chefna is ook de moeite waard.
 6. Durbuy: Durbuy, ook wel bekend als het kleinste stadje ter wereld, biedt prachtige wandelmogelijkheden in de omgeving. Je kunt wandelen langs de rivier de Ourthe, door bossen en naar uitzichtpunten zoals het Belvédère van Durbuy, waar je een panoramisch uitzicht hebt over de stad en de omringende heuvels.

Klimmen

 • Rochers de Freyr: Daag jezelf uit op de imposante rotswanden van Rochers de Freyr, een populaire bestemming voor klimliefhebbers.
 • Via Ferrata: Ervaar de spanning van een via ferrata, een avontuurlijke klimroute met staalkabels, ladders en bruggen die je langs indrukwekkende kliffen leidt.

Overige activiteiten

 • Abseilen: Waag je aan het abseilen van steile rotswanden en geniet van het gevoel van adrenaline terwijl je naar beneden glijdt.
 • Avonturenparken: Bezoek een van de avonturenparken in de Ardennen, waar je kunt klimmen, tokkelen, boogschieten en nog veel meer.
 • Speleologie: Verken de ondergrondse wereld van de Ardennen tijdens een speleologietocht en ontdek de mysterieuze grotten en passages.

De Ardennen bieden een breed scala aan sportieve mogelijkheden voor avontuurlijke reizigers. Of je nu van kajakken, mountainbiken, wandelen, klimmen of andere activiteiten houdt, de Ardennen zullen je zeker niet teleurstellen. Geniet van de prachtige natuur en de opwinding van sportieve uitdagingen tijdens je verblijf in dit adembenemende gebied.

Evenementen

 1. La Roche-en-Ardenne Kerstmarkt: Beschrijving: Ervaar de magie van kerst op de sfeervolle kerstmarkt van La Roche-en-Ardenne. Geniet van de kraampjes met ambachtelijke producten, lekkernijen en kerstversieringen. Locatie: La Roche-en-Ardenne, België. Datum: December (jaarlijks). Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden. Voorzieningen: Horecagelegenheden, toiletten, entertainment.
 2. Spa-Francorchamps Grand Prix: Beschrijving: Beleef de spanning en snelheid van de Formule 1 op het wereldberoemde circuit Spa-Francorchamps. Geniet van de races, het spektakel en de unieke sfeer. Locatie: Stavelot, België. Datum: Augustus (jaarlijks). Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden, speciale activiteiten voor kinderen. Voorzieningen: Horecagelegenheden, toiletten, tribunes, entertainment.
 3. Durbuy Adventure Challenge: Beschrijving: Daag jezelf uit tijdens de Durbuy Adventure Challenge, een avontuurlijk evenement waarbij je diverse outdooractiviteiten kunt ervaren, zoals klimmen, abseilen en boogschieten. Locatie: Durbuy, België. Datum: Mei (jaarlijks). Leeftijdsaanbeveling: Verschillende activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Voorzieningen: Horecagelegenheden, toiletten, begeleiding.
 4. Dinant Jazz Festival: Beschrijving: Geniet van live jazzmuziek op het sfeervolle Dinant Jazz Festival. Luister naar nationale en internationale artiesten op verschillende podia verspreid door de stad. Locatie: Dinant, België. Datum: Juli (jaarlijks). Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden. Voorzieningen: Horecagelegenheden, toiletten, zitgelegenheid.
 5. Bastogne War Museum Night: Beschrijving: Maak een unieke ervaring mee tijdens de Bastogne War Museum Night, waarbij het museum ’s avonds wordt opengesteld met speciale tentoonstellingen, lezingen en activiteiten. Locatie: Bastenaken, België. Datum: Oktober (jaarlijks). Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden, speciale activiteiten voor kinderen. Voorzieningen: Horecagelegenheden, toiletten, entertainment.
 6. Ciney Puces et Antiquités: Beschrijving: Struin langs de vele kraampjes vol met antiek, curiosa en vintage items op de Ciney Puces et Antiquités-markt. Een waar paradijs voor liefhebbers van verzamelobjecten. Locatie: Ciney, België. Datum: Maart en september (jaarlijks). Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden. Voorzieningen: Horecagelegenheden, toiletten, parkeergelegenheid.
 7. Francofolies de Spa: Beschrijving: Beleef het grootste Franstalige muziekfestival van België, Francofolies de Spa. Geniet van liveoptredens van bekende Franse en Franstalige artiesten in een feestelijke sfeer. Locatie: Spa, België. Datum: Juli (jaarlijks). Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden. Voorzieningen: Horecagelegenheden, toiletten, zitgelegenheid.
 8. Bouillon Fantastique: Beschrijving: Betreed de wereld van fantasy en folklore tijdens Bouillon Fantastique, een evenement vol kostuums, middeleeuwse markten, parades en magische optredens. Locatie: Bouillon, België. Datum: Augustus (jaarlijks). Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden, speciale activiteiten voor kinderen. Voorzieningen: Horecagelegenheden, toiletten, entertainment.
 9. Rochefort Trappist Festival: Beschrijving: Ontdek de heerlijke trappistbieren tijdens het Rochefort Trappist Festival. Proef verschillende lokale bieren, leer over het brouwproces en geniet van live muziek. Locatie: Rochefort, België. Datum: Juni (jaarlijks). Leeftijdsaanbeveling: Alleen toegestaan voor personen ouder dan 18 jaar. Voorzieningen: Horecagelegenheden, toiletten, zitgelegenheid.
 10. Les Nocturnes de l’Ardenne: Beschrijving: Geniet van avondlijke evenementen en activiteiten tijdens Les Nocturnes de l’Ardenne. Verken de steden en dorpen van de Ardennen met speciale avondopeningen van musea, optredens en markten. Locatie: Verschillende locaties in de Ardennen. Datum: Juli en augustus (jaarlijks). Leeftijdsaanbeveling: Geschikt voor alle leeftijden. Voorzieningen: Horecagelegenheden, toiletten, entertainment.