Introductie van Tallinn

Estland’s hoofdstad heeft een klein middeleeuws centrum, dat prachtig gerestaureerd is. Met de ongelijke kinderkopjes, pastelkleurige huizen met rode dakpannen en geschilderde ‘antieke’ uithangborden lijkt het centrum, dat prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, zo uit de sprookjes van Hans Christiaan Andersen te komen. De oude stad bestaat uit een hoger gelegen deel, de Bovenstad of Toompea, en een lagergelegen deel, de Benedenstad. De opvallendste monumenten van Tallinn zijn de wit-roze Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal met zijn uivormige torenkoepeltjes en de toren van de Sint Olavs-kerk.


Reizen naar Tallinn

Een mooie selectie voor ieder budget met de beste prijs/kwaliteit verhouding van hotels, vluchten en extra’s zoals tickets voor openbaar vervoer, musicals, excursies en transfers.

Hotels Barcelona per categorie

Hotels Barcelona
Hotels Barcelona

Tips Hotels Barcelona

Hotels Tallinn per categorie

Hotels BarcelonaAttracties Tallinn

ExcursiesHighlights

Bezienswaardigheden

Geweldige plekken

Parc de la Ciutadella

Uitgelicht


Hotspots voor Jongeren


Architectuur Tallinn

Dez

Restaurants Tallinn

Vegetarisch:

Luxe: V

Prettig geprijsd: A

Populair bij locals: O


Amuseren in Tallinn

Theater en muziek centra

O


Evenementen in Tallinn

Leuke wijken en pleinen in Tallinn

Wijken

Wijk1

Wijktekst

Pleinen

Winkelen in Tallinn

Photo by Tim Douglas : https://www.pexels.com/photo/happy-woman-jumping-with-shopping-bags-6567607/


Tallinn

Winkelcentra

Populaire winkelgebieden

Aparte winkels

Bereikbaarheid Tallinn

Trein


Vliegtuig

Vliegveld

Het vliegveld van Barcelona is goed georganiseerd en biedt tal van faciliteiten en vervoersopties om uw reis naar de stad en de omliggende gebieden zo soepel en comfortabel mogelijk te maken.

De autoverhuurbalies bevinden zich meestal in de aankomsthallen van de luchthaventerminals, zowel op Terminal 1 als Terminal 2, en zijn goed aangegeven.


Bus

Populaire routes:

Gemiddelde reistijd:\

Nadelen


Auto

Populaire routes:

Gemiddelde reistijd:

Voordelen:

 1. Onafhankelijkheid: Reizen met de auto biedt je de vrijheid om onderweg te stoppen, om de omgeving te verkennen en om je eigen reistempo te bepalen.
 2. Bagage: Je kunt zoveel bagage meenemen als je auto aankan zonder extra kosten.
 3. Mogelijkheid om spullen mee te nemen: Als je van plan bent om veel spullen mee te nemen of als je bijvoorbeeld met huisdieren reist, kan de auto een handige optie zijn.

Nadelen:

 1. Lange reistijd: De reistijd met de auto is aanzienlijk langer dan vliegreizen en kan vermoeiend zijn.
 2. Brandstofkosten: Je zult brandstof- en tolkosten moeten betalen tijdens de reis, wat de totale kosten kan verhogen.
 3. Vermoeidheid en tolwegen: Lange autoritten kunnen vermoeiend zijn, en je moet mogelijk door meerdere landen en tolwegen navigeren, wat enige stress met zich mee kan brengen.
 4. Parkeerkosten en toegang tot het stadscentrum: In Tallinn kunnen parkeerplaatsen beperkt en duur zijn. Het kan ook moeilijk zijn om met de auto toegang te krijgen tot het stadscentrum vanwege verkeersbeperkingen.

Vervoer in Tallinn

Bus

Overig

Autohuur

Bij het huren van een auto in Tallin zijn er enkele belangrijke zaken om in gedachten te houden:

 • Leeftijdseisen: De minimumleeftijd voor het huren van een auto in Barcelona kan variëren per verhuurbedrijf, maar is meestal tussen 21 en 25 jaar.
 • Rijbewijs: Zorg ervoor dat je een geldig rijbewijs hebt dat is erkend in Spanje.
 • Verzekering: Overweeg om een aanvullende verzekering af te sluiten om jezelf te beschermen in geval van schade of ongevallen.
 • Brandstofbeleid: Informeer jezelf over het brandstofbeleid van het verhuurbedrijf (meestal vol-vol of vol-leeg) en zorg ervoor dat je begrijpt hoe het werkt.
 • Parkeerregels: Wees op de hoogte van de parkeerregels en tarieven in Barcelona, aangezien parkeren in het stadscentrum soms beperkt kan zijn.

Het huren van een auto in Barcelona kan handig zijn als je van plan bent om de omliggende gebieden en de Costa Brava te verkennen, maar houd er rekening mee dat het stadscentrum van Barcelona vaak druk en moeilijk te navigeren is vanwege het verkeer en parkeerproblemen.

.