Tanzania is een geweldig mooi land om te ontdekken. Er zijn diverse reisorganisaties die rondreizen organiseren. Avontuurlijk in tenten of luxere lodges. Combinatie van rondreis met lekker chillen op het heerlijke eiland Zanzibar. Soms moet je tickets zelf regelen andere organisaties regelen alles voor je. Het natuurschoon van Tanzania vind je onder andere in Serengeti nationaal park en de Ngorongorokrater; befaamd door de indrukwekkende documentaires die hier zijn gemaakt. Tijdens de gamedrives maak je grote kans de Big Five te spotten. Een heerlijk eindpunt voor een rondreis is het fantastische eiland Zanzibar met het interessante Ghostown.

Reisorganisaties

Djoser

Of je nu ver weg op reis wil of liever dichtbij, bij Djoser zit je altijd goed. Met de groepsrondreizen combineer je individuele vrijheid met het gemak van een goed geregeld vervoer en verblijf. Djoser is actief in alle werelddelen.

333 Travel

tanzania reizen

333Travel is al meer dan 16 jaar specialist in verre reizen op maat. De ervaren reisspecialisten vertalen ieders wensenlijst naar een unieke rondreis, met de accommodaties en excursies die het beste aansluiten qua voorkeur en budget. Zo brengt 333Travel reizigers op avontuurlijke verre bestemmingen waar zij volop kunnen genieten.

Afrika reis op maat

Afrika Reisopmaat is de specialist in rondreizen, fly & drive vakanties en safari’s door Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Vanuit Kaapstad verzorgd een enthousiaste team Nederlandse reisspecialisten de mooiste privé safari’s en rondreizen op maat. Ze bieden ook reis naar Zanzibar aan gecombineerd met Zuid-Afrika reis.

Afrikaplus

AfrikaPLUS.nl verkoopt rechtstreeks en tegen de goedkoopst mogelijke tarieven direct aan de consument, zonder tussenkomst van een reisbureau. Dit maakt de reizen van AfrikaPLUS.nl erg voordelig. AfrikaPLUS.nl biedt verschillende reistypen aan naar Zuidelijk Afrika. Er kan onder andere gekozen worden voor autrondreizen, fly & drives, groepsreizen of losse reisonderdelen.

Serengeti

Serengeti is een van de meest iconische en indrukwekkende nationale parken van Tanzania, gelegen in het noorden van het land. Het park beslaat een oppervlakte van ongeveer 14.750 vierkante kilometer en herbergt een ongelooflijke verscheidenheid aan wilde dieren en landschappen.

Serengeti – het Masai-woord voor ‘eindeloze vlakte’ – is het beroemdste park van Tanzania. Samen met de Masai Mara in Kenia, vormt het gebied een groot ecosysteem met de grootste overgebleven concentratie weidedieren in Afrika. Het Serengeti nationaal park is uitermate geschikt om op safari te gaan. Het park staat bekend om zijn dichtheid aan wild. Ook de natuur is schitterend. Het landschap bestaat uit open grasvlakten, rotspartijen, savanne en beboste gebieden. In de Serengeti leven grote kuddes gnoes, zebra’s en gazelles. Ook heb je een kans op een ontmoeting met leeuwen, cheeta’s en luipaarden.

Bij het betreden van de Serengeti word je meteen overweldigd door de ongerepte schoonheid van het landschap. Uitgestrekte grasvlaktes strekken zich uit tot aan de horizon, afgewisseld met acaciabomen en een enkele rotsformatie. De kleuren variëren van diep groen tot warm geel, afhankelijk van het seizoen en de aanwezigheid van regen.

Een van de kenmerkende landschappen van Serengeti is de uitgestrekte savanne, die zich eindeloos lijkt uit te strekken tot aan de horizon. Deze savanne wordt afgewisseld met heuvels, bossen en rotsachtige gebieden, die allemaal bijdragen aan de adembenemende schoonheid van het park.

Maar wat Serengeti echt bijzonder maakt, is de overvloed aan wilde dieren die hier leven. Het park staat bekend om zijn grote populatie leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, buffels, giraffen en zebra’s, en is ook de thuisbasis van talloze andere dieren, waaronder hyena’s, jakhalzen, nijlpaarden en krokodillen.

Een van de meest spectaculaire gebeurtenissen in Serengeti is de jaarlijkse migratie van wildebeesten, zebra’s en gazellen. Wat de Serengeti echt bijzonder maakt, is de jaarlijkse migratie van wilde dieren. Elk jaar trekken ongeveer twee miljoen gnoes, zebra’s en gazellen vanuit de Masai Mara in Kenia naar de graslanden van Serengeti door de uitgestrekte vlaktes in een eindeloze zoektocht naar voedsel en water. Deze migratie is niet alleen een ongelooflijk schouwspel om te zien, maar het biedt ook een unieke kans om wilde dieren van dichtbij te zien.Deze migratie is een spectaculair schouwspel van natuurlijke overleving, waarbij de dieren grote rivieren en gevaarlijke roofdieren moeten trotseren. Het is een van de grootste migraties ter wereld en trekt veel bezoekers van over de hele wereld.

Naast de migratie biedt de Serengeti ook een overvloed aan wilde dieren die het hele jaar door te zien zijn. Leeuwen, luipaarden, olifanten, giraffen, nijlpaarden en talloze vogelsoorten zijn slechts enkele van de vele dieren die je kunt tegenkomen tijdens een safari in de Serengeti. Je kunt ervoor kiezen om de wildernis te verkennen in een open safarivoertuig, wat je de mogelijkheid geeft om dichtbij te komen en het wilde leven in al zijn glorie te ervaren.

Buiten de wilde dieren biedt de Serengeti ook een rijke culturele ervaring. De Maasai-bevolking, bekend om hun traditionele kleding en levendige cultuur, woont al eeuwenlang in dit gebied en verwelkomt bezoekers om hun levenswijze te ervaren. Je kunt deelnemen aan traditionele dansen, ambachtelijke markten bezoeken en meer te weten komen over de oude tradities en gebruiken van de Maasai.

Als je de Serengeti bezoekt, is het aan te raden om minstens een paar dagen de tijd te nemen om echt van de ervaring te genieten. Verblijf in een van de vele lodges of tentenkampen in het park en word ’s ochtends gewekt door het geluid van brullende leeuwen en het getjilp van vogels. Maak ochtend- en avondsafari’s om het beste van de dierenwereld te zien en geniet van de magie van de zonsondergang over de eindeloze savanne.

Al met al is Serengeti een onvergetelijke bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Met zijn adembenemende landschappen en rijke dierenleven biedt het park een ongeëvenaarde safari-ervaring en een kans om de pracht van Afrika in al zijn glorie te ervaren.

Rondreizen door Serengeti

Lake Manyara nationaal park

Lake Manyara National Park Image by Zeljko Mihic from Pixabay 

Lake Manyara National Park is een adembenemend natuurreservaat gelegen in de noordelijke regio van Tanzania. Het park strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 330 vierkante kilometer en staat bekend om zijn diverse landschappen en unieke flora en fauna.

Het meest opvallende kenmerk van Lake Manyara National Park is het prachtige meer zelf. Het meer is een van de ondiepste meren in de regio en trekt een overvloed aan watervogels aan, zoals flamingo’s, pelikanen, ibissen en aalscholvers. De aanblik van duizenden felroze flamingo’s die in het ondiepe water foerageren is simpelweg adembenemend.

Het park biedt echter veel meer dan alleen het meer. Het landschap varieert van dichte bossen tot uitgestrekte graslanden en moerassen. De beboste delen van het park zijn de thuisbasis van talloze apen, waaronder bavianen en blauwe meerkatten. Bovendien is Lake Manyara National Park beroemd om zijn boomklimmende leeuwen, die uniek gedrag vertonen door in de takken van bomen te rusten en te jagen.

Voor natuurliefhebbers biedt het park ook de mogelijkheid om een verscheidenheid aan andere wilde dieren te spotten, zoals giraffen, zebra’s, buffels, olifanten, nijlpaarden, impala’s en wrattenzwijnen. Met een beetje geluk kun je zelfs luipaarden en leeuwen tegenkomen tijdens je safari-avontuur.

Lake Manyara National Park is ook een uitstekende bestemming voor vogelliefhebbers. Naast de watervogels biedt het park onderdak aan meer dan 400 vogelsoorten, waaronder visarenden, maraboes, secretarisvogels en vele anderen.

Het park is goed georganiseerd en biedt verschillende routes en paden voor game drives. Ervaren gidsen zullen je begeleiden en je voorzien van interessante informatie over de flora, fauna en geschiedenis van het gebied.

Kortom, Lake Manyara National Park is een betoverende bestemming die een onvergetelijke ervaring biedt voor zowel natuurliefhebbers als avonturiers. Met zijn diverse landschappen, rijke biodiversiteit en overvloed aan wilde dieren en vogels, is het een must-visit voor iedereen die Tanzania bezoekt.

Rondreizen door Lake Manyara nationaal park

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro-krater Tanzania Image by Wayne Hartmann from Pixabay 

De Ngorongoro, de grootste krater ter wereld, heeft een doorsnee van 20 kilometer. Dat dit Tanzania’s meest door wild bezochte park is, is te verklaren door de permanente aanwezigheid van water. Daardoor houdt zich hier een grote concentratie wild op, waaronder de ‘big five’. Nijlpaarden delen de poelen soms met flamingo’s en met enig geluk zie je hier de zwarte neushoorn.


Ngorongoro is een van de meest spectaculaire en fascinerende bestemmingen in Tanzania. Het Ngorongoro Conservation Area, gelegen in het noorden van het land, omvat het beroemde Ngorongoro-kraterreservaat en de omliggende hooglanden.

Het hoogtepunt van het gebied is ongetwijfeld de Ngorongoro-krater, ook wel bekend als de “Garden of Eden”. Deze enorme krater is ontstaan uit een vulkaanuitbarsting en vormt nu een uniek ecosysteem waarin een ongelooflijke verscheidenheid aan wilde dieren leeft. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 260 vierkante kilometer en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wat de Ngorongoro-krater zo bijzonder maakt, is de hoge dichtheid aan dieren die er te vinden is. Hier kun je leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, buffels, neushoorns, nijlpaarden en verschillende antilopensoorten tegenkomen. De krater is ook de thuisbasis van meer dan 400 vogelsoorten, waaronder flamingo’s, adelaars en pelikanen.

Naast de krater is het Ngorongoro Conservation Area ook bezaaid met uitgestrekte graslanden, bossen en bergachtige gebieden. Het biedt een prachtig landschap met adembenemende uitzichten op de omliggende omgeving. De hooglanden zijn de thuisbasis van de Maasai, een inheems volk dat nog steeds een traditionele levensstijl volgt en de regio met hun vee doorkruist.

Maasai krijger Image by deinarson from Pixabay

Een bezoek aan Ngorongoro biedt niet alleen de mogelijkheid om wilde dieren te spotten, maar ook om kennis te maken met de rijke cultuur en tradities van de Maasai. Je kunt ervoor kiezen om een ​​Maasai-dorp te bezoeken en meer te leren over hun manier van leven, kunst en ambachten.

Het is belangrijk op te merken dat Ngorongoro een beschermd gebied is en dat er strikte regels en voorschriften gelden om de natuur en de dieren te behouden. Bezoekers moeten zich bewust zijn van de ecologische impact van hun activiteiten en zich houden aan de voorgeschreven richtlijnen.

Een bezoek aan Ngorongoro is een onvergetelijke ervaring die je onderdompelt in de ongerepte schoonheid van de natuur en de rijke cultuur van Tanzania. Het is een plaats die je de adem beneemt met zijn overvloed aan wilde dieren, prachtige landschappen en unieke levensstijl van de Maasai.

Rondreizen door Ngorongoro

Tarangire

Tarangire Nationaal Park Image by seinfuchs from Pixabay

In Tarangire nationaal park zorgt de gelijknamige rivier ervoor dat er altijd water beschikbaar is, waardoor in dit park het hele jaar door grote kuddes olifanten worden gesignaleerd. Roofdieren als cheeta’s, luipaarden en hyena’s houden de buffels, zebra’s, giraffen en verschillende antilopensoorten nauwlettend in de gaten. Moerasgebieden trekken het hele jaar foeragerende vogels aan, waaronder pelikanen, en aan de randen van de uitgestrekte graslanden staan duizend jaar oude baobabs.

Tarangire National Park is een prachtig natuurgebied in Tanzania, gelegen in de noordelijke regio van het land. Het park dankt zijn naam aan de Tarangire-rivier, die door het gebied stroomt en zorgt voor een overvloed aan flora en fauna.

Een van de opvallendste kenmerken van Tarangire National Park zijn de uitgestrekte graslanden, omzoomd door acaciabomen en baobabs. Het landschap is adembenemend en biedt een schilderachtig uitzicht op de omgeving. Het park staat ook bekend om zijn grote concentraties wilde dieren, vooral tijdens het droge seizoen, wanneer dieren vanuit de omliggende gebieden naar de Tarangire-rivier trekken om te drinken.

Tarangire is vooral beroemd om zijn olifantenpopulatie. Het park herbergt een van de grootste concentraties olifanten in heel Afrika. Je kunt deze majestueuze dieren zien rondlopen en hun sociale interacties observeren, wat een onvergetelijke ervaring is. Naast olifanten kun je ook andere wilde dieren tegenkomen, zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, giraffen, zebra’s, buffels, wrattenzwijnen, impala’s en talloze vogelsoorten.

Een bijzondere attractie in Tarangire National Park zijn de baobabbomen. Deze enorme en karakteristieke bomen domineren het landschap en bieden een prachtig decor voor je safari-avontuur. Sommige van deze baobabs zijn eeuwenoud en hebben een mystieke uitstraling.

Het park biedt verschillende mogelijkheden voor activiteiten, zoals game drives, wandelsafari’s en vogelspotten. Ervaren gidsen begeleiden je door het park en delen hun kennis over de flora, fauna en het ecosysteem van het gebied. Ze helpen je om de meest interessante plekken en dieren te ontdekken.

Tarangire National Park is ook minder druk bezocht dan sommige andere parken in Tanzania, waardoor je kunt genieten van een meer intieme en exclusieve safari-ervaring. De rust en sereniteit van het park dragen bij aan de magie van je bezoek.

Kortom, Tarangire National Park is een verborgen juweeltje in Tanzania, met zijn prachtige landschappen, overvloedige wilde dieren en unieke flora. Een bezoek aan dit park biedt een onvergetelijke ervaring en de mogelijkheid om te genieten van de ongerepte schoonheid van de Afrikaanse natuur.

Rondreizen door Tarangire

Overige parken

Kilimanjaro Tanzania Image by Herbert Aust from Pixabay

Kilimanjaro National Park: Dit park is de thuisbasis van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Het park biedt prachtige wandelpaden en klimmogelijkheden voor avontuurlijke reizigers die de berg willen beklimmen.

Ruaha National Park: Ruaha is het grootste nationale park van Tanzania en biedt uitgestrekte savannes en een gevarieerde fauna. Het park staat bekend om zijn grote populaties leeuwen, olifanten, giraffen, antilopen en vele andere diersoorten.

Selous Game Reserve: Een van de grootste beschermde gebieden in Afrika, met een ongerepte wildernis, rivieren en een overvloed aan wilde dieren.

Mikumi National Park: Een prachtig park met een gevarieerde fauna, waaronder leeuwen, giraffen, zebra’s en kuddes olifanten.

Katavi National Park: Een afgelegen en ongerept park met een ongerepte wildernis, grote kuddes buffels, leeuwen en andere wilde dieren.

Mahale Mountains National Park: Gelegen aan de oevers van het Tanganyikameer, beroemd om zijn chimpansees, weelderige bossen en berglandschappen.

Jozani Forest: Dit is het enige nationale park van Zanzibar en biedt een unieke kans om het inheemse bos en de biodiversiteit te verkennen. Het park herbergt de zeldzame rode colobusaap, vlinders, reptielen en verschillende vogelsoorten.

Rondreizen door Tanzania

Excursies Tanzania