Reisorganisaties Noorwegen

Feestdagen wintersport Trysil-Salen

BBI Travel organiseert complete reizen naar Noorwegen, Zweden en Finland, IJsland, Canada, Ierland en de Faeröer Eilanden. Daarnaast kan men bij BBI Travel terecht voor zeereizen en expeditie cruises van de Noorse rederij Hurtigruten. BBI Travel is één van de oudste reisorganisaties van Nederland en heeft groot aanbod verschillende reizen.

Autorondreizen en fly drives – Individuele rondreizen naar 25 Europese en 6 verre bestemmingen. Inclusief uitgebreide routetips voor een topvakantie.
Busreizen en riviercruises – Georganiseerde en zorgeloze reizen naar ruim 25 landen. Per comfortabele touringcar met deskundige chauffeurs en gedreven reisleiding naar meer dan 25 Europese landen en Amerika. Klanten genieten van een zorgeloze vakanties.
Wintersport – Ruim 250 accommodaties in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Noorwegen voor een onbezorgde wintersportvakantie. 

Oad - Rondreizen

Busreizen & rondreizen Noorwegen OAD

Bij natuurliefhebbers staat een rondreis door Noorwegen al jaren op het favorietenlijstje. Geen wonder, want dit uitgestrekte land, met een lengte van wel 1750 kilometer, heeft slechts 4 miljoen inwoners. De natuur in Noorwegen heeft hier alle ruimte: eindeloze bossen, grillige gebergtes en imponerende fjorden. Heeft u er al eens aan gedacht om tijdens uw rondreis Noorwegen de machtige Noordkaap te bezoeken of de kleurrijke eilandengroep de Lofoten

Overtochten Noorwegen

ColorLine Kiel-Oslo

Stena-Line Kiel – Goteborg

Colorline Hirthals – Kristiansand

Colorline Hirthals – Larvik

Fjord Line Hirthals- Bergen

Fjord Line Hirthals- Stavanger

Rondreizen Noorwegen

Rondreis Noorderlicht op de Noordkaap en de Lofoten

Ga op ontdekkingstocht naar het Noorderlicht in het noorden van Scandinavië. Via Helsinki en het Fins merengebied bereiken we de Noordkaap. Hoe hoger we komen hoe meer kans op het Noorderlicht. Vanaf de Noordkaap zakken we via Alta en Tromsö af naar de prachtige eilandengroep Lofoten waar we één nacht in typische vissershuisjes verblijven.

Tijdens deze reis wordt u begeleid door een ervaren en enthousiaste Oad reisleider. We bereiken de Noordkaap via een overtocht over Oostzee naar Finland. …

Een reis van


Hotelrondreis Imposant Noorwegen

Dat Noorwegen een land is met vele bergen, hoogvlaktes, weidse en nauwe dalen en tevens diep in het land snijdende fjorden wist u wellicht al; maar tijdens deze reis zult u het ook zien!  
Vanuit uw verblijfplaats in het magische Peer Gynt gebied heeft u bij helder weer zicht op de in de verte gelegen bergtoppen. Tijdens een tocht of wandeling ziet u al liggen wat u de komende dagen van dichterbij zult beleven. U verlaat het rijk van Peer Gynt en ervaart één van de hoogtepunten van deze reis. De tocht over Europa´s hoogste bergweg, de Sognefjellsvegen. Met het hoogste punt op 1434 meter voert deze weg van Oost-Noorwegen naar de machtige Sognefjord. U rijdt tussen de hoogste bergpieken van Noorwegen over het Jotunheimen bergplateau. Na een verblijf aan de oevers van de Sognefjord volgt u een schitterend traject met vele panoramische vergezichten op o.a. de Aurlandsfjord. U verblijft in Eidfjord, dat aan een uitloper van de Hardangerfjord ligt. Sand, uw volgende bestemming, ligt in de provincie Ryfylke; waar ook de bekende Lysefjord met de beroemde Preikestolen en Kjerag ligt. De reis wordt afgesloten met een verblijf in het lieflijke en traditionele Telemark.

Te boeken bijVerrassend Noorwegen

Laat u verrassen tijdens deze autorondreis. U verblijft steeds enkele dagen leuke, actieve en toeristische plaatsen in Noorwegen en heeft dagelijks de mogelijkheid om de omgeving te ontdekken. Bezoek interessante bezienswaardigheden, doe mee met leuke activiteiten en kom geheel ontspannen weer terug.

– Ga downhill mountainbiken in Skeikampen
– Bobsleeën in de zomer in Lillehammer
– Klimmen en klauteren in Voss
– Maak een ritje met de beroemde Flåmsbanen
– Steek de machtige Sognefjord over
– Bezoek het Aquarium in Bergen
– Outdoor activiteiten in Rauland

Te boeken bij

Hurtigruten

Imposante boottocht door schitterende natuur

Bekend is de Noorse rederij Hurigruten van ’s werelds mooiste zeereis langs de Noorse kust, ook wel de postschiproute genoemd. Maar Hurtigruten is inmiddels top-specialist in Expeditie zeereizen. Hurtigruten beschikt over de grootste expeditie-schepen vloot ter wereld, waarvan de nieuwste schepen hybride zijn.

Een reis met Hurtigruten is een onvergetelijke ervaring, een unieke manier om Noorwegen te bereizen. Niet voor niets is de oude postroute langs de Noorse kust tegenwoordig bekend onder de titel ‘de mooiste zeereis ter wereld’.

De Hurtigruten historie begon in 1893, toen Richard With de eerste was die het aandurfde om van Trondheim naar Hammerfest te varen met een postboot. Een hele onderneming aangezien er nog maar 2 marine kaarten bestonden en ten noorden van Trondheim slechts 28 vuurtorens de kust verlichtten. De sfeer van deze tijd kunt u nu nog proeven tijdens het laden en lossen in de vele havens die Hurtigruten op haar reis langs de kust aandoet, met name op het traditionele schip, MS Lofoten.

Te boeken bij

Vakanties Noorwegen