Polen is een prachtig land met diverse landschappen, rijke geschiedenis en levendige steden. Interessante bezienswaardigheden zijn het historische centrum van Warschau, de oude stad van Krakau, het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, de Wieliczka-zoutmijn en het Białowieża National Park. Vergeet ook niet om te genieten van de lokale keuken, zoals pierogi (gevulde deegwaren) en Poolse worstjes.

Polen heeft prachtige natuurgebieden, waaronder de Tatra-bergen, Bieszczady-gebergte, Mazurië-merengebied en de Błędów-woestijn

Rondreizen Polen

Wie reist door Polen, zal snel ontdekken dat het land enorm divers is. Zo vind je er hoge bergen in het zuiden, laagvlaktes met weilanden en oerbos in het centrale deel van het land én een kustlijn van 440 km in het noorden. En niet alleen het landschap is divers, ook steden als Gdansk, Wroclaw, Krakau en Warschau hebben ieder hun eigen charme waarin het historisch erfgoed goed zichtbaar en voelbaar is.

Modern Warschau en het oeroude bos van Białowieża

Meren in Mazuren en de Hanzestad Gdansk

Middeleeuwse pracht en praal in Krakau

Bergwandelen in Zakopane


LANGS DE WISLA-RIVIER VAN WARSCHAU NAAR KRAKAU

Twee prachtige oude steden met daartussen een land vol wijngaarden, kastelen en slaperige dorpjes: dat zijn de ingrediënten voor een fietsreis in Polen. De reis start in de hoofdstad Warschau, en volgt de loop van de Wisla-rivier naar het zuiden. In dit relatief vlakke land kan je eindeloos genieten van het landschap om ons heen, en natuurlijk ook van de gastvrijheid van het Poolse platteland.


Deze rondreis voert je dwars door de Poolse geschiedenis. Je ontdekt de mooiste natuur- en cultuurschatten, van de Oostzee tot het Tatragebergte. 

Je begint deze reis tussen de paleizen van Potsdam, bij Berlijn. Via het middeleeuwse Toruń en de kuststad Gdańsk vervolg je je route naar de Mazurische meren. Piliki, op ca. 50 km van Białowieża is je volgende bestemming. Białowieża National Park is Europa’s laatste oerbos waar je wilde bizons spot. 

Tot slot verblijf je in drie van de meest bruisende steden van Polen: de hoofdstad Warschau, de vroegere hoofdstad Krakau en de stad vol bruggen aan de rivier de Oder, Wroclaw.


Tijdens deze autovakantie reis je, in je eigen auto, langs de mooiste steden van Polen. Onderweg verblijf je in Gdańsk, Warschau, Krakau en Wrocław. Bij de 15-daagse reis doe je ook nog eens de charmante Duitse plaatsen Kuhlen-Wendorf en Erfurt in het oostelijk deel van Duitsland aan.
Bewonder de Nederlandse architectuur in de oude Hanzestad Gdańsk aan de Oostzee, bezoek het reusachtige bakstenen kasteel Malbork (de entree is inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Brons), volg de sporen van Chopin in hoofdstad Warschau (een stadswandeling met gids is inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Platina) en kijk je ogen uit in het ‘Florence van Polen’: Krakau (een concert is inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Zilver). Ontdek het twaalftal eilanden waaruit Wrocław bestaat, ga op zoek naar kabouters en vergaap je aan het Panorama van Racławice (de entree is inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Goud).
Erfurt is de oude hoofdstad van de deelstaat Thüringen en staat bekend om de prachtige patriciërshuizen. In het Duitse Kuhlen-Wendorf verblijf je in de buurt van het sprookjesachtige Schwerin, met het adembenemende Schweriner Schloss.


Deze Grand Tour door Polen brengt u langs de mooiste plekken die dit land te bieden heeft. Het is een land van tegenstellingen en dat maakt Polen zo veelzijdig. Maar liefst 16 bezienswaardigheden staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ontdek bruisende steden als Gdansk, Warschau, Krakau en Wroclaw die een verrassend rijk cultuurprogramma hebben en wissel de steden af met mooie natuurgebieden zoals de ‘1000 meren’ van Mazurië en het Białowieża Nationaal Park.


Deze reis door het zuiden van Polen is perfect in balans waar het gaat om cultuur en natuur. Na een stedentrip in Wroclaw en Krakau, vol historische gebouwen en bezienswaardigheden, winkelen en lekker eten, de zoutmijnen van Wieliczka en een indrukwekkend bezoek aan Auschwitz trekt u het Tatragebergte in voor mooie wandelingen. Bekijk verder in de week mooie barokke kerken, bombastische kastelen en sluit de reis af met een verblijf in de Klodzka vallei.

Reisorganisaties

Of je nu ver weg op reis wil of liever dichtbij, bij Djoser zit je altijd goed. Met de groepsrondreizen combineer je individuele vrijheid met het gemak van een goed geregeld vervoer en verblijf. Djoser is actief in alle werelddelen.


boek je vakantie bij de ANWB

ANWB biedt in Polen diverse vakanties aan.

10, 15 of 17 dagen langs de moosiete parels van Polen.


ANWB