Afdrukken

Intro

Hoeveel dagen heb je nodig om Amsterdam te bekijken?
Het Anne Frankhuis laat je nadenken,
Bekijk je de stad vanaf de grachten, dan zie je de beroemde grachtenpandjes in de grachtengordel op een aparte manier.
Zing je mee met de Hollandse hits op het Rembrandtplein?
Neem je de tram naar het Museumplein, of pak je de fietstaxi op het Leidscheplein?
Ga je winkelen in de Kalverstraat of PC Hoofd?
Vergeet de negen straatjes niet, met bijzondere winkeltjes in leuke wijk.

Beetje cultuur snuiven? Genoeg uitstekende musea, VanGogh, Stedelijk. Rijksmuseum, Hermitage, ...

Of moet je Amsterdam vooral beleven?
Door het Vondelpark slenteren naar het filmhuis en bij Vertigo een hapje eten.
Experimenteer in het wetenschapsmuseum Nemo, daar krijgen kinderen de dag wel om.
Stap dan op rondvaartboot naar, tja dat is moeilijk kiezen. Artis, Vondelpark, Madame Tussauds? 

Teveel voor 1 dag natuurlijk. Blijf toch lekker slapen. Wat dacht je van Volkshotel. De vroegere plek van de Volkskrant redactie is nu trendy Hotel op gunstige plek waar ook allerlei evenementen plaatsvinden. Het restaurant bovenin is best Chill. Check it out.

Veel plezier.

Hotels

Hotels Amsterdam


Volkshotel

 

Heerlijk onstpannen hotel. Dit hotel heeft niet alleen een restaurant, maar ook een discotheek en een bar/lounge. En natuurlijk gratis WiFi. Bovendien vind je er ook een koffiebar/café, een spabad en een sauna. Slaap op de oude Volkskrantredactie, eet en dans in de vroegere kantine en drink cocktails in de machinekamer. Het Volkshotel is een plek om uit te rusten, of om nachten door te halen. Een plek waar niets is wat u verwacht. Veel meer dan een hotel alleen, is Volkshotel een plek waar mensen elkaar ontmoeten.
Het is mogelijk om hier een flexwerkplek te huren, of van het uitzicht te genieten over de Pijp.
Vlak voor de deur vind je metrostation Wibautstraat. Even de Amstel over en je bent in de Pijp met de Albert Cuijp markt met een grote diversiteit aan kraampjes. Drink een kop koffie in De Bazaar. Op loopafstand ligt Carré en Waterlooplein.

Metrolijn 51, 53 of 54 vanaf Amsterdam Centraal en stap uit bij halte 'Wibautstraat'. Neem de uitgang “Graaf Florisstraat”, als je buiten komt ligt Volkshotel rechtsachter je. Metrotijden: weekdagen 06:15-00:30 en weekenden 07:30-00:30.

Parkeren: €17,50 per 24 uur   

Holiday Inn Amsterdam RAI

Dit hotel ligt in Amsterdam-Zuid, binnen 15 minuten lopen van Amstelpark en Amsterdam RAI. Ook Heineken Experience en Vondelparkbuurt liggen binnen 5 km afstand. Station Amsterdam RAI ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Boelelaan - Vrije Universiteit is het 17 minuten lopen.

Vanaf het Holiday Inn Amsterdam ben je zon in Schiphol en ook de bezienswaardigheden zijn goed te bereiken.

Het hotel ligt tegenover het Amstelpark met veel activiteiten.

Het hotel ligt in een groene omgeving tussen het Amstelpark, Beatrixpark en het Martin Luther Kingpark. Het centrum is in ongeveer 10 minuten met de metro vanaf station Amsterdam RAI bereikbaar. Er zijn trein- en metrostations in de onmiddelijke omgeving van het hotel. De ligging van het Holiday Inn Hotel maakt dat het uitermate geschikt is voor zowel een zakelijk verblijf als een toeristisch uitstapje. 

Metro 50 en 51 Station RAI

Trein Station RAI

Parkeerkosten: EUR 30.00 per nacht

Bezienswaardig

Bezienswaardigheden

 

Nemo

In dit technologiemuseum raken kinderen, en hun ouders, niet uitgekeken. Aanraken mag! of moet!
Op loopafstand van Centraal Station kan je allerlei proefjes doen en leer je bijvoorbeeld waarom je op je vader en moeder lijkt. Het door  Renzo Piano ontworpen gebouw
bestaat uit vijf verdiepingen vol wetenschappelijke en technologische doe- en ontdekdingen.

Vondelpark

Het Vondelpark ligt op loopafstand van het Leidsche Plein. In de omgeving van het Filmmuseum is het park kleinschalig en romantisch van opzet. Op deze plek heerst een
intieme sfeer. In de richting van de Amstelveenseweg is het park grootschaliger van opzet en krijgt het een landelijk kararakter. Verschillende faciliteiten in het park zijn;
Blauwe Theehuis, Friday Night Skate, City Hostel Vondelpark, Café Vertigo, Groot Melkhuis, Filmmuseum, Vondeltuin terras, Openluchttheater en Centrum de Roos. Ook zijn er diverse speeltuintjes en een speelvijver. Tram 1-2-5-6-7-10 halte Leidseplein, tram: 3-12, stop 1e Constantijn Huygensstraatsasdsa

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een must voor elke bezoeker van Amsterdam, maar houd wel rekening met lange rijen voor de ingang van het museum. Online reserveren is aan te bevelen. Het Anne Frank Huis is een museum met een verhaal. Als bezoeker beleef je dit verhaal aan de hand van citaten, foto's, filmpjes en originele voorwerpen. Kijk rond en ontdek het Achterhuis: de plek waar Anne Frank tijdens WOII meer dan 2 jaar onderdook en waar ze haar dagboek schreef.

De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De stichting brengt haar levensverhaal wereldwijd onder de aandacht ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie, en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.

Het Anne Frank Huis ligt in het centrum van Amsterdam aan de Prinsengracht 263-267. De museumingang ligt om de hoek aan de Westermarkt 20.
Vanaf het Centraal Station is het ongeveer 20 minuten lopen. De trams 13 en 17 stoppen in de buurt, bij halte 'Westermarkt'.

De Joodse Anne Frank duikt in WOII onder voor de nazi’s. Na 2 jaar wordt ze ontdekt. In 1945 sterft ze in concentratiekamp Bergen-Belsen.

 

 

Albert Cuyp

 

De Albert Cuypmarkt is een dagmarkt in Amsterdam op het gedeelte van de Albert Cuypstraat tussen de Ferdinand Bolstraat en de Van Woustraat in De Pijp in het stadsdeel Zuid. De straat en de markt zijn vernoemd naar Albert Cuyp, een kunstschilder uit de 17e eeuw. Waar vindt u de echte Amsterdamse humor, de Amsterdamse sfeer en gemoedelijkheid? Juist, op de Albert Cuyp! Een dagje Amsterdam is niet compleet zonder een bezoek aan de populairste markt van Nederland!

Verse groenten, fruit, vis, bloemen en planten: u vindt ze op de Albert Cuyp. Maar ook prachtige stoffen, trendy kleding, textiel, fijne lederwaren en sieraden.

Neem een lekker harinkje bij de viskar of haal een zak verse stroopwafels voor thuis. Een kop koffie drinkt u in een ouderwets gezellig koffiehuis of in een supermodern café. Het standbeeld van André Hazes vindt u op dehoek en de Eerste Sweelinckstraat.

Met 260 kramen is de Albert Cuyp de grootste dagmarkt van Europa. Een plek waar u niet snel uitgekeken raakt.

 

Bijzonder 

 

Gunther von Hagens’ BODY WORLDS: The Happiness Project in hartje Amsterdam vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam. Maak een fascinerende reis door het menselijk lichaam.

Kaartjes volwassenen 25 euro. Korting via ANWB.

Damrak. 7 min lopen vanaf Amsterdam CS. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Joods Historisch Museum en de indrukwekkende Portugese Synagoge zijn snel en eenvoudig met de metro te bereiken. 

Bewonder prachtige impressionistische landschappen en stillevens in het Van Gogh Museum en laat u verrassen door moderne kunst in het Stedelijk Museum. Bekijk een van de tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam of geniet van een leerzaam dagje uit met de kinderen in Science Centre Nemo.

 • Albert Cuyp markt
 • Anne Frank Huis en Museum
 • Paleis op de Dam

 • Nationaal Monument op de Dam

 • Dierentuin Artis
 • Amstelpark
 • Amsterdam EXPO
 • Bloemenmarkt
 • Rembrandtplein

 • The Heineken Experience
 • Amsterdam Dungeon
 • Madame Tussauds Amsterdam

 • De Wallen
 • Beurs van Berlage

 • Rijksmuseum
 • Van Gogh Museum
 • Museumplein
 • Muziektheater Waterlooplein

 

 

Theater, concerten

 

Theater, concerten, 

 

Theater Carré

 

Circusdirecteur en ondernemer Oscar Carré opende in 1887 de deuren van zijn majestueuze theater aan de Amstel. Daarvóór had hij een rondreizend circus, bekend om zijn fameuze paardennummers. 

Koninklijk Theater Carré ligt in het centrum van Amsterdam, in de Plantagebuurt. De Plantage Amsterdam is het groene museumkwartier: een combinatie van groen, cultuur, wetenschap en geschiedenis. 

Koninklijk Theater Carré heeft drie eigen restaurants (Grand Café Carré, In de Nok en Bistro de Carrékelder) en diverse foyers waar de bezoeker voor en na de voorstelling kan vertoeven en genieten van een hapje en een drankje. 

 

 

 

Rondom Carré zijn diverse parkeergarages te vinden. Voor 12,50 kan je een plek reserveren. Dan kan je paar uur voor voorstelling parkeren tot uur of 3. Dagkaart kost normaal 15 euro.

 • Metro: Vanaf Amsterdam Centraal Station lijn 51, 53 of 54 en Amsterdam Amstel (alle lijnen) naar halte Weesperplein. 
 • Tram: Op het Weesperplein stoppen de tramlijnen 1, 7 en 19. Let op: Deze rijdt niet direct vanaf of naar het Centraal Station.