De provincie Luik, gelegen in het hart van Wallonië, is een betoverende bestemming die zowel natuurliefhebbers als cultuursnuivers aanspreekt. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de adel die naar de thermen van Spa kwam voor hun weldadige bronwater, biedt deze provincie een unieke mix van natuurlijke schoonheid en historische bezienswaardigheden. De uitgestrekte bossen van de Ardennen en het hooggelegen veengebied van de Hoge Venen vormen een prachtig decor voor wandelaars en fietsers.Luik staat niet alleen bekend om zijn adembenemende landschappen, maar ook om zijn bruisende steden zoals Luik, waar cultuur en gastronomie hand in hand gaan. Van het wereldberoemde circuit van Spa-Francorchamps tot de indrukwekkende citadel van Huy, er is voor elk wat wils. De provincie is een waar paradijs voor avonturiers en fijnproevers, met talloze routes die langs pittoreske kastelen en historische mijnen voeren.Ontdek de joie de vivre van Luik, waar traditie en moderniteit samenkomen in een levendige sfeer. Of je nu wilt genieten van lokale delicatessen of de rijke folklore wilt ervaren, Luik biedt een onvergetelijke ervaring voor elke bezoeker.

Province de Liège in Belgium

De stad Luik

Luik is een bruisende en historische stad in het hart van België. Gelegen aan de oevers van de schilderachtige Maas, biedt Luik een perfecte mix van oude charme en moderne levendigheid. Deze stad, met zijn rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, is bezaaid met architectonische pareltjes, levendige markten en culturele schatten.

Wandelend door de geplaveide straten van het historische centrum ontdek je prachtige middeleeuwse gebouwen, zoals het indrukwekkende stadhuis en de imposante Sint-Pauluskathedraal. Slenter door de gezellige wijk Le Carré, waar je talloze cafés, restaurants en boetiekjes vindt. Geniet van de levendige sfeer op de Place du Marché, waar je lokale lekkernijen kunt proeven op de beroemde zondagsmarkt.

Luik is ook een stad van kunst en cultuur, met diverse musea die een schat aan historische en artistieke schatten herbergen. Breng een bezoek aan het Musée Curtius, dat gewijd is aan de lokale geschiedenis, kunst en archeologie. Verken het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst, waar je wordt ondergedompeld in de creatieve wereld van internationale kunstenaars.

Hotels provincie Luik

Hier is een overzicht van hotels in de provincie Luik, ingedeeld in verschillende categorieën:

Bijzondere hotels
bijzondere plekken

Van Der Valk Sélys Liège Hotel & Spa ligt in de historische stad Luik, op 5 minuten lopen van het stadscentrum en het treinstation Luik-Sint-Lambertus. Het hotel beschikt over een grote spa van 1.350 m² met een zwembad en een hot tub. Van Der Valk Sélys Liège Hotel & Spa biedt ruime kamers met airconditioning en gratis WiFi. Ze hebben een eigen badkamer met een bad en een douche. Er wordt elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgd. Verder is er een bistronomisch restaurant genaamd “L’Atelier du Sélys”, een lobbybar met een terras en een salon met een open haard. De DAO Fitness & Spa beschikt over een zwembad en fitnessruimtes. Ook kun je ontspannen in de sauna en het bubbelbad.



Hotels in bosrijke omgeving

  • Domaine des Hautes Fagnes: Een 4-sterren hotel omgeven door natuur.
  • Hotel Altitude: Een 3-sterren accommodatie in een groene omgeving.
  • Hotel Le Montana (Werbomont)
    Dit hotel ligt in een bosrijk gebied, ideaal voor natuurliefhebbers die willen wandelen of mountainbiken in de Belgische Ardennen. Het hotel biedt rust en een ontspannen sfeer.
  • Hotel des Bains (Robertville)
    Gelegen aan de oevers van het meer van Robertville, omgeven door bossen, biedt dit hotel directe toegang tot natuur en wandelroutes. Perfect voor een ontspannen verblijf in de natuur.

Luxe hotels

  • Domaine De Naxhelet: Een topkeuze voor luxe verblijf in de provincie Luik.
  • Chateau Des Thermes: Een kasteel-hotel dat luxe en comfort biedt.
  • Lafarques: Een exclusief verblijf voor liefhebbers van luxe.
  • Manoir de Lebioles: Een chique accommodatie in de Ardennen.
  • Hôtel de la Source (Spa-Francorchamps)
    Dit vijfsterrenhotel ligt naast het beroemde Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps. Het hotel biedt luxe kamers, een wellnesscentrum en gastronomische restaurants.
  • Manoir de Lébioles (Spa)
    Dit prachtige kasteelhotel biedt luxe accommodatie met spa- en wellnessfaciliteiten in een adembenemende omgeving. Ideaal voor wie op zoek is naar ontspanning en luxe in de Ardennen.

Familiehotels

  • YUST Liege: Een hotel met een hoge waardering voor families.
  • Amosa Liège City Centre Hotel: Centraal gelegen en geschikt voor gezinnen.
  • Pentahotel Liege: Een kindvriendelijk hotel met moderne faciliteiten.
    Azur en Ardenne (Barvaux-sur-Ourthe)
    Dit hotel biedt familievriendelijke kamers en ligt in het hart van de Ardennen. Met een wellnesscentrum, een speeltuin en ruime tuinen is het ideaal voor een gezinsvakantie.
  • Floréal La Roche-en-Ardenne (La Roche-en-Ardenne)
    Dit vakantiecomplex ligt langs de rivier de Ourthe en biedt veel voorzieningen voor gezinnen, waaronder een zwembad, speeltuinen en tal van buitenactiviteiten.

Bijzondere hotels

  • pentahotel Liege: Een opvallend hotel in brutalistische stijl met unieke inrichting en faciliteiten zoals een 24/7 lounge en bar, en een PS4 om op te spelen.
  • Romantik Hotel Le Val d’Ambleve: Een charmant hotel met een romantische sfeer[3].
  • VILLA D: Een uniek verblijf met een bijzonder karakter.
  • La Villa des Fleurs: Een 4-sterren hotel met een onderscheidende stijl
  • La Balade des Gnômes (Heyd-Durbuy)
    Een van de meest bijzondere hotels in België, met kamers die zijn ontworpen als sprookjesachtige thema’s. Elke kamer heeft een eigen unieke stijl, van een kamer in een boomstam tot een kamer in een maanlandschap.
  • Le Château de Modave (Modave)
    Dit historische kasteel biedt de mogelijkheid om te verblijven in een unieke, middeleeuwse setting, omringd door prachtige natuur. Een geweldige optie voor een romantisch of cultureel uitje.


Bezienswaardigheden Luik

Tickets <loco>

  • Toegang tot duizenden topverkopende locaties wereldwijd 
  • 100% mobiele, realtimebeschikbaarheid van tickets 
  • Onmiddellijke boekingsbevestiging 
  • Skip the line-tickets voor geselecteerde locaties 
  • Flexibele annuleringsmogelijkheden voor alle locaties 
  • Vijftien verschillende betaalmethoden 
  • Klantenservice die 24/7 bereikbaar is

Op Tripper.nl zijn de leukste deals te vinden voor de beste prijs. Dagelijks wordt het aanbod uitgebreid met nieuwe deals, zoals pretparken, dierentuinen, sauna’s, restaurants en meer. Tripper staat voor korting, gemak en snelheid. Men koopt tickets met (hoge) korting. Deze tickets zijn direct beschikbaar en vervolgens geniet men van een heerlijk dagje weg met het gezin, een praktische, goedkope wasstraatdeal of een relaxed dagje in de sauna.

Excursies <loco>

Highlights <loco>

1111

Deze i


<loco> voor Jongeren

Deze


Activiteiten met kinderen

Deze

.

Leuke plekken <loco>

Terras

Place

P

De leukste terrassen

De gezelligste en mooiste pleinen

Place

De leukste ontmoetingsplekken

tekst.

Wijken <loco>

C.



.

Winkelen in <loco>

Winkelgebieden

s.

Winkelcentra

M.

Bijzondere tips

L



.

Musea <loco>

Musea Tips

Overzicht musea <loco>



.

Restaurants <loco>

Restaurants met vegetarische kaart

Typische <loco> gerechten

  1. .

Luxe restaurants

  1. e.

Trendy restaurants

La Braise. Dit trendy restaurant is gespecialiseerd in grillgerechten en biedt een eigentijdse sfeer. Geniet van sappige steaks, gegrilde groenten en creatieve bijgerechten in een levendige omgeving.

De Food Market van La Grand Poste, een uniek concept in Luik, brengt verschillende culinaire ambachtslui samen onder één dak. Een leuk en vriendelijk concept waarbij alle fijnproevers samenkomen rond dezelfde tafel terwijl ze genieten van een selectie originele gerechten. Iets om aan ieders wensen te voldoen!

Op meer dan 1.200 m 2 biedt de Food Market van La Grand Poste , dankzij de 6 toonbanken en de bar , een culinair aanbod van het type streetfood van hoge kwaliteit. Of je nu van zoet of hartig houdt, de foodmarket serveert 7 dagen per week voor lunch en diner een gevarieerd menu. Kom regelmatig langs om nieuwe suggesties vol smaken te ontdekken.

.

Restaurants geschikt voor kinderen

Chez Gusto. Dit kindvriendelijke restaurant biedt een gevarieerd menu met gerechten voor alle leeftijden. Geniet van pizza’s, pasta’s en andere gerechten in een gezellige en familievriendelijke omgeving.

Specialiteiten <loco>

Luikse

.

Amuseren <loco>

  1. R

Vervoer <loco>



Fiets

Fietsen l

Auto in <loco>

Gratis Parkeren

waarowaar

Park

P&R

.

Trein

U.


Tram en Bus