Op rijafstand van Nederland en België kan je heerlijk relaxen tussen de wijnvelden, langs de kronkelende rivier de Moezel.

De Moezel Duitsland loopt van Trier naar Koblenz, waar het uitmondt dan in de Rijn. Het prachtige landschap gedomineerd door de grote wijnbanken zijn ideaal voor fietsen en wandelen. 

Pittoreske zustersteden als Traben-Trarbach zijn verbonden door een brug over de Moezel.

De stad Koblenz is interessant door zijn ligging, winkels en verhalen.

In Kröv kan je genieten van de heerlijke wijn Nacktarsch, lees het verhaal achter deze bijzonder naam.

In deze streek vind je diverse vakantieparken met ook huizen voor groepen. 

Even heerlijk er uit, lekker eten verzekerd.

Het Dierenpark Daun is een safaripark en apenbos. Een aanrader!

Kröv

De nederzettingen in dit gebied vormden het centrum van het Cröver Reich dat uit zeven dorpen bestond en rechtstreeks onder de keizer viel. 

De wijn Kröver Nacktarsch is heerlijk. Ondanks de aparte naam. Over het ontstaan hiervan gaan veel verhalen.

Het leukste verhaal vertelt over een Kröver wijnmeester die naar verluidt twee jongens 'blote kont sloeg na het vangen van hen wijn drinken uit een van zijn vaten. Dit is ook de afbeelding die je nu op de etiketten terug vindt op de flessen Nacktarsch. HEt kan natuurlijk ook afstammen van het Keltische "Nackas". At betekent zoiets als "rotsachtige hoogte" en is afgeleid van het feit dat de nacktarsch helling in de herfst zonder gebladerte eenvoudig "naakt" lijkt.

Kastelen en Burchten

Burg Eltz

Wat een mooie burcht! De burcht heeft een geweldige architectuur. Eigenlijk al zo'n 800 jaar. Er is een unieke wapen- en schatkamer vol met goud- en zilverstukken. Burg Eltz staat op een rots en ligt bovendien in een dal, ingesloten in het Eltzer bos. Dit is een beschermd natuurgebied met veel landschappelijke schoonheid en vol zeldzame planten en dieren. Het is een aantrekkelijk wandelgebied, met het bekende droompad 'Eltzer Burchtpanorama'.